14

L.

преди 1 година

И нищо чудно. Не съм чул някой да е получил пълно обезщетение за някаква щета. Винаги идва "оценител" който има задача да смъкне максимално обезщетението. Това застрахователната дейност си е легализирана мафия/рекет.

13

До Факт

преди 1 година

За жилищно застраховане не е по различно. Един застрахован комшия имаше пукнатини след земетресението 2012 в Перник и ги извика. Дойде една бабичка, която тръгна да спори, че това е стара пукнатина и не подлежи на обезщетение(блока беше завършен 2011). Не му дадоха и един лев. Толкова за застраховането в БГ. Не са виновни хората. Не се застраховат, защото знаят какви мошеници са.

12

Анонимен

преди 1 година

Сега застраховката на жилище е 25-30 лв, ако я направят задължителна, както някои умници си пожелават, дали ще остане толкова пари или ще има картел? Жилището няма вероятност да го откраднат в цялост, няма вероятност някой да счупи нещо в него само защото минава покрай него някой пиян, няма вероятно на пътя друг да се вреже в него. Няма как едно нещо да е в интерес и на застрахователи и на граждани. Все някои ще спечели, а друг ще загуби от тази работа. Я си помислете?

11

Факт

преди 1 година

За пет години платих около 3100 лева Автокаско. За срязана задна броня ми платиха 90 лв., а струваше 190. Имах пари, плащах на вятъра.

10

Анонимен

преди 1 година

Нашенецът предпочита да фали Русия пред това да си застрахова дома.

9

Анонимен

преди 1 година

През 2005 г., пострадахме от наводненията. Никой не разбра от къде дойде водата тогава, вероятно от изпуснати язовири. Тогава пак взеха да повдигат същата тема. Застрахователите в България ще имат да взимат. Застрахованите жилища са всъщност ипотекираните, защото такива са изискванията на банките. Но да си застраховам къщата затова, че държавата няма да си свърши работата!? А не. АКо държавата/общината ме е наводнила с безстопанствеността си, тя и ще ме обезщети.

8

Анонимен

преди 1 година

Ако е като при ГО, няма смисъл от грешни пари, за да им се вдигнат процентите. Нещата почти винаги опират до съд, а това са още пари, за да си ги получите след 3 години примерно.

7

Анонимен

преди 1 година

Имали сме 6-7% будали или това са мутpи сигурни, че ще им се плати.

6

Анонимен

преди 1 година

Този застраховател не е в час. ГО е задължителна за автомобилите, а не е по желание. Каското се прави също по принуда - ако е нова колата, за да важи гаранцията, както и заради кражбите на автомобили. Колкото за жилищата, нормално е да не се застраховат, след като застрахователите на изплащат застраховки. Сега в Карловско, нищо няма да изплатят за срутените постройки, ако имат застраховка.

5

son

преди 1 година

Аз не разбирам нещо застраховаш кола с каско за 10 бона а не къща с имущество за 100 бона нещо не ни е наред в главите. Същото с катастрофите "на мен няма да се случи " после се оплакват от държавата че им дала САМО 375 лв при пожар у нас застравателя се подигра но беше осъден да плати всичко

4

Анонимен

преди 1 година

Обяснението е елементарно - ГО е задължителна. А за имотите - застраховатлите ще донесат от девет кладенеца вода, за да изкарат, че сам си се наводнил. Няма кой да отрече, че целта им е да НЕ ти покрият щетите и да изкарат, че сам си си виновен. При това положение, за какво???

3

Анонимен

преди 1 година

От де пари ***

2

Hoqsan

преди 1 година

До АнонименДобре, че вкараха тия по-достъпните застраховки. Ако имаш нещо свидно, колко са 25-35лв на година... по 2-3лв на месец. Иначе колата си не съм я застраховал с каско ... какво каско на бангия за 4000лв :D да му мислят панелните нинджи, със заемите за немски премиум - е те да треперят .

1

Анонимен

преди 1 година

Защото нямат акъл и си пеят опорките, дето съседът им текезесар казал как застрахователните не плащали. Всеки имот мой и на родителите ми е застрахован, откакто се помня. Няма как да очакваме от функционално неграмотен народ да мисли адекватно.