18

Анонимен

преди 1 година

Не дариха МинеТов поне един апартамент, затова е цялата врява. Всеки "модел", който не му дава поръчки за някой и друг "монумент" в стил "социалистически реализъм", за минеТОВ е "токсичен" - той прибира милионите, а студентите му дялат и къртят като египетски роби. Е, "отблагодарява" се впоследствие - най-мускулестите каменари впоследствие "получават държавни поръчки". Така си затрихме най-кадърните творчески п, които отлетяха оттук - под "компетентния" ко..му...ньо-ДИКТАТ на Светлин и Величко.

17

Тъп По тъп Най тъп

преди 1 година

Първо Общината ги е продала на безценица вместо да ги възстанови на наше другаре и сега лала Льотчика дига пушилка. Що министерството на културата не ги е възстановило когато са били на Общината. И така с много други обекти дадени на безценица включително Техноимпекс и Булгартабак. И нито един в затвора. Народен съд и гилотина за децата на всички другаре. Това е решението.

16

Анонимен

преди 1 година

Тази,, складове" нали са ли купени от тези които искат да ги бутат. Къде е била общинската, държавната власт за да ги закупи и да прави там каквото Иска.А, сега излиза, едни дават парите сградите, а други ще се разпореждат с нея!

15

Анонимен

преди 1 година

Моравенов и добави, че обектът не е паметник на културата.)))))))А, не е, снощи клоуна Минеков написа у тефтеря, че е паметник!

14

дъра бъра

преди 1 година

До Анонимен 2 Стига с вашия троцкизъм,бе!?Ще ми дойде чиновника в апартамента и ще каже,че е паметник на културата,или квото и да е,и ще ми нареди да го подновя,и след това да се разкарам!?Вие сте ненормални!То бива глyпоcт,ама направо се оливате!

13

Анонимен

преди 1 година

Конфискация в полза на държавата, тези собственици запалиха сградата, рушат я. Тя не им е нужна. Искат локацията и парцела за нов строеж. Кметът на ГЕРБ е с тях. Министърът се прави на разплакан пред журналистите, а "Багеристът" работи. "Багеристът" на Мафията е най-силната личност в България. Ще го издигнем за президент в президентска република. Силен, смел човек, руши старото, руши системата, не се спира пред трудностите.

12

КВИ ПАМЕТНИЦИ ,БЕ...

преди 1 година

...САМО КОМУНИСТИЧЕСКИ СЪБОРЕТИНИ ---ИЛЮСТРИРАЩИ "РЕАЛНИЯ СОЦИАЛИЗЪМ" У БЪЛГАРИЯ ....ИЛИ ЯМАТА В КОЯТО НИ НАТИКАХА БКП И СССР!!!!!

11

Анонимен

преди 1 година

Пловдив ще стане един безличен бетонов Слънчев бряг! Тези сгради са уникални, но ние сме *** на ЕС и от култура не отбираме!

10

Ха, ха,ха,хааааааааа

преди 1 година

Рано или късно ---и тая комунистическа реликва ще си отиде , като къщата на Г.Димитров --или Гошо--пиендето...ха,ха,хааааа у София! А , къщата на Д.Благоев у Сафия на ул. Лайош Кошут е вече долнопробна квартална кръчма---ТАКИВА СА ГРИЖИТЕ НА ПАРТИЯТА ЗА ИСТОРИЧЕСКОТО ИМ НАСЛЕДСТВО!----ГРИЖАТ СЕ ЗА ТЯХ---САМО С ДЪРЖАВНИ ПАРИ , /НА НАРОДА /...НИ СТОТИНКА НЕ ДАВАТ ЗА ТЯХ ИНАЧЕ......ха,ха,хаааааааа ....ДОРИ МЪРТВИТЕ ИМ ГЪЛТАТ ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА ОТ ДЖОБА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!

9

Анонимен

преди 1 година

Еми какво друго да се очаква от ГЕРБ-ерски кмет - нищо добро. Няма град или община, където техните кметове да не правят основно мизерии и зулуми. Поне Пловдив нищо хубаво не е видял от техните кметове.

8

Анонимен

преди 1 година

Паметник на културата свързан с пловдивската история. Сгради емблематични за няколко поколения пловдивчани.

7

А , СТИГА ,БЕ...

преди 1 година

..къв паметник на културата са тия складове ,бе...ТОВА СА САМО СКЛАДОВЕТЕ НА "ТЮТЮНЕВИЯ МОНОПОЛ" от преди 9.09.44г...описан в един комунистичски роман , който няма никаква художествена и историческа стойност!...АБСОЛЮТНИ КОМУНИСТИЧЕСИ ИЗМИСЛИЦИ И ПРОСТАЩИНИ -----СЪБАРЯЙ !

6

Анонимен

преди 1 година

Кметър на Борисов в Пловдив събори тютюновите складове - архитектурни паметници. Вчера беше един срамен ден за българската демокрация. "Багеристът" на Мафията на ГЕРБ е по-силен от всичко в държавата. Министърът дава интервюта, "Багеристът" на Мафията на ГЕРБ бута паметниците. Гълъб Донев гука с ГЕРБ и кмета на Пловдив. Срамен ден за българската демокрация.

5

Анонимен

преди 1 година

Там интересите са ясни. Запали ги уж клошар, после нито собственик, нито община, нито държава направи нещо по въпроса. Сега ги бутат посред нощите. И накрая някой "случаен" бизнесмен ще построи там хотел, бизнес сграда.

4

.

преди 1 година

по паметниците на културата ще ги познете

3

Неук

преди 1 година

В Мин. на Култ. са за разстрел. Преди години ги сигнализирах, че неправомерно са обсебени четири много скъпи музикални инструмента. Мин. твърди, че е собственик ама не си ги прибира вече три години. Едни 20 млн евро ей така са харизани, че за тютюнев склад ли ще ги е грижа. Айде холан. Обесване с главата надолу и за назидание да се вмиришат на някой стълб оптред, така че наследниците им да имат едно наум.

2

Сахар

преди 1 година

Така полуразрушено е толкова по-добре илюстрира положението в България.Всичко е наужким!

1

Анонимен

преди 1 година

Така е като няма правила и конкретика, предвидимост в случаите с архитектурните паметници на културата. Защото няколко човека искат да си уредят и пра, пра внуците с тези мътни казуси. Жалкото е, че губим всички от този батак в МК, губят се безценни съкровища, сгради устояли на времето, защото на някой комисиона е по-важно от историята и естетиката. Нужна ли е поредната трагедия с жертви или саморазрушение от немарливост и бездушие за да се стигне до решаване на проблемите с паметниците на култ