58

Колю от Бяла Слатина

преди 2 години

Гражданите на цялата държава плащаха. Не шопите. 5 млн българи бяха досега държани заложници да плащат с данъците си дълговете на шопите. Сега е време шопите един път да си поемат дълговете. 1 млд дългове, 1 млн ползващи - по 1000 лв на човек. 4-членно семейство има да си покрие 4000 лв дългове. Хайде да ставаме нормална държава и всеки да си плаща сметките!

57

Анонимен

преди 2 години

Ами нали произвеждаха ток тези топлоелектрически централи. Топлината беше отпаден продукт. Не е толкова просто ама вече 30години не го измислиха.

56

Анонимен

преди 2 години

Котилото да си плаща топлото, както останалите граждани в държавата. Казах!

55

Анонимен

преди 2 години

Как бе. Тиквата я направи Топлофикация с пари по европроекти. Работа, работа, работа

54

Анонимен

преди 2 години

Ами да я затварят бре!Що не и врътнат ключа?Не може,защото правителството ще падне ! Пък и на народното събрание ще се разклатят краката-и то ще се катурне под могъщия гняв на софиянци!Остава само едно-цяла България да плаща топлото на софиянци!

53

Анонимен

преди 2 години

С един селективен панел с размери 2x1 , 8 месеца в годината 5 човека нямаме никакви проблеми с липса на топла вода и това е от 5 години. Не мога да разбера защо се гори газ лятото за загряване на водата и се плащат големи сметки за топла вода, без никой да може да ти обясни как се формира цената. Явно е пак някаква хранилка.

52

Fena

преди 2 години

ТЕЦ София отдавна получава два вида субсидия: директно субсидиране и изкупуване на електрическа енергия като когенерация. Интересно е, че ТЕЦ Север в Пловдив, който направи модерна когенерация през 2011 с турбина на Siemens произвежда електроенергия, но се изкупува за 238 лева, а Софийската произвежда огромните 700 000 мегавата със стари компресори и получава преференциална цена от 286 лева!!!! За какъв СОС ще се занимават с когенерации,модернизация,обновяване.Вземай парите и си гледай кефа!

51

но всички граждани

преди 2 години

да, но цената я плащат всички български граждани, а не тези които трябва. Та това е най-евтината топлофикация. И задълженията и се поемат от държавните дружества.

50

Обичам Фъндъкова

преди 2 години

Най добрия кмет дето заслужават софиянците

49

Анонимен

преди 2 години

С безумно скъп американски газ да провеждаш ток и топлинна енергия... Това дори и в Брюксел не могат да го измислят. Закривайте го това предприятие. И един служител да няма и един лев да не се краде, то пак ще си генерира милиардни загуби. Ако имаше някакъв шанс да печели щяха отдавна да са го дали на някой европейски концерн да смуче готови кинти. Толкова в зле положението.

48

Анонимен

преди 2 години

И защо ПП и ДБ не оправиха технологиите в тец а, нали бяха на власт напоследък?

47

Анонимен

преди 2 години

закривайте я тая Топлофикация София. няма как да е на печалба, след като няма промишлено производство в София, което да осигури достатъчни количества от отпадната пара и топла вода, че и да покрие загубите в температурата на водата по пренасянето й на десетки километри. А като прибавим и краденето, няма как да излезе никоя сметка. Топлофикация е каца без дъно, в която се губят милиони

46

Анонимен

преди 2 години

Софиянци да си заплащат пълната цена на новия втечнен газ от ФАЩ. Нали това искаха. Така че топлофикации да фактурират реални цени, а не цяла България да дотира шепата *** пред парламента, които настояват за скъп газ.

45

Анонимен

преди 2 години

Европейските "борси" много вдигнаха цената на газа. От средно 300 долара за кубичен метър до 3000 долара, по едно време. Казват че нямало достатъчно газ и затова. От друга страна пък казват, че газ имало в неограничени количества в цял свят. Бали му работата. Кое от двете е вярно не е ясно. В Брюксел сигурно знаят. Там да се пита.

44

Доньо

преди 2 години

Цената на ТЕЦ София я плаща цяла България: и граждани и селяни! Най-високоплатеното население, живеещо в София, се издържа от хора с 2-3 пъти по-ниски доходи. Справедливост по български! И после България нямало да остане с обезлюдени територии и само един град-държава. Хората се ориентират там където има нормални условия за живот, а не скотско съществуване. Дали в София, или в чужбина, народът напуска родните места. Специално в Бг, виновникът е ББ, който централизира всичко в София... геноцид.

43

Анонимен

преди 2 години

Новите цени на газа не предполагат използването му за отопление, камо ли за централно градско парно. На ток на регулирани цени би било много по евтино. Това са новите реалности. Ще я караме без газ. Хубавото е че все още дърва се намират в горите.

42

Анонимен

преди 2 години

Газът за директните ползватели ( домакинства) сега е 35 стотинки за киловат час без ДДС (вижте сайта на Овъргаз цена за септември). Значи с ДДС е 42 стотинки. През зимата на 2020 - 2021 беше 7 стотинки с ДДС. През миналата зима държавата дотираше частично увеличението в цената и тя беше средно 16 стотинки за отоплителния сезон Това са сухите цифри.

41

Анонимен

преди 2 години

До У СОФЕТО БЛОКА Абе цъ рв ул ,когато всички се откажат от парно,изключват абонатната станция,така че до никакъв най-горен етаж няма да стика топло.Ходи да си пасеш овцете и не се бутай между големите

40

Анонимен

преди 2 години

Кой ще плаща този скъп газ. . Газът вече не е опция. След година две и електричеството ще стане така. Ще се приравнят цените към европейските и готово. Дървата ще ги забранят, първо в градовете, се после и в селата. Също и кюмюра. Няма много алтернативи де.. Да си знайте от сега. От 2024, ток, минимум 1.20 за киловат. Минимум е това. Дано поне питейната вода не решат и нея на "европейска борса" да в качат, че жална ни майка.

39

Дрът Седесар

преди 2 години

Аз мразя Русия защото съм дрът седесар брадясал. Измиха ми мозъка отдавна и гледах по телевизията как в БГ дойдоха сините каски на кравария. И Бил клинтон дойде навремето ех какви велики времена. Голяма мощ големо чудо. Аз съм фен на кравария и поддържам покрайна.Няма нужда да знам нищо за покрайна щом запада казва значи трябва да слушаме.Кланям се на всичко западно, дори няма да се къпя и няма да се отоплявам за да спазвам режима. Аз съм миничко човече аз съм дрът брадясал седесар.