11

Гледат си

преди 1 година

Интереса.

10

Анонимен

преди 1 година

Де 10долара за галон де. Специалнои от мен още веднъж за "грамотния"

9

Петров

преди 1 година

Казано с други думи: страх лозе пази!

8

Анонимен

преди 1 година

По-скоро са загрижени за себе си, защото ако ги обявят за терористична държава, спират всякакви взаимоотношения. А както разбрахме САЩ още търгуват с Русия, едни стоки, които трудно ще намерят другаде.

7

Анонимен

преди 1 година

Съществуването на Гладио официално е признато от правителствата на въвлечените западни страни, но правителството на САЩ отрича обвиненията срещу тези организации в тероризъм.[7] Ролята на ЦРУ в операцията, поддръжката ѝ и съпричастността към политически терор са въпрос на сериозно обсъждане и тежки подозрения. Италия, Швейцария и Белгия провеждат парламентарно разследване по въпроса. Европейският парламент, въпреки силната съпротива на НАТО, през 1990 г. реши да разсекрети и разследва дейността на Гладио завършило с резолюция за ликвидиране на тези паравоенни структури.

6

Анонимен

преди 1 година

Започва в началото на Студената война със създаването на мрежа от т.нар. действащи зад линиите (на английски: stay behind) нелегални формации, паралелни на официалните, предназначени да извършват диверсии и да действат със сила срещу вътрешните заплахи за интересите на Евро-Атлантизма. Съществуването на Гладио, отричано в продължение на десетилетия, днес официално е признато от правителствата на въвлечените западни страни. Структурата е осъдена и забранена от Европейския парламент през 1990 г.

5

Анонимен

преди 1 година

Операция Гладио (Operation Gladio Операция Гладиус) е кодовото име на италианската тайна паравоенна организация на НАТО, замесена в терористични атаки под фалшив флаг като част от стратегията на напрежението от късните 1960-те до ранните 1980-те години

4

Т.Шак

преди 1 година

Зеленски сигурно е много разстроен. Някой да му чукне две яйца, да го застрои!

3

Анонимен

преди 1 година

Правилно решение на Бай Джо... САЩ по принцип само унищожава терористите, а в случая 160 милиона руснаци не са такива... Достатъчно е да обяви само шайката бандити в Кремъл за такива.

2

РУССКИЙ ОККУПАНТ

преди 1 година

Де бензин -10 долара за галон де!

1

Един от многото

преди 1 година

Бойният дух и голямото сърце са неизчерпаеми само по филмите. Скоро Украйна ще се превърне в студено досие и запада ще я остави в задния си двор. Санкциите ще се вдигнат лека полека, когато икономиката на Европа влезе в рецесия. Оръжията също ще секнат, доста страни изчерпаха резерва си. Ако украинците не сключат сега сделка, ще бъдат заличени от лицето на земята. Светът видя смелостта им, но е време да признаят поражението си. В техен интерес е.