41

Анонимен

преди 1 година

Може да работи АЕЦ-а разбира се с всякакво гориво . Радиационното замърсяване след гръмването , едва ли ще е проблем . Важното е да се слугува на господаря във Вашингтон

40

Американофоб

преди 1 година

Що за жалко същество трябва да си да симпатизираш на Американците? Те са ни сложили визи и не ни допускат да влезем у тях без виза, а ние ще им даваме да изнасят злато от България. Сега и шистов газ искали да добиват в България. Питайте ГРОБ нали те лобират за шистовия газ след визитата на Помпео в България. Жалка картинка сте евроатлантиците

39

Анонимен

преди 1 година

Защо се налага да се купува друго гориво? Слагаме политиката и пред технологиите ли? Май чавка ни е изпила мозъка.

38

Анонимен

преди 1 година

С уважение към г-н Професора, но защо, за да се угажда на някого, трябва да се създава предпостовка за непредвидени обстоятелства и аварии? Може и нищо лошо да не стане, но рискът си остава.А ако възникне рискова ситуация или авария, тези американски лобисти, ще се покрият някъде. Какъв ви е проблема, че се зареди отново руско гориво? То е изпитано в годините, доказано е, и не е създавало проблеми. Хайде всеки да си гледа реакторите които си има и си ги зарежда от производителя им.

37

Боби

преди 1 година

До Анонимен "Всички страни,в които има руски АЕЦ са бедни.Що така?" Има едно изследване защо САЩ са станали световен икономически лидер... Защото след 1900 година са харчили не повече от 1% от БВП за осигуряване на енергията от всякакъв род и вид за развитие на икономиката. Всяка страна която се е обърнала към РФ за да ипострои АЕЦ изпитва ОГРОМЕН ЕНЕРГИЕН ГЛАД независимо дори в земята и да има залеежи на Петрол и ГАЗ за десетилетия. И реторичен въпрос защо западни фирми там АЕЦ не строят?

36

Бялата Златка

преди 1 година

Този е от някакви си там тайни общества от задкулисието.Мда!Колко съм умен!

35

Оффф

преди 1 година

Абе хора, един реактор още на чертожната маса се смята за определено гориво с определени изотопи и т.н. Принципно и бензинова кола ще тръгне с дизел ама въпроса е за колко време. Все е нефт.

34

Американофоб

преди 1 година

А защо американците и сега купуват нефт и газ от Русия? Защо и те не налагат санкции? Нали самите те признаха, че шистовия газ които добиват не им стига дори за техните нужди.

33

Анонимен

преди 1 година

До 29САЩ не е в ЕС и няма нищо общо със затварянето на блоковете в Козлодуй.

32

стига бе

преди 1 година

Те американците още купуват от Русия, но ние ще купуваме от САЩ. За чий, не е ясно. Или за да могат краварите да гушнат и тия пари. Да построят сащисаните АЕЦ и да я зареждат. После отработеното гориво какво ще го правим? Не изключвам да го вземат, че да правят снаряди с уран. Само война им в главата на саксите.

31

Чернобил

преди 1 година

С какво гориво гръмна?

30

Анонимен

преди 1 година

Всички страни,в които има руски АЕЦ са бедни.Що така?

29

Анонимен

преди 1 година

Горивото се сертифицира от Росатом. Дали ще сертифицират гориво, различно от тяхното, е Божа работа.

28

Боби

преди 1 година

До Анонимен "а остарялата руска технология не съвместима с изискванията на ЕС." Сериозно ли ще дадеш подобен довод? Умнико в САЩ има 96 реактора - ВСИЧКИТЕ СА ЧАСТНИ и поне половината са по-стари от тези 4 в Козлодуй които затворихме и то преди да са достигнали първоначалния си експлоатационен срок 40 години(всеобща практика след проверка да се удължава до 60 години) Защо не вземем да препоръчаме на САЩ да затвори тези реактори а?

27

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 1 година

СЛАВА КОПЕЙКИН СЛАВА слава ВЕЧНА МУПАМЕТ

26

Анонимен

преди 1 година

Не зная дали може Козлодуй да работи с американско гориво, но въпросът е защо трябва? При наличие на руско гориво и проектиран да работи с руско?

25

Анонимен

преди 1 година

На мутантите нема да им напрай впечатление.

24

хаха

преди 1 година

Абе за можене, може, Но може и да гръмне!

23

Не, не и не!

преди 1 година

В първата четвърт на 21-ви век живеем. Всичко се знае. Питайте чехите от Темелин като заредиха гориво от Уестингхаус и като започнаха да се пукат касетите как им се изправиха косите! Това да не ви е кюмбе, че дя мятате вътре всичко което гори!

22

Бай Дрън

преди 1 година

Хаха, експерте, чакай малко. Как ще крадат нещо руснаците, което е тяхно. Поне на хората в Източна Украйна. Та нали Източна Украйна беше част от Украйна и спред експерти като теб все още е? Тогава за каква кражба говорим? Не е ли кражба това, че в Донецк има режим на водата едно към три? Не е ли кражба това, че Украйна заряза Източните територии и ни пенсии плаща, нито иска да им дава полагаемата им се енергия? Русия не праща енергията в Русия, а в Източна Украйна.Някой експерт праеи ли разлика?