76

Анонимен

преди 1 година

Това съединение се оказа една голяма грешка! Нека пак се разделим и всеки да тръгне по свой път... Да живее Източна РУМЕЛИЯ!

75

Къв българин

преди 1 година

си ти бе?М....лите само мразят Русия.Кой мрази тоя дето го е създал?

74

българин

преди 1 година

До: номер 107 Напротив, 6-ти септември е от малкото истински български празници, наред с 22-ри септември, денят на нашата независимост! Всичко друго довело до разединение на България се дължи на вековния враг - Русия! Отървем ли се от Русия, ще бъдем завинаги обединени в един народ и една държава!

73

Къв празник

преди 1 година

Късо съединение се оказа. Изгоряха бушоните.

72

Разделената България

преди 1 година

Какво съединение?При комунизма с един празник на 9 септември бяхме обединени всички,работници,селяни,интелигенция.Днес ме разделени на ваксъри и антиваксъри,русофоби русофили,софиянци провинция,северна южна България.На мутри мутреси и депесари срещу народа.На външни и вътрешни емигранти.На политици,социолози,журналисти срещу всички останали.

71

ЯМБОЛИЯ

преди 1 година

Моята Родина е Европейския Съюз. Моята столица е Брюксел. Моят празник е 1 януари. Тогава родния Ямбол стана част от Европейския Съюз. ,,СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА,, е взаимствано от Белгия и е много правилно. Така нашия Европейски Съюз е почти 500 милиона граждани и втори по БВП след САЩ. Да,наистина сме супер сила.

70

Най-добрите

преди 1 година

Времена за българският евроатлантик бяха, когато беше поданик на Падишаха.

69

Minuva42

преди 1 година

Предлагам всички отново да прочетем какво са направили българите с това съединение и да си помислим какво правим сега. Съединението на България е едно от най-елегантите военно-политически действия в световната история. Притисната от великите сили България съумява да парира всички. 3 дена никой не може да разбере какво става и кой подкрепя съединението, докато се разбира, че никой от великите не го подкрепя е вече късно. Прочетете и си помислете.

68

Честит празник!

преди 1 година

Не забравяйте, обаче, че и Русия е била против Съединението. Нейната цел в Руско-турската война е била завладяване на територии и разширяването й до излаз на топлите морета, до Бяло море и проливите Босфора и Дарданелите. Тя винаги е подкрепяла Сърбия, ние сме били за тях Задунайска губерния!

67

СТРАНДЖАТА

преди 1 година

ЧЕСТИН ПРАЗНИК БЪЛГАРИ! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА!

66

българин

преди 1 година

Нямах място да поясня последния си коментар: По онова време, противно на усещането което имат много българи сега, българското население по нашите земи е нямало ясно етническо самосъзнание.Всички са били християни, говорещи на някакъв славянски език, близък до руския (и до сръбския).Много българи са се гърчеели.Русия е гледала на българското население като на крепостни.С войната с Турция, Русия е имала за цел да спечели територия, съответно нови крепостни християни!

65

българин

преди 1 година

Всеки родолюбив българин знае кой е Васил Априлов. Създател на първото светско (не религиозно) българско училище, просветен деец и учител, допринесъл много за българското възраждане. Той е бил силно повлиян от книгата на руския славист и българист Юрий Венелин, Старите и сегашни българи в тяхното политическо, народописно, историческо и религиозно отношение спрямо русите, която е прочел през 1831 година. По неговите думи, дотогава той дори не е знаел че е българин!

64

Анонимен

преди 1 година

Истинският национален празник на България. Сами срещу всички, и сме го нацeпили на ръшките които са си мислели че без тях няма да се оправиме, и са ни пратили вечния си пудел-сърбия, срещу лъвовете. Честит празник Българи!!!!

63

Анонимен

преди 1 година

Съединението не е празник за тези които с юмрук разделят българите.

62

ндаа

преди 1 година

Много срамежливо подминахте факта,че Русия освирепява и праща сърбите срещу нас!

61

90

преди 1 година

Не знаеш днес какво е???

60

До питам се

преди 1 година

То е станало, малко зорлем! Източна Румелия е имала към 3 пъти по висок брутен продукт! Нещо, като днес кореите!

59

Георги Илиев Митев

преди 1 година

Новите и старите политици : Във боички потопени към властта са устроени. Колко много демагози и добри политолози ! Флюгери и куп пиари и всякакви екземпляри - те привидно са критични с доста интереси лични . Лъха доста песимизъм от техния практицизъм . Няма вече родолюбие има само себелюбие . Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран по майчина линия.Потърпевш от милицията, полицията, военните, военните медици,медиците, институции и граждани .

58

Анонимен

преди 1 година

Питам се дали ако тогавашните управници на Източна Руменлия са знаели че сега държавата им ще живее зле биха обявили съединение с Княжество България вместо независимост? Жалко че не са знаели бъдещето иначе не биха направили нещо подобно.

57

Анонимен

преди 1 година

Честит празник! Днес празнуват истинските българи. Русофилите не празнуват, защото те са били против Съединението.