61

Па съм я бе

преди 1 година

Тя централата са я строили руснаците-украинците освен порно други неща не произвеждат.Е,и клоуни.

60

Анонимен

преди 1 година

Най-вероятно ще се стигне до положението като с газа. Ще купуваме руско гориво, ама през 14 посредника, като после ще твърдим, че е от Уестинхаус.

59

Анонимен

преди 1 година

Нямаме работа с американците в областта на Атомната енергетика те не разбират нищо от атомна енергетика

58

ИГРАЧКА-ПЛАЧКА

преди 1 година

Май, договора за закупуване на руско гориво за АЕЦ Козлодуй включва и обратно прибиране на отработеното гориво. Уестигхаус доколкото ми е известно това не го прави. Американското гориво се произвежда по различна технология и опита до момента в Украна не е положителен. Чехия опита да замени руското ядрено гориво с америкаснко и след пурвия "експеримент" се върна на 100% руско ядрено гориво. Та се чудя защо ни е ДА ИЗПУСНЕМ ПИТОМНОТО, ЧЕ ДА ГОНИМ ДИВОТО? И ЗАЩО НИ Е ДА ПОВТАРЯМЕ ЧУЖДИТЕ ГРЕШКИ?

57

Анонимен

преди 1 година

Най-правилното е да се поиска становище от конструкторите на реакторите. Нашите истински специалисти отдавна са в пенсия или не са между нас. На сегашните не може да се вярва напълно. Ето ви горния пример. Нищо конкретно не смее да каже.

56

Анонимен

преди 1 година

На човека нищо не му се разбира. Дайде малко разяснения? "При първото презареждане на ядрено гориво в АЕЦ "Козлодуй", ако се стигне до такова.." - значи ли , че може и да не се стигне? И защо трябва да е 3:1 , при условие , че освен много скъпо е и опасно (щом не е ясно какво ще се случи). Все още РОСАТОМ не са под санкции (унгарците даже 2 ректора ще правят). Ние ли ще сме пак първи сред първите?

55

Анонимен

преди 1 година

Професоре, махни я политиката и си гледай твоята работа. Най-вече, кажи истината категорично, а не тия недомлъвки: ама не знам със сигурност, *** то другите това онова... Това завоалирано НЕ, не е достатъчно на нашите неумни политици. Да не ти разправям, че после ти ще излезеш крив, че си ги подвел. Човек на години си, няма за кога да се преправяш.

54

Анонимен

преди 1 година

До Боби 64 - мисля, че като го преработят правят ядрени оръжия ли ракети ли нз как се наричат, докато норвежците не знаят какво да го правят и са изкопали някви огромни тунели където складират отпадъците. Абе пичаги са руснаците нема лабаво, затворен за очите на средната класа свят, уж бензинколонка с ракети, а цивилизоваха дори чукчиге и монголците. Тук някои ги е срам да си признаят, че родителите им и бабите им по заводите са били щастливи и независими.

53

Факт

преди 1 година

До сега нали с това гориво работи без проблем...

52

Кекъл

преди 1 година

До Американофоб --- За такива негодници като тебе трябват визи, да. Иначе студентите отиват там и си остават, ако си вършиш работата добре и не правиш зулуми никой няма да те екстрадира. Имам много приятели, които останаха да живеят в САЩ без проблеми, дори някои от тях си президаваха документите и пак нямаха проблеми.

51

Анонимен

преди 1 година

Ако България беше нормална държава с нормални политици и мъже на място, да имат топки нямаше да говорим от къде да вземаме гориво и да се молим на от тоя и оня. Разни "велики" сили да ни унижават. Щяхме да си построим един завод за обогатяване на уран които да си го вадим от нашите мини. България има големи залежи на уранова руда.

50

Анонимен

преди 1 година

"украинския опит, за който няма много публични данни, не е много ясно какво се случва при работа на АЕЦ едновременно с руско и американско ядрено гориво." - мисля, че за 7 месеца, се нагледахме достатъчно на украинския опит.

49

Боби

преди 1 година

До Ха ха "С отработеното гориво ще торим нивите по срьбски дизайнКирчо ще ви обясни за обедненият уран" А случайно да знаеш Веселяко че РФ изкупува Френските запаси от отработено ядрено гориво? Мислиш си какви са ми "умни" рашките да купуват ***? Просто имат технология за рафинирране.

48

От БАН

преди 1 година

Да почват експеримента тия несретници. В края на ядрено-горивния експеримент, ще приключи и експеримента наречен Трета българска държава. Е, нищо, поне бананки ще продължава да има.

47

джо

преди 1 година

Кой е построил тази централа и към коя енергийна система е свързана?Моля да бъда извинен, но май е точно обратно. ЕС има нужда от енергоресурси и е хвърлил око на цяла Украйна, но Русия си връща всичко обратно.Като са толкова Наперени Европейците да си построят централи....

46

до 61

преди 1 година

До Анонимен 61 ми къв дириш тук !

45

Анонимен

преди 1 година

А е български професрр ! НЕ ЗНАЕ КАКВО МОДЕ ДА СЕ СЛУЧИ !! ЩЕ УМРЕМ СИНКИТЕ !!!АМИ ВСЕКИ ДВИГ-Л СИ ИМА СВОЙ БУТАЛА И НЕ РАБОТИ С ДРУГИ !! Ако можеше вече да бяха всички американски защото руското производсво е винаги под санкции Все едно да имаш мерсидес а да купуваш бензин с ниско октаново число

44

До анонимен жиците

преди 1 година

Зависи от честотата на системата и напрежението....

43

Анонимен

преди 1 година

32, Чернобил гръмна не заради горивото, а заради некадърната работа на украинските енергетици. Това поне е безспорно.

42

До боби

преди 1 година

Москвича ти, с какво гориво е?