34

от Плевен

преди 1 година

С образование съм, но доходите са ми толкова малки, че всяка вечер след 21.00 обикалям гюмовете на големите магазини в града и внимателно ги оглеждам за нещо добро; такива като мен е пълно в града; за голямо съжаление, служителите изхвърлят чудесна храна, хляб, консерви, та даже и чисто нови дрехи в гюмовете! Към 3 часа минават колите които изпразват гюмовете и аз трябва преди това да сме ги огледали за нещо добро; плодове консумирам само тогава, когато открия нещо добро в гюма, иначе - НЕ!

33

Ггфг

преди 1 година

До 25,ти си бая глупав.

32

Ssss

преди 1 година

Само заради това,а има и още много други,заслужаваме лудото джудже Путин да затрие човечеството, защото просто не сме хора.

31

Анонимен

преди 1 година

32 в била се изхвърля много храна , знам го от работили там . Поне на персонала да я дават .

30

Анонимен

преди 1 година

До AlbiТук не говорим за отпадъци а за хубава напълно годна за консумация храна. само защото не знам какво си му имало на картофа или че морковът бил малко крив или че няма кой да събере реколтата от лук в повече на полето защото нямало сметка и да се остави да изгние това направо на нищо не прилича. Не обичали шкембе карантия не обичали не знам си какво. не говорим за нашите тарикати по морето които ни предлагат огризки. Говорим за нещо съвсем друго.

29

Albi

преди 1 година

Обаче тук сме много еко, отпадъците ни ги пробутват. Алчните вериги нищо не изхвърлят, за ресторантите и хотелите като си помисля и ми става лошо.Сега европейците може да св учат от нас, да дойдат на обучение в някой хотел на морето. 100% се пробутва всичката помийка, мислим за околната среда.

28

ДАААА

преди 1 година

Ниските цени са враг на търговеца и производителя . А у нас според Иван Костов не съществува производител а само търговец . Всечки били търговци ! Храната се изхвърля за да не и спадне цената ! ! ! Хората с висше образование считат това за правилно . И така ще продължаава !

27

Анонимен

преди 1 година

До КориВ Лондон глад е имало, виж в провинцията - не.Вярно е също че е имало голям чанч за разходите на всякакви материали и суровини не само на храна. Четох в биографията на Вивиен Уестууд че е имало забрана да се ползват ластици за бельото. Сега е смешно ама тогава на братята ингилизи едва ли им е било. Но сега вече отдавна не е така. Сега вече не ядем какво да е. Нещата са се променили към лошо. Така е като ти светне пред очите и забравиш какво е глад.

26

до Кори

преди 1 година

Това е неприложимо за ЕС с 27 държави и общо население от 450 милиона.

25

Кори

преди 1 година

До Анонимен, през ВСВ в Лондон е имало патрули, които са преглеждали боклукчийските кофи, да не би да се изхвърля храна. Досадно, но в Лондон глад не е имало. Много сме далече от това, пиша го за да подскажа, че високоорганизираните държави и високоразвитите общества могат да отговорят на всякакви кризи. Това не великата, хората да се изяждат помежду си.

24

Анонимен

преди 1 година

"Сега ЕС има огромна възможност да определи правно обвързващи цели за намаляване наполовина на хранителните отпадъци по пътя от фермата до трапезата до 2030 г."______Само гледайте как ще измислят някоя нова простотия от рода на въглеродните квоти за да изтръскат още пари от джобовете ни. Правят ли се на загрижени, значи ще искат пари.

23

Анонимен

преди 1 година

Тъй ли? Че защо да се учудвам? Толкова са разглезени и превзети че дори в кулинарно предаване една баба унищожи крилата и бутчетата на пуйката и остави само туловището.Беше много гадно, до този момент я харесвах но оттук нататък не. Или морковите били криви и други подобни простотии. Половината свят мре от глад те се чудят как да се глезотят. Ужасно е. Иначе имало продоволствена криза. как ли не !

22

от Брюксел

преди 1 година

Пускаме нова директива- всички огризки и кокали да се изяждат за да не се изхвърля нищо. Развалената храна задължително да се изяжда, иначе санкции.

21

Космонавт

преди 1 година

"Трябва да се намали наполовина разхищението на храна до 2030 г." От ООН ще се погрижат да намалят населението наполовина. Това е извратения им начин за намаляване на разхищението :)) Нещо като "окончателно решение" за всички хора по земята.

20

Анонимен

преди 1 година

Всеки да си завъди прасе вкъщи.

19

Анонимен

преди 1 година

Аз наблягам основно на хляба, иначе не мога да се наям.

18

Анонимен

преди 1 година

"Очаква се по-късно тази година Брюксел да внесе предложение за първите в света правно приложими цели за ограничаване на разхищението на храни"...тоест ще ни глобяват, ако не си дояждаме всичко в чинията, а? Може и проверяващи да назначат. Да идват да ми проверяват всичко ли съм си изпапкал

17

Анонимен

преди 1 година

Е нали русоробите обесняваха, че ще се умир от глад... Как става този номер тогава

16

Анонимен

преди 1 година

"правно обвързващи цели за намаляване наполовина на хранителните отпадъци" размириса се на адженда 2030 здраво

15

Анонимен

преди 1 година

Какво няма да изхвърлят, пълнят количките по магазините като не видяли, просто им се чудя как могат да изядат такова количество храна, повече от полвината им жени ходят с клинове защото друго не могат да сложат на самосвалите ;)