24

Шарлатанин

преди 1 година

След "кардиналната смяна на ЗДП" отново ще го отнесат читавите шофьори, имали лошия късмет да преминат с 80км/ч на някоя хранилка, ограничаваща скоростта до 60км/ч. А джигитите и дрогите, убиващи хора на пътя ще продължат да вилнеят по пътищата, щото МВР, прокуратурата и съда ги пазят.

23

Анонимен

преди 1 година

"Не размерът на санкцията, а нейната неизбежност възпира. ..." За пръв път този от асоциацията на пострадалите от катастрофи, да каже нещо смислено.

22

K0rNELA

преди 1 година

До Анонимен 21На околовръсното има множество включвания и изходи от главното шосе и е нормално да е 80 км/ч ограничението. Нищо, че в средна лента се движат с 60, в дясната бетоновози и камиони с 90, а в лявата поршета с поне 100-110. В понеделник се придвижвах по въпросния СОП и беше страшно.

21

Аха аха

преди 1 година

Проблемът не е в закона, а в корумпетата, които го прилагат. Разни списъци с "дарители" на МВР, които не бива да се закачат, някои с любовница в КАТ, която ги пази, депутат прави катастрофа и убива дете и нищо, гербаво Ко пиле мачка с Q7 чакаш на червен светофар и нищо .....

20

Анонимен

преди 1 година

Трябва цялостно да се преосмисли организацията на движението на пътя. Примерно - защо по дяволите има ограничени 80км/ч на околовръстното, което е по-широко и побре направено от Тракия? Защо на Тракия, при всичките коловози, дупки, ремонти и неравности е 140км/ч вместо 90-100 на места? Защо в кресна ограничението е 70км/ч вместо 50? Защо има камери на магистрала Струма преди Благоевград на равното, а не преди тунелите на Витиня?

19

КАТър

преди 1 година

Проблема не е в закона (който е написан с краката си и например не прави разлика между шофьор, автомобил и собственик), а в липсата на какъвто и да е смислен контрол. Полицаите трябва да са в трафика, а не в храстите, и да санкционират агресивното поведение на пътя, което не е само това да мине някой покрай теб над ограничението.

18

Тези

преди 1 година

наказания в момента са крайно меки и недостатъчни. В Гърция сварят номерата за едно неправилно паркиране. 700 евро е вече глобата за преминаване на червен сигнал. За антирадар конфискуват автомобила. За превишение над 50 км - книжката ще си я върнеш след 5 години, евентуално. В Сърбия, за шофиране след употреба на алкохол се влиза в затвора. Ефективно. В Италия при причинена смърт при ПТП след употреба на алкохол или наркотици отпада споразумение с прокуратурата. И още много примери по света.

17

Анонимен

преди 1 година

И сега си има закони, но кой да ги спазва? Като млад шофьор гледам табела с ограничение 40 км в час и спазвам, а един батка почва да ме засича. Засилва до 100 пред мен и изведнъж спира и така през целия тунел. Амиии, ако човек не внимава, то е на ръба на катастрофа. А правила има, не е да няма.

16

Анонимен

преди 1 година

До Сата НАТО Ти на какъв се направи?

15

Анонимен

преди 1 година

За да може тиквата да си краде, трябва да няма никакъв контрол никъде. Както се казва: "рибата се вмирисва откъм главата".

14

Анонимен

преди 1 година

Закона си е наред, аз съм го чел, контрол няма. Това е проблема на цялата държава. Продължава ме ли така и Алжир ще ни минат.

13

Този закон

преди 1 година

за последните 20 години го сменихте поне 30 пъти и ефект никакъв. Какво ви кара да мислите, че с нова актуализация нещо се подобри? Плампате само глупости ...

12

Петров

преди 1 година

Камери, камери, камери и нищо друго!

11

Сата НАТО

преди 1 година

И какво като има 50 фиша. И аз имам 50 фиша и не карам пиян, не карам порше с 200 в 4 часа сутринта.

10

ники

преди 1 година

От 20 години - бла-бла, да вдигнем наказанията, бла-бла и основно бла-бла. Е вдигнаха ги вече колко пъти, какъв ефект имат? Някой умник може ли да каже?

9

Кардинален

преди 1 година

Кардинална смяна на хранилките на КАТ! Няма как да има селце на 5 километра вдясно от пътя и ти точно там да сложиш в шубраците табела за населено място и камера! Минаваш с 90 км/ч и след една година ти пристига акт за 600 лева. Е, няма да ви ги платя! Кое ще ми вземете? Инвалидната пенсия ли?

8

Име

преди 1 година

...и закона за застраховането.

7

Анонимен

преди 1 година

Тиквите са заети да правят схеми за крадене, а не да пишат смислени закони. За това сме на това положение.

6

Мхмм...

преди 1 година

Не ни трябва нов, трябва ни работещ...

5

Анонимен

преди 1 година

Трябва да се забрани на полицаите да спират хората по улиците за "проверка"! Щом не си извършил нарушение нямат право да те спират.