183

msm

преди 1 година

1341 години България! руССките гадове и да искат, няма да прекършат нашия жилав народ. Та какво излиза - Украйна е подкрепяла неделните ни училища, а национал-фашизирана руССия започва асимилация.. азиатски плъхове!

182

Бай Дрън

преди 1 година

Хаха, щото Украйна не затвори десетки български училища. Жалко е, че и там има продажници като тоя. Украйна не само им затвори училищата, но им забрани да говорят на български. Там българи изчезват безследно, ако изка ат позиция. Просто изчезват, няма ги.

181

Мехмедов

преди 1 година

Те така освобождават братушките!

180

Анонимен

преди 1 година

Само преди дни, в люлката на руската републиканска демокрация Великий Новгород, Президентът Путин поздрави народите на Руската Федерация с навършването на 1 160 години от зараждането на руската държавност.

179

руските

преди 1 година

методи прилагани и преди - обричане на определени райони с неудобно население на гладна смърт. Тва са го правили и преди гадовете

178

Анонимен

преди 1 година

По добре украинците да се върнат. Те също забраняват българския език, но и ги подпалват в сгради.Йезуити! Ние не сме с къса памет, мишоцииииии!

177

kokorcho

преди 1 година

Това е нормално да стане така, та ние сме вражеска страна, и други забрани иват тепърва, но на мен ми е спокойно защото сме извън сисъка на развитите европейски страни , нямаме никакво производство, но пък сме умно-красиви !

176

Анонимен

преди 1 година

Поредната поръчкова,и платена статия от псевдо професор продажник!

175

Анонимен

преди 1 година

Българските села са пощадени от ударите на ВСУ, тъй като са по на юг и се оказаха под руски контрол още в самото начало на СВО. От написаното излезе, че българите и украинците сами са се принудили да закрият неделните училища, защото руснаците са отказали да ги финансират.

174

Русия

преди 1 година

Не са го забранили бя туркоробци. След СВО сичку ший тип топ. И що е бил само неделята? Щот *** го е забранил за редовно обучение. Забраейти ли!! Платено

173

Ивелин Михайлов

преди 1 година

A потрошенко като забрани българския му ръкопляскахте..

172

Анонимен

преди 1 година

а запада колко злато изнася от нас всяка година? това забравихте да споменете ? или че ни наложиха да спрем половината блокове на аец? или че се обезоръжихме? или че платихме милиарди за хартиени еф16?

171

От Вселената

преди 1 година

Има още много да се пише, като това, че през 1962г 22 тона злато отиват на съхранение в Русия и там си остават и до днес. Къде е братството и приятелството? С какво сме заслужили това отношение на Русия?... нападали ли сме я? земя ли сме им взели или пък нещо друго??? Кажете? Къде виждате доброто в изградения от българско злато Московски Париен дом в който обитава Красавеца Путин?

170

От Вселената

преди 1 година

10) Русия нарежда да бъде избито българското правителство и да бъде проведен "Народен съд". Под нейно ръководство се създават концлагерите в България. 11) Под руско ръководство страната ни се озовава в изолация и икономически изостава внедрявайки стари руски технологии, които пък са стари западни от времето преди ВСВ, а някой и по-стари.

169

От Вселената

преди 1 година

6) За подривната дейност на Русия до 1944г. да не говорим. 7) Русия бомбардира градове в источна България Варна през ПСВ и със самолети Добрич и др през ВСВ. 8) На 5 септември 1944г. Русия окупира България. 9) По време на ВСВ Русия изпраща българската армия да се бие в т. нар "Отечествена война", която за България не е отечествена. Загиват 32 500 души и много повече са ранени и осакатени.

168

От Вселената

преди 1 година

3) Русия открито заявява, че на Русия не и трябва силна България, а силни Гърция и Сърбия и действа в изпълнението по този план. Пречи на обединението на Княжество България и Источна Румелия. 4) Русия подкрепя Сърбия и Гърция в Балканските войни 1912 и 1913г Дотук нещо добро за България??? 5) 1916г. Русия напада България. Води се война в Добруджа. Русия откъсва южна Добруджа от България.

167

От Вселената

преди 1 година

Да погледнем фактите. Русия е била враг или на България или на Българския народ. Да се върнем назад: 1) Княз Светослав преминава Дунав и Балкана и ... побива на кол над 20 000 българи. За сравнение Василий *** е ослепил 14 000 души. 2) Русия обявява война на Турция и се подписва Санстефанското споразумения, според което България остава под властта на султана до 1908г. България е задължена д плати 32 500кг злато на Русия и да изхранва 50 000 руска армия. докато плащаме и данък на султана

166

За мишките и хората

преди 1 година

От тези центрове ми се струва, че работи само този в Лвов и в Киев. Харков е прекалено разрушен, а руснаците явно толкова уважават правата на малцинствата, щом са затворили центрове, направени с български пари и обслужващи български интереси. Кои са нацистите, казвате?

165

ха такаа

преди 1 година

коии исега са нацистите нали украинците забранявали чуждите езици щото са нацистинашите *** и путлерофилисти какво ще кажат, копейййкин сезирай се ходи да помагаш на нашите хора там дето живеят нали си приятелка с путин

164

За мишките и хората

преди 1 година

Този на снимката е проф. Станчев от Харковския университет. На него дължим една сериозна традиция на изучаване на българската история в най-стария университет в Източна Европа. Благодарение на неговите усилия и прекрасния ни тогава посланик в Украйна през 2014-2016 г. се създадоха български центрове с училища в Харков, Мариупол, Мелитопол, Лвов. Там учеха както потомствени българи, така и обикновени украинци, които искаха да научат за културата ни. ....