89

Анонимен

преди 1 година

Нигерия е една от най-богатате държави в света, в първите пет или 10 по производствто и износ на нефт. Колкото и да има корупция, все пак живеят много по-добре от жалките българи. Ганьовeца не трябва да бърка Нигерия с други бедстващи африкнаски страни.

88

Rip europe

преди 1 година

Всичко се променя още другия месец . Но хората ще го разберат по трудния начин . Жалко мислехевропейците и българите за по умни . Без руския газ европа става като шри ланка и да вече подготвят за режим на тока във Франция . А да не говорим за нелегалните бежанци от които европа вече е почерняла .

87

Анонимен

преди 1 година

Абе то и в Нигepия има богати хора но е трагична държава, навсякъде има богати хора дори и в най-бедните държави

86

хм

преди 1 година

Не мога да разбера, за какъв режим на тока говорят, като България произвежда много повече, отколкото потребява. Въглищата са си наши, горивото за АЕЦ Козлодуй е налице за 2-3 години напред. Ние ток от газ не произвеждаме. Другото - цената за физическите лица е определена до лятото на 2023г. Няма мърдане. Що стресират излишно хората, като и без това си имат достатъчно поводи да са стресирани.

85

българин

преди 1 година

До: номер 90 "Явно тук присъстващите приемат съществуването на хора, които са успели без да са престъпници като лична обида" Виж какво ще ти кажа: Основният проблем идва от неразбирането, че България е най-бедната държава в ЕС а скоро може би на целия европейски континент. Каквото да си говорим, както и да се хвалим или плюeм, този факт не може да се промени.Познавам много способни българи които емигрираха. Малко са тези, забогатели с честен труд които са още тук. Това са фактите.

84

до 96

преди 1 година

Ъъъ, на лаптопа батерията ми държи 10 часа, имам и външна батерия, която удължава живота с още 20 часа. Та и без ток може. Мерси. Хубав ден. Не се опитвай да мразиш- вижда се, че си функционално неграмотен и дори не знаеш какво прави един програмист без ток... Нищо не го спира. Сума лаптопи са със СИМ карта вече, ако не искаш да правиш хотспот, та и без рутер може с тези 4g+/5g мрежи. Друго да се заядеш?

83

Хахахахахахахахахаха

преди 1 година

До Antinwo, прав си! Зимата ще е дълга и студено! Ток ще има. И газ също! Но на каква цена :) Да знаеш, че винаги ще има хора, които се справят добре и ще се оправят. Няма значение дали са ИТ специалисти, финансисти, банкери или други. Стига гледа аккво правят хората! Помогни си сам.... че и гладен ще стоиш.

82

хм

преди 1 година

Съжалявам, че тук не може да се прикачат графики, да видите за една година движенията на основни суровини. Цените на петрол, пшеница, метала мед, какао, захар, памук и т.н. са спаднали сериозно, спрямо върховете си от март-април, а някои са дори на по-ниски нива отпреди войната. По никоя медия не говорят за това. Това са предпоставки за дефлация, а те още за инфлация говорят и хората се връзват. Суровата захарт е по-евтина с 15%, спрямо година по-рано, а пакетираната в супера е с 60% по-висока.

81

Antinwo

преди 1 година

Четох за някакъв програмист тука . Ама какво ще прави тоя като тока изсасне и то не само за няколко часа ами за по дълго . Ами нищо за него живота не съществува вече . Жалко но някои хора вече сас изгубили връзка с реалния свят . А тая зима се очертава да е дълга ,студена и с режим на тока !!!

80

Ралица

преди 1 година

Съчки събирам, в бойка навирам. Съчки събирам, в бойка навирам. Аз съм евтина герберска магистрала, по заръка на главната кадъна на Ердоган, Бойка кадъна евтино се давам. Бойка каза, по 5 турски лири на клиент, ако обещае да гласува за мен, по 2 му вземи. А мама ме е учила, трай булка за хубост и затова оставям всякакви нечистоплътни мъже да ме употребяват, само бойка кадъна да стане пак първа кадъна и да ме уреди на сладка държавна служба. За хубав живот обща станах.

79

Анонимен

преди 1 година

Голямо мразене срещу тия програмисти, дето плащат пенсиите и заплатите на лекари и учители, ейй... Ако не беше ИТ секторът, не знам какво щеше да представлява тая държава. А всички нагли бачкатори със заплати в плик се засрамете, защото програмистите плащат честно и почтено всеки данък и една шепа хора генерират 20% от БВП!!! А бачкаторите само лаете за високо заплащане без да носите никаква добавена стойност никому.

78

До 89

преди 1 година

прослойки винаги е имало. прости ти си забит в най-долната и не виждаш останалите. И така е справедливо!

77

Хахахахахахахахахаха

преди 1 година

До Albi, никак не ме е яд за нищо! Заведения нямам и намерение да обикалям :) Обикалям страни, посещавам музеи, имам прекрасен социален живот. Спрях си ФБ, защото такива като теб завиждат и плюят при всеки удобен момент :) Да занеш, че ще се задаваиш със злобата си :) Заслужаваш да си беден, защото си просттт и си просттт, защото си беден :) Оправяй се и стига ни занимава с некадърността ти!

76

Анонимен

преди 1 година

Стига с тва 10 бона, колко от IT-тата взимат 10 бона тва са пълни глупости, нали и аз имам познати IT-та ядат кренвирши от лидъла

75

Albi

преди 1 година

64. Кога в България се образуваха различни прослойки, не знам. Явно такива като теб ги е яд че са си съсипали младостта със зубрене, сега пари има но не е същото да обикаляш по заведенията, нали?Големия хайлайф. Какво за теб е успяла жена-40-50 годишна кариеристка със замразени яйцеклетки да си чака принца. А, то познавам успели и със учене, работа, развиват се, но все в чужбина. Тук в моя град докато не е станала на 22 трябва да се пласира, иначе после няма кой по-заможен да я вземе.

74

анализатор

преди 1 година

До: номер 79 Ами да, и аз точно това имам предвид. Тук някакви недорасли младежи си мислят че са хванали Господ за шлифера и падат яките кинти, но реално избиват комплекси защото за нищо не ги бива. Учили недоучили, дайте да се похвалим че сме програмисти.Еми не сте. Мой бивш колега навремето ми се похвали, че е от малкото българи влизал в атомен реактор в Козлодуй - за ремонт. Колко програмиста го могат?Дразни, когато някой се хвали че е "яката работа" а всъщност е въздухар.

73

Вземете си вазелин

преди 1 година

Всичко ще се промени още другия месец . Без евтиния руски газ европа фалира а милионни европейци ще тракат със зъби пред да щурмиват палатите на евролидерите довели ги до това незавидно положение . Абе ставаме сле месец като шри ланка !

72

факт

преди 1 година

Всичко е спекула. Петрола е 95 долара , дизела трябва да е 2.80 лв/л. Газта по борсите е надолу с много.

71

Анонимен

преди 1 година

До АнонименАз не съм IT, лекар и архитект. И не претендирам да получавам колкото тях. Но съм вложила достатъчно усилия и средства в образованието си. Влагам и достатъчно усилия в работата си. И искам да имам заплата, с която да живея нормално. И да получавам повече от чистач ката и сервитьорка та например. Защото е парадокс, но има места където чистач ката получава повече от квалифицирани персонал.

70

do 40

преди 1 година

преди 10 години и назад- да, не всеки можеше да е програмист. към днешна дата всеки може да е програмист, когато пожелае. Вие го направихте така с академиите, които създадохте и отритнахте обучението в университет по програмиране и ИТ.