121

Свободен

преди 1 година

Здравейте американци!!? Кой кой кой дава на американците да се бърка в нашата. народна соц АЕЦ Козлодуй. това е последното което родителитени и руснаци построиха за българския народ за да имаме евтин ток !АЕЦ Козлодуй е платен от българския народ и е сопственост на НАРОДА и на България тук ще се слуша народа!!!

120

Знайко

преди 1 година

Касчиев на кой университет е професор? Аман от самозванци! И оня всезнайко с формата на горивните касети да се ограмоти, преди да се изхожда!

119

Анонимен

преди 1 година

Тя, нашата АЕЦ си работеше добре, но сега ще я зареждат партиите-ту с руско, ту с американско, а сега смесено. Не е нужно да гадаем за резултата. А защо руснаците ще крадат собствената си АЕЦ. Кой краде нещо свое. Укрите да са построили нещо. От тях светът може да купува само килъри и да се учи на далавери.Предатели на нацията подписаха и затвоиха АЕЦ-а, и сега същите пък умуват. ЕМБАРГООО-смях.

118

Истината

преди 1 година

Във време на Война всички АЕЦ на континента трябва да бъдат на минимум с цел сигурност.

117

тъпа статия

преди 1 година

Американските горивни пръти са правоъгълни ,а руските кръгли. Дали може да заклещите реактора и да ни взривите АЕЦ0а ваптамайка безумна.

116

НЯКОЙ

преди 1 година

То е ясно, че АЕЦ не може да работи с американски уран, а просто отрано започват да ни баламосват.

115

Анонимен

преди 1 година

Някой фИЗИК може ли да обясни какво означава за АЕЦ да работи гладко с две различни горива? Като двигател на лека кола ли е - попричуква понякога! Колко са умрелите на едно попричукване или се строи наново след това? Изглежда, че и професорите в България са от 80%-те на оня другия социалния професор! Последен шанс за всички на тези избори!

114

Анонимен

преди 1 година

Когато гръмна Фикушимата, цяла година в Европа хората страдаха от много сериозно и дълги дихателни заболявания и пневмонии

113

Анонимен

преди 1 година

Не може. По договор за подръжка и експлоатация. Пак повтарям, не може.

112

До анонимен 127

преди 1 година

Ти не знаеш ли как се става професор в България? До ден днешен по факултети и научни институти кадруват бившите партийни активисти. Биологичните закони не ни отървават от тях, защото до 1990 г. още през първите 1-2 години от постъпването на работа на такива места се определяше на кои младежи ще се дава път за израстване и в комсомолската йерархия, за да ги подготвят за бъдещи партийни секретари. На 10 ноември вече бяха набелязани за такива онези, които тогава бяха на по 25 г. Днес те решават.

111

Анонимен

преди 1 година

Не можах да разбера - може или не може? И този е професор по ядрена физика с диплома от женския пазар на лъвов мост! Даващ обаче сигурни политически прогнози, че Путин ще открадне АЕЦ, като яйце в кошница и бегом накъде! Каквато политиката, такава и науката и за да не си помисли някой нещо ще кажа НИКАКВА! Аман от професори на политически зоб! Та и затова и физиката в България е на това ниво - пази боже!

110

Боби

преди 1 година

До Анонимен "САЩ купуват уран от Австралия и там запасите свършват и нямат даже за техните АЕЦ и военните." Правете разлика между необогатена, обогатена руда и рафинирано ядрено гориво под формата на уранов Окис с чистота 99.99% проблемът е че само 1.5% от горивото е Уран 235 който става за ядрени централи останалото практически е инертния уран 238. Е обогатяването на уран 235 до примерно 5% от сместа е технологията която е загубил САЩ за да действа един ВВЕР ти трябва 5-6% обогатено гориво

109

Анонимен

преди 1 година

Като приказват за АЕЦ Козлодуй или случайно за АЕЦ Белене то да мислят за разработка на българско гориво унифициращо всички останали производими и лицензирани щото ще се използва български уран за целта,че и на другите АЕЦ да се предлага като уникат.

108

Мдаа

преди 1 година

И ладата ми може да заработи с керосин ако не избухне преждевременно

107

юлиян

преди 1 година

''Бързата *** слепи ги ражда'',Йоанка също.Меракът за пари обикновено пречи на ''целомъдрието'',обективността и истинноста.Избирай,Йоанке,''уж моме''.

106

Анонимен

преди 1 година

До Боби САЩ купуват уран от Австралия и там запасите свършват и нямат даже за техните АЕЦ и военните.

105

Космонавт

преди 1 година

"АЕЦ "Козлодуй" да работи гладко с руско и американско гориво" Готинко, а? Чувам как се чупят мозъците на плебса, който вярваше в ядрени централи и ядрени оръжия. Идва момента на осъзнаването, че живеете в лъжовен свят. Късно е, трябваше да се събудите по рано, времето изтича. Давайте с въглища или дърва щом няма газ за "ядрените" централи ха-ха

104

Анонимен

преди 1 година

Този псевдо професор дали си спомня как през 1994 американците го изгониха от офиса на Вестингхауз в Питсбърг?

103

Боби

преди 1 година

До Анонимен "АЕЦ Белене американска ли ще е като марици" Покажи ми една Американска компания построила комерсиален реактор последните 5 години?

102

Анонимен

преди 1 година

Новата им технология е да използват част от отработено ядрено гориво плюс част ново. И така в цикъл.