151

Анонимен

преди 1 година

Благодаря за разяснението. Беше полезно.

150

от ЮАР

преди 1 година

До Анонимен-- Русия с газта никого не е размазала освен самата Русия. Това няма да се усети в близките няколко месеца. Инерцията е голяма и Русия ще крета още години, но със затихващи функции. Смятам, че сривът на Русия ще бъде след около четири години. Западът няма да пострада. Нещата ще се напасват за 8 - 15 месеца. Газ и петрол, както и метали и каквото се сетиш е пълно в целия свят. Дебитът на тръбен газ нараства от Северна Африка, Северно Море, както и през Турция. Има втечнен от САЩ.

149

Анонимен

преди 1 година

Изогдода от конфликта има САЩ .

148

До 178

преди 1 година

Ще умра от смях. ПроZZия притежава научен капацитет, а САЩ не??!????Ахаххаха. Ей това *** са голяма работа, мозъците им вече станали на джибри.Всеки нормален човек ще се огледа около него и ще забележи колко неща са изобретения от САЩ. Да не говорим, че на САЩ бюджета им е в пъти по-голям от спиртосалите колхознициОчевадна е колко по-напред са САЩ с материала, ама нищо. Вие си мислете, че ядат доматите с колците :)

147

Анонимен

преди 1 година

Флота на Китай е много по-мощен от американския. Това е неоспорим факт. Ядрения арсенал в момента е на страната на САЩ но за кратко.

146

от ЮАР

преди 1 година

Нека дам тук един жокер - преди смъртта си, Елизабет 1-ва, 16-ти век, завещава, че занапред, Британия трябва да има по-мощен флот от сумата на следващите 2 могъщи флоти. С това Британия господства като единствена суперсила в течение на около 400 години. Америка днес има официална доктрина, въоръжените и сили да са по-големи от сумата на следващите ДЕСЕТ държави, а реално се получава, че са по могъщи от сумата на ПОЛОВИНАТА държави след тях в целия свят. Правете си изводите!

145

Анонимен

преди 1 година

Господаря е този който може със сила да си налага мнението и волята. Това е причината САЩ, Германия, Япония, Италия, Франция и остналите да лаят безпомощно като няккви улични помияяри. Русия с газта размаза Германия и Франция. В Момента започват масови затваряния на заводи. ФВ, БСФ, Арк ....един куп гиганти заминват по наклонената плоскост.

144

от ЮАР

преди 1 година

До Анонимен--146-- В заблуждение си. Господарят е именно тоя с парите. Русийката в момента е кварталният бандит-рекетьор. Каквото и да имат, Щатите са поне 50 пъти по-богати и по-могъщи. Могат да ги купят и продадат ей така, за спорта. Западът е безкрайно богат, на първо място защото има правилна система и знае добре да цени умните хора. Именно умът, науката са основа на технологиите и БВП. Холандия или Япония нямат никакви ресурси, но колко по-силни са от една Русия с всички природни богатства

143

Анонимен

преди 1 година

До АнонименИскандер не е балистична ракета която да се движи по определена оржбита. Компютъра сам променя траекторията и движението на ракетата и дори създателя не знае как ще се движи. Това не е обикновена балистична ракета като американските допотопни шахтови кюнци от 70те

142

Анонимен

преди 1 година

Човекът от ЮАР ви разправя, че Русия е в първобитния строй, ама не искате да повярвате, защото комунизма още не ви е излязъл от главите. Разберете, че фашизма и комунизма са братя близнаци...

141

Анонимен

преди 1 година

Глупости на търкалета . Хиперзвуковата ракета зависи от сплавите които се ползвт. Русия като държава с изключителен научен капацитет разполага с необходимото за направата на такива сплави. САЩ не разполага. Това им е проблема. Колкото и да пробват не могат да направят тяло което да издържа на 8000 градуса.

140

Анонимен

преди 1 година

Искандер е балистична ракета определена траектория описва.Няма хиперзвукова ракета земя въздух инобяснението е много просто няма толкова бърз процесор и система за управление която да коригира чрез задкрилките близо до земната повърхност ракетата при такава скорост без това ракетата ще се разбие в земята без да достигне целта.Ама какво да обяснявам на баламорници които и хал хабер си нямат от материята

139

Сандо

преди 1 година

глупости! Запада отврори кутията на пандора с Косово. Дори международният съд обяви че самоопределянето на една територия и отделянето от държава не е противозакнно. Е, честито на Украйна, отделя се и се присъединява към Русия по същият път. Пищят, реват ама на съде не пращат Русия ;)

138

Анонимен

преди 1 година

Коментирай А-235 дали също не е хиперзвукова.

137

от ЮАР

преди 1 година

До Анонимен--168 -- Цар долар е нещо добро за цял свят. Могат да го печатат и без покритие от БВП на Щатите, но покритието го правим аз и ти. Доверието на цял свят към Долара го прави световна пара - просто защото ако имаш избор, в какви пари да съхраниш спестявания - ами в Долар, Евро, Швейцарски Франк. Вярно е, че част от доходите на всеки работещ на тая земя се изсмукват от Щатите чрез Долара. Това обаче е малък процент за индивида и си заслужава заради системата, която като цяло е добра.

136

Анонимен

преди 1 година

Нищо няма да разбие джуджето освен сламената къща ПроZZия. На път са към "провалена държава". Да им е честито!

135

Анонимен

преди 1 година

Ракетата Кинжал е модифициран Искандер. Искандер без да му е добавена скорост от самолет като Миг-31 развива над 7 мах. Нито един Искандер до момента не е свален от каквато и да е ПРО и ПВО система. Какво остава на този модифициран искандер да му подадеш начална скорост от 3000 км/ч

134

от ЮАР

преди 1 година

До Анонимен--165 Кинжал има собствена скорост от около 3.5 Мах. Изстреляна от платформа със скорост 3.2 Мах, дава 6.7 Мах начална скорост, която постепенно пада по мярата на отдалечаване от изстрелващата платформа, понеже собственият му двигател работи в течение на 2-3 минути макс. Оттам нататък е по инерция, но понеже се изстрелва от височина над 60 000 фута, може да измине доста път, поради ниското въздушно съпротивление. Не е хиперзвукова в края на траекторията си.

133

Анонимен

преди 1 година

Mеждународния ред, създаден след ВСВ е изкл. в полза на САЩ. ЦАР Долар хегемонства и до днес, даже още повече. Диктуват по цял свят кой какво да търгува/купува, а за несъгласните - санкции + военни заплахи. Путята, не че ми е симпатичен, ама що да не руши тази несправедливост, каквото и да означава това. Все пак Рус е втората ядрена държава...

132

от ЮАР

преди 1 година

До Анонимен-160 -- Ами вижте, 2021 бях в България, ходих и в Турция, общо 2 месеца. Не съм ваксиниран, имах сертификат, че съм прекарал ковид и толкоз. Не съм имал проблеми по летища и страни. До Австрия не опрях, но вече, към сегашно време, две и половина години след началото на епидемията вече всички мерки са вдигнати и май никъде няма ограничения. Аз не съм усетил някакъв проблем, освен в безсмисления локдаун. Ако четете история, ще знаете, че всяка такава пандемия трае 2-3 години. Това е.