217

Анонимен

преди 1 година

Прекалено много далавераджии има в България, които си въобразяват че могат да правят успешен бизнес и ги бива за шефове. Затова фирмите са повече от кадрите. Всеки едва завършил 8ми клас физкултурник, окичил се със златен ланец и каращ изгнило SUV си въобразява, че може да прецаква вишисти да му робуват за парче хляб.

216

до аз

преди 1 година

Държавната администрация изяде парите за болниците.

215

gogo

преди 1 година

Eй, редакцията, наемете ме бе, ще ви работя без пари - само да отразявам и друго мнение

214

малиии

преди 1 година

Този форум ме срази:). Един мие чинии за 8000 месечно, друг-мие тоалетни за 17 000 месечно, трети от Еврофутбол - много изкарал, четвърти- всичко сам прави, пети- почива и парите му валят, всички други ит-специалисти или в Лидл - интелектуалци били ... ццццццц. Смаяна съм....

213

Анонимен

преди 1 година

Абе Лос Агелис /хахаха/, какво е това 136к, на какъв език пишеш. В българския няма такъв град, както няма и такава мерна единица.

212

НЕ ТРИЙ !

преди 1 година

Има глад за високо квалифициран ниско платен персонал ! Това е !

211

аз

преди 1 година

Пенсионерите изядоха парите на болниците като заплати.

210

Анонимен

преди 1 година

"Останалите компании се стремят да компенсират със социални придобивки, а не да надуват изкуствено заплатите" -- що за глупост!? Има пазар. В Лос Ангелес правя по $198К основна, ако се преместя във Орлано, Флорида компанията казва ще я намалят на $136К.

209

До Интересно

преди 1 година

В момента в България за студенти има обявени с 5000 повече места, отколкото са тези, навършили 19. Прави си сметката сам на какво ги обучават в тези "ВУЗ-ове" и колко се котира образованието ни. В ТОП-1000 има само един български университет (СУ) и той е след 500-ното място. После се чудиш що амбициозните бягат навън, а оставащите ги мързи да гледат.

208

Анонимен

преди 1 година

С тази демографска катастрофа, скоро ще наемате бай мънгау да работи в офис.. АХАХА ХАХАХА

207

Анонимен

преди 1 година

Тия сериозно ли? На фона на всеобща безработица в провинцията тръгнали да ни лъжат, че имало глад за кадри? Може, ама в София, Пловдив, Варна и Бургас.

206

Все тая

преди 1 година

Кадри има, никой не иска да плаща нормални заплати извън прословутия ИТ сектор.Изравнете парите като заплати и извън ИТ сектора кадрите сами ще ви дойдат.Не може някакъв шеф визирам сектор машиностроене в София ми се намръщи че му искам 2000лв заплата , като станем началник тогава пълни глупости! Както предния потребител написа в София от 4000 лв нагоре трябва да са заплатите, в провинцията да няма под 3000 лв., Тогава ще имате кадри!!

205

Анонимен

преди 1 година

И след като интервюира компанията, кандидадът за пореден път разбира, че компанията му предлага да бъде работещ беден. Така, ако няма кой да издържа кандидата, докато той работи, се връща в нолевата точка - пак търси работа. А работодателят продължава да твърди, че няма кадри. И така до края на света с робовладелческата нагласа на работодателите у нас. Хайде заплатите в София да започват от около 4000 и нагоре (2000 евро), да може да се живее нормално, да видим няма ли кадри.

204

Българин от Ирландия

преди 1 година

Аз в Ирландия си работя в кухнята и си взимама чисто 2000евро на месец . Живея в 4звезден хотел и имам 2 почивни дни в седмицата . Според вас ще се върна ли някога пак да работя в *** !?

203

Анонимен

преди 1 година

Обаче пък напорът за дупетати е политици е много як.За справка предизборните лакърди и простотии с който ни заливат от тАлАвизора.

202

Анонимен

преди 1 година

Като ви слуша човек още утре да хващам самолета за Родината, пък като видя приятели-той работи в малък цех, жена му работи и за една година след като поръчаха дървата и подготвиха децата за училище са почти на нулата.

201

Интересно

преди 1 година

Значи всяка година хиляди студенчета се блъскат в университет, излизат още не знам си колко стотици, всичките записват специалности, които би трябвало да отговарят на кариерните и пазарни критерии, зубрят и блъскат четири години и накарая какво? Нам кой си работел само са 800 лв, нам кой си друг работя на позиция, за която дори средно образование не се изисква, нам кой си бегнал в чужбина. И това на какво прилича? Въобще има ли смисъл да говорим за кадри?

200

Анонимен

преди 1 година

Веригите бакалии са сред най-стиснатите работодатели, така че искрено се съмнявам да плащат 2800 за 40 часа. В Испания преди няколко години заради тях вдигнаха доста ударно мин. заплата, щото хората там едва връзваха 600евро,

199

Анонимен

преди 1 година

Моят шеф е на принципа "Фалирам, но заплати не вдигам!" Е... на път е да фалира и то не заради липса на работа, бизнесът е доста специфичен и клиенти има много, вкл. и от чужбина, а защото от 6 човека в нашия отдел останахме 3, а в производството е още по-зле. С колегите не смогваме и в скоро време просто изчезвам.

198

Социалния

преди 1 година

Не само в София/ продължение от долния коментар