33

Анонимен

преди 1 година

Като не обиждаме България и българите вероярността за мълнии намалява.

32

Анонимен

преди 1 година

Това с информирането за времето е добър съвет но за България не работи много, вчера никой не предупреди за опасна гръмотевична буря над София. Примера с Гърция е направо смешен, тоест за гърците си е ок, но за нас е просто пример за това че някой мисли за гражданите си а нашите хайвани не.

31

Космонавт

преди 1 година

Не се инжектирайте с фейк ваксините, графена е супер проводник. Още много инжектирани ще бъдат изпържени.

30

Лекар

преди 1 година

Ще го прекратиш много ясно, липсата на умственият ти капацитет е очевидна. Аре да не те мъча, противоградните ракети и самолети имат една цел, да не се образува град, а просто всичко да се извали като дъжд. Нито влияят на зоните на ниско и високо налягане, нито на количеството валежи, еле пък на светкавиците

29

Анонимен

преди 1 година

Прекратявам спора. Мисли каквото желаеш. Въпреки че не разбрах за какво го започна.Аиде жив и здрав.

28

Лекар

преди 1 година

И като се обработи химически, какво става

27

Анонимен

преди 1 година

Суперклетката се обработва химически с самолетите още докато се заражда. Това не е нищо ново.До сега нямахме самолети но от 2021 имаме 5 които са безопасни за ползване над населени места.

26

Лекар

преди 1 година

Защо?

25

Анонимен

преди 1 година

До лекар и пак ти казвам запази епитетите и определенията за себе си!

24

Лекар

преди 1 година

24, това ако е за мен, не ме удовлетворява. Написаното се отнася за противоградната защита, а тук един не много интелигентен, може и да си ти, беше написал, че ако се бяха използвали самолети, бурята щяла да е по малка. Та въпросът ми беше, как ракета или самолет ще намали една буря или дъжд

23

Анонимен

преди 1 година

Характерно за него е, че е подходящ за провеждане и над населени места, тъй като не крие риск за хората.Дейностите по градозащита ще се извършват чрез три самолета от марката Beechcraft, произведени през 2005 година. В момента те се управляват от аржентински пилоти, които обучават техни колеги от България.Отговора удовлетворява ли те ?

22

Анонимен

преди 1 година

ЛЕТИЩЕТО В ГОРНА ОРЯХОВИЦА ВЕЧЕ Е ЦЕНТЪР НА ПРОТИВОГРАДОВАТА ЗАЩИТА ЗА ЦЯЛА СЕВЕРОИЗТОЧНА И ЦЕНТРАЛНА БЪЛГАРИЯ. Там е обособен контролен пункт, чрез който се организират дейностите по протекция от леден дъжд за 30 млн. дка посредством три самолета. Мероприятията се извършват по пилотен за България проект, финансиран с 5 млн. лв. от бюджета на аграрното министерство. Способът, който се прилага, е идентичен с този в САЩ, Канада, Австрия и много други модерни държави.

21

Лекар

преди 1 година

14, типичен гербаропитек, "обратното на остър" като "селска гумена обувка"

20

Анонимен

преди 1 година

Ако те удари гръм и умреш от това, това се нарича закон на Дарвин за естествения подбор. Съжалявам за починалите 3-*** вчера, ама са ***. Да ходиш на открито по време на гръмотевична буря си е просто тъпо, каквото и да говорим. Тия неща от 4 годишни ги набиват в главите на всички- Не бъркай в контакта, не ходи на открито при буря, не стой под дърво по време на буря, оглеждай се като пресичаш, гледай си в краката. При липсата на интелект ако ще 10 000 статии да напишат няма да има ефект!

19

Анонимен

преди 1 година

Природата не подбира българи, сирийци, нег ри. Гръм удари ли-удря. А вие сте тъкмо безбожници, ако си мислите, че вашата религия ви предпазва. Даже да сте кръстени, веднъж не сте влязли в църква и не сте се помолили.

18

Лекар

преди 1 година

Я кажете бе многознайковци, как една противоградна ракета или самолет ще спре една буря или дъжд

17

брадва и щанга

преди 1 година

Планинските хижи в България са необитаеми и недостъпни

16

Анонимен

преди 1 година

Тея лаладжии, ако искат да са полезни, да направят списък на хижите и заслоните без гръмоотводи, защото хич не са малко. После да сигнализират, за да се вземат мерки. Да оставим настрана, че от думите им излиза, че е по-добре да излезем на открито, ако освен гръмоотвод, хижата няма и водопровод и ел инсталация, а такива също не са малко.

15

Анонимен

преди 1 година

А, сега без Майтапи!!!!! При силни Гръмотевични бури - 1) Затворете прозорците. 2) Изключете Мобилните телефони и ТВ, особено на децата. 3) Не вземайте Душ!

14

Анонимен

преди 1 година

като си в планината на голия чукар влез на закрито, за по голяма сигурност влез в мазата, хвърли си всичко метално може и зъбите с пломби да си махнеш....