28

Бай Дрън

преди 1 година

Лесно им е на тях. Имат много слунце и пущинак, където могат да си слагат на воля слънчеви панели. Ние да му мислим, защото единственият ни шанс са или атомни централи или да Загрозин още билата на планините. Варианта с панели на чернозема не е вариант и подозирам, след време ще бъде забранен.Лошото на ВЕИ е в това, че заемат безкрайно много място и загрозяват също безкрайно много природата. Може би в бъдеще някакъв вариант с изкуствени острови в Черно Море ще е решение, но е много далеч това бъ

27

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 17 - Трифазнката - 7-9 часа. Досега не е било проблем.

26

Ръбчо

преди 1 година

Инфраструктурата няма да издържи, ако заменят всички коли с ДВГ с електрички. Досега не съм видял оценка колко ще струва това и колко време ще отнеме. Слушам само папагали, които пляскат с крилца и послушно припяват "зелена сделка, електрички, да спрем ДВГ". Типично по комунистически - щом вожда е казал трябва да гребем натам, пък ако ще и към водопада ....

25

Анонимен

преди 1 година

21, какви соларни панели ве? Що лъжеш? Към момента и за 100 вата се иска строително разрешително! С таксите цената на инсталацията се връзва колкото тока от НЕК за 7-8 години. Да не говоря за обвързването с разпределителното дружество - метода "остров" за сега е законово недопустим!

24

Power Solar

преди 1 година

До О чуден: Като за начало софтуера и чипа на у-вото от което се опитваш да кажеш нещо умно тук :)

23

Solar Power

преди 1 година

До Анонимен: Калпаво ти е зарядното. Аз зареждам няколко пъти по бързо :) Освен това безплатно !

22

О чуден

преди 1 година

Калифорния освен да произвежда нигъри и латиноси друго кво произвежда!?

21

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен: Това с цената на кафето е пример от 1 ресторант и напъна ти заблуждава :) Аз също видях във Венеция кафе по 35 евро на центъра, но има магазинче само на 50 метра от там където беше 2 евро :) Хахахахахах Поредния руски лъжец !

20

Анонимен

преди 1 година

До Русофил: Аз пък съм със соларни панели от 7 години. Живея офгрид. Колата ми е на ток. Изобщо 2 лева на давам на руските фашаги :) Нямам и нужда :)) А бъдещето е електрификация със сигурност :)

19

Анонимен

преди 1 година

"в Калифорния един чай е 5 USD, едно кафе 8-10 USD" ----------------------------- Приятел информацията ти е стара. Едно кафе в Калифорния е много повече от $10. Ето ти доказателство от статията - "California cafe touts its US$75 coffee as the world's priciest". Та оттук идва и т.н. ГДП - един добър програмист взема $300,000 на година, изплаща дървена барака за $5-6 Милиона, постригва се всеки месец за $200-300 и накрая нищо не му остава в джоба. Едни пари се въртят бясно и се печатат.

18

Русофил

преди 1 година

Хе хе един руски експерт се хилеше на западните измишльотини за зелените енергии. Човека наистина се чудеше с перките и слънчевите батерии за чия кола ще стигне да се зареди. Хората си имат петрол за 200г. напред и хич нямат намерение да преструктурират и инвестират в измишльотини. Запада е труп.

17

Ицхак Пинкас

преди 1 година

в Калифорния един чай е 5 USD, едно кафе 8-10 USD, една вечеря може да надхвърли 100 USDв БВП-то влизат услуги като стрииптииз, погребения и тнтака може да докараш каквото си искаш БВП

16

Анонимен

преди 1 година

Тесла модел 3 се зарежда напълно след 36 часа! Инфо от brichka (Филип).

15

Ицхак Пинкас

преди 1 година

в Калифорния май имаше недостиг на ел. енергия и пропадания на преносната мрежакакто казваше Алф: Мелмак избухна когато всички включихме сешоарите си

14

коко

преди 1 година

нали там има демокрация как така ще забраняват,забранява се по фашистко и комунистическо кво излезе че най големите фашисти са краварите

13

Анонимен

преди 1 година

В България заплатите ще скочат... Решенето влиза в сила от 2035 г... Ако има българи останали в България до тогава...

12

Анонимен

преди 1 година

Забранява, като глаголно време означава в момента! Чета статията и виждам че ставало дума за след 12-13 години. Аре малко по културно! М?

11

селянин

преди 1 година

до 2035 г я камилата я камиларо важно е журналистите да пишат сензаций

10

Пепи

преди 1 година

До Смех гоуем БВП е много относително нещо . Зависи как го измерваш . В златен еквивалент в стоки ли в услуги ли . Само едно сравнение - цената на големите телевизори спрямо златото е спаднала 5 пъти . Преди са стрували 10 грама злато , сега са под 2 грама . Тъй че БВП в което 90 процента е преместване на едни пари от един джоб в другия са малко измислени .

9

Анонимен

преди 1 година

Кошмара на блатниците и на камиладжиите е света да мине бързо на възобновяеми източници на енергия и на електрически коли и тия да захапят дървото и то на там отиват нещата. Не случайно путинските ботове плюят злобно по електрическите коли и Илон Мъск.