143

Ханко

преди 1 година

Имам познати които живееха в страни където преминаха на евро и те казват примерно ако един сандвич е струвал две марки да речем че те се сравнявали на 1,60 евроТака се е продавала някъде около един месец но след това са го изравнили на две евро и вече се 40 цента на зад така се е постъпвал с всичките стоки и изравнявали са ги и ето ти е една ужасна инфлация която изпразва джоба на бедните хора

142

Доцентът не е прав

преди 1 година

Няма да има проблем с фиксирани услуги. Например ако токът струва 20 лева ще стане 10 евро. Всички оператори, телекоми и пр. ще спазят превалутирането точно. Проблемът е в дребните търговци, които не работят с фиксирани цени. Те със сигурност ще закръглят мнооого нагоре, защото тях няма какво да фи спре. Възможно е същото да се случи и в големите вериги. Така че допълнителна инфлация ще има.

141

pb

преди 1 година

Левът отдавна е зависим от еврото - валутният борд се сформира 97-*** и беше обезпечен с немски марки. Ако разкараме таксите за превод ще се залеем с евтин внос от по-ефективни икономики, а разните му монополи и картели ще го видят като картбланш да си 'коригират' цените.

140

До 63

преди 1 година

Ти си вързан за фустата на копейкин....а лева отдавна е вързан към еврото. Б.е копейкин образовай ги б.ееее и после ги пускай да се изказват

139

то вече е

преди 1 година

имоти, автомобили, и прочее. Само дето губите в обръщането от лев в евро

138

Анонимен

преди 1 година

Тия "експерти" са чисти мошеници. Първо тяхното образование е следното: първата година са изучавали (преписвали) трудовете на Маркс и Енгелс, втората - на Ленин, третата - колко е лош капитализма и четвъртата - колко е добър социализма. Никой никъде не ги бръсне за слива, но за този сайт са експерти

137

Анонимен

преди 1 година

Нашата държава ще си отиде поради глупав и заспал народ и продажни политици. Всички аспекти от българската политика се определят от вън. Единственият останал ни суверинитет е ЦБ и собствена валута. Е, скоро и него няма да го има. Една територия на външно управление, за чието развитие никой не го е грижа.

136

Анонимен

преди 1 година

Само рубладжиите ги е страх от еврото!

135

Спеца

преди 1 година

Приемане условията за влизане в еврозоната и събаряне на валутния борд при това скоростно обезценяване на еврото, означава обезценяване на финансите на българина и обедняване със скок!

134

Анонимен

преди 1 година

А ве това да не са онея тиквени експерти,дето преди година обясняваха как щял да поевтинее тока за призводителите като отиде на борсата, направо гледам без пари им стана тока, призвждаш нещо и го даваш някой да ти го продаде за по евтино, хахаха, така ще е и с еврото, нема а са плашите.

133

Анонимен

преди 1 година

Цяла Европа е в криза, България също, цените хвърчат, кога ще се оправят нещата никой не знае! Лош момент за приемане на еврото, особено за България! Без криза страните, приели еврото са имали повишаване на цените, а сега?! Ще се премахне и валутния борд, който стабилизира лева и тогава какво, всичко нагоре ли!?

132

Хаха

преди 1 година

Ей такива набедени икономисти като вземат да папагалстват и стават белите. Дисертацията му може да се види на сайта на НАЦИД. Приносите му са много съмнителни, все добре известни на икономическата теория и то от 50-те години на миналия век. Учебникарско-комсомолска история. А ще пати цялата държава

131

romanov

преди 1 година

Тоя кап *** златинов е на хранилка в СУ и БАН! Пълен некадърник!

130

Никола Стефанов

преди 1 година

До 132 Анонимен: те тия дето имат имоти, че да им обявяват цените в евро, не са против еврото. Против са тия дето са под наем и едва връзват бюджета от заплата до заплата.

129

Никола Стефанов

преди 1 година

"То е средно 0,3%" - нда, един яде сочни, добре опечени, свински пържоли, на други 99 им се налага да карат само на кисело зеле, но средно всички ядат свинско със зеле.

128

Анонимен

преди 1 година

Голям рев срещу еврото, ама всеки си обявява цена на имота в евро, явно е по-престижно.

127

Анонимен

преди 1 година

Хептен за балъци ни зимат... В Германия официалната инфлация е била над 10%, В Италия беше почти 50%, Гърция - също... аре, фок...

126

Анонимен

преди 1 година

Не знам за какви страхове говори този ? Това че копейкин прави неадекватни изказвания за да плаши бабичките не значи че народа има някакви страхове.

125

Анонимен

преди 1 година

А румънците защо не бързат и са оставили еврото за 2029 година.

124

ама

преди 1 година

Ами еврото ако беше лошо то нямаше Копейкин да си държи парите в евро