277

анон1

преди 1 година

Е защо да правя деца за които никои не полага грижи а после ще ги обуят като мене да плащат пенсиите на тези дето не са работили.НЕ Е ЧЕСТНО ако са ти помогнали да помогнеш и ти така е редно.Мога да напиша още много но ще излезна от темата не че не е косвено свързано но да не се увличам.ЕРГЕНСКИ ДАНЪК 35%НЯМАШ ДЕЦА БЕЗ ЗДРАВОСЛОВНИ ПРИЧИНИ 15%ЕДНО ДЕТЕ НЕ ПЛАЩАШ ТЕЗИ 50% ОТ ПО ГОРЕ И 15% ОТСТЪПКА В ОСИГУРЯВАНЕТОВТОРО ДЕТЕ ОЩЕ 20%ТРЕТО ОЩЕ 25% ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ИНВЕСТИРА В ДАНЪКОПЛАТЦИ

276

анон1

преди 1 година

тези деца.Детски на калпак ама само за тези деца чиито родители крият доходи.Не че 36 лева на дете покриват нещо ама защо като аз плащам едни пари за осигуровки за моите деца няма нищо а само за деца чиито родители не работят не са учили и сега малка заплата или са от малцинствата и работят на черно за да съботират системата нашата не тяхната.Колко по хубаво е да речем в германия имаш деца падат ти данъците и осигуровките.

275

анон1

преди 1 година

След няколко години травмата поизбледня съгласи се на второ.Този път много внимателно избрахме къде да отидем нямаше проблеми.Обаче се оказа че първото ни дете не може да говори в следствие на опитите на доктора да вземе 1000 вместо 500 лева за раждането.Добре че не сме патриархат иначе в онези си млади години щях да направя и трето и четвърто дете и.....Да първо съпругата ми не искаше повече деца сега и двамата не искаме.Не че нямаме пари заплатата ми е 7000 лева ама в какъв свят ги създаваме

274

анон1

преди 1 година

На мен реално в началото проблема ми беше че след първото дете съпругата ми не искаше да ражда повече понеже пострадахме от алчни лекари в родилното които заради 500 лева допълнително към таксата почти убиха снът ми и нея ( след наше проучване се оказа че масово влизат жени за нормално раждане но не могат и се стига до секцио.Моята корава женичка се бори 16 часа за да роди нормално и се съгласи на втория вариант когато и казаха че детето умира) никой не ни е виновен инфо си е имало но кой да чет

273

Анонимен

преди 1 година

2050 четири милиона и половина, но от тях четири милиона ще са пуми и римляни

272

Анонимен

преди 1 година

Забелязвате ли, тази тенденция е в целия християнски свят, докато при другите не е така,прираст.Голямата "свободния" до това води, Халкидики -малкидики,*** менджъри е на ти и по-лошо ще става!

271

Човек 7

преди 1 година

Може ли линк към гореспоменатото проучване на ООН.

270

Анонимен

преди 1 година

Пак до 291 - Само че това е и моят квартал, твърде добре познавам ситуацията тук.

269

Обедини се народ

преди 1 година

До кога ще спите, събудете се и ги изметете политиците съд за всички незаконно забогатели, защо ни е парламент и правителство, един директор е достатъчен за управлението на "държавата"

268

Алчен брокер

преди 1 година

Важното е,че имотите растат и растат,но до кога.....

267

О, божке

преди 1 година

Тук някакви разправят как бабите им раждали по 7-8. Едно време като работници на нивата, на 12-13 са ги товарели като магарета, дотогава по един комат хляб и малко винце. Вече сме 21.век, уважаеми. Нормалните хора гледат да изучат децата си, да не ги лишават от нищо. Да, някои не искат въобще деца, а да пътуват, може би да си купят Порше и да се кефят, вместо да дават за памперси, и ясли и това е ок. Който иска калабалък и просещи сополанковци - ей го де Стамбул. Но не това е целта, надявам се?

266

Анонимен

преди 1 година

И още ше се топи яхана от болшевишките фамилии почти век

265

До 288

преди 1 година

Пишеш за квартала ми и разбира се си измисляш. Таванчета и мазета не се даваха под наем и в тях не се живееше.

264

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 287 - Затова ли преди Девети септември у нас идват да работят хора не само от целия Балкански п-ов, но и от Италия и Белгия? Едно е да пишеш общи приказки лъжливи, според каквото са ти наредили на партийно събрание, друго е да отидеш в Статистическия институт или в Народната библиотека и да ползваш официална книжнина. хайде, пий си ракията и *** да поспиш. Не те бива за оформител на обществено мнение. Поне не и в интелигентни среди, в Столипиново може и да ти повярват.

263

До 286

преди 1 година

Тънкият нюанс е, че когато си се родил беден, бедността не ти действа така, както ако си се родил в нормално семейство преди 1989 година и изведнъж обедняваш десетина пъти след 1989 година. Родените бедни обикновено имат много деца, но обеднялите нямат деца.

262

До Анонимен 285

преди 1 година

30 лева за стая на площад "Славейков" през 1984 г.?! От "Позитано" 20 явно съвсем са го закъсали, щом слагат толкова нескопосни лъжци за дежурни по сайтовете. Всеки може да попита познати, които по това време са живеели в София. Но аз мога да ти помогна. През 70-те години някои жил.кооперации около ВИТИЗ (така се казваше по рано НАТФИЗ) даваха таванчета на такива цени, но само онези, в които можеш да стоиш прав само на едно място от около 1 кв.м. Другото е под наклон и побира само една кушетка

261

Анонимен

преди 1 година

Да, има статистика. През 1937 година България е на едно от последните места в Европа - само Албания и Югославия са по-бедни от нас. После при соца излизаме на 27-мо място в света по жизнен стандарт. Сега на кое място сме, на 127-мо или на 237-мо?

260

Анонимен

преди 1 година

Не е само заради обедняването ами и за лошото материално възпитание Едно време хората ,като са били още по-бедни са имали и по десет деца,че и повече.Тогава в семейството е било патриархат а сега е масово матриархат или по-лошо,нищо,всеки си прави каквото си иска, никакво уважение към никого и нищо,страх от никой и нищо.Това е, много е просто,изтарикати се народа,дай му да гледа кучета и котки,къде, къде по-лесно."От нийде се не чуй,зов за победа.."

259

Анонимен

преди 1 година

... мизерия има в големите ни градове след бежанските вълни след Илинденското въстание и след Първата световна война. Тогава хиляди хора пристигат в България или само с малко багаж, или само с дрехите на гърба. Тогава държавата взима мерки и се строят наистина малки къщурки за бежанците.

258

Анонимен

преди 1 година

Хайде спри да лъжеш. Чичо ми даваше две стаи под наем за по 30 лева едната през 1984 година и това на площад Славейков. Какви стотици левове наем сънуваш?