29

Анонимен

преди 1 година

Личните лекари получавали стотинки?Къде е това в Танзания ли?Като гледам българските как живеят в палати построени,благодарение тона здравните осигуровки на чича ,баш добре си живеят!Искат и по'-добре,ама и аз искам качествено лечение и елементарна загриженост към пациента.После самолечението било практика.А какво да правят хората да лягат и да ритат, докато умрат ли?

28

Albi

преди 1 година

До 26.Каква алчност. 600 евро. Затова ли лекаритв станаха толкова алчни, чули че някъде дават 600 евро за преглед.Не знам какъв ще е този преглед. Който иска, да върви никой не ги е вързал тук.

27

Милкана

преди 1 година

Върнете предишната организация за детското здравеопазване. И всичко ще си дойде на мястото.

26

Анонимен

преди 1 година

Частните болници да не работят с НЗОК.

25

Анонимен

преди 1 година

Докато в западна Европа оценяват стойността на лекарския преглед на 600 евро , а тук на 5 евро , това ще е качеството.

24

Лекар ихтиманец

преди 1 година

"Вижда се ". Щом издърпа в МЗ онзи кукленски краааааадецццц е ясно всичко.

23

999

преди 1 година

Интересът на управляващата върхушка към детското здравеопазване личи по липсата на Национална детска болница,чиито строеж беше започнат преди около 40 години.Интересът на същата върхушка към здравеопазването в държавата е сведен до поставяне на лимит за прием в болниците.Ако болницата надвиши лимита лечението на надлимитните пациенти остава за сметка на болницата,защото НЗОК не заплаща надлимитни лечение.Ако искат да се повиши качеството на лечението трябва да въведат системата на Семашко.

22

Анонимен

преди 1 година

Знам знам вчера почина едно неродено бебе. Обесиха го с пъпната връв. Вместо да направят секциом и да го извадят живо и здраво те го обесиха.

21

Анонимен

преди 1 година

Тия смехотворни временни наместници да гледат изборите и да се махат, че ми писна да ги чета, слушам и гледам. Август месец е, жега, време за почивка, не за нагнетяване на истерия.

20

Albi

преди 1 година

Е експерти какво предлагате? Който не може да извади за детето си 100 лева за преглед да мре, че лекарите нямат златни условия, трявба да плащат наем и подобни. Е ще си плащате, като простосмъртните. Може би трябва който няма да вземе бърз кредит, че да ви пълни гушите. Че като мечтаете за запад, прав ви път. Да видим какви пари ще изкарате. Там не търпят репчене, викане по пациенти и подобно отношение.

19

Анонимен

преди 1 година

То на запад всеки който работи печели достатъчно а не се замисля как ще върже месеца,да не говорим за западните пенсионери.Остойностяване на всеки труд трябва да се прави и то по-често,не да мизеруват работещите и да теглят кредити

18

Анонимен

преди 1 година

В наредбата за остойностяване на лекарския и сестринския труд да се впише забрана за работа на "второ място" - втори трудов договор, граждански договор, консултации, онкокомитети и т.н.. Да се направи справка по УИН на лекарите от Националния Регистър и на здравните специалисти и на немедицинските специалисти за работа на "второ място". Не може в рамките на 7 часов работен ден да се работи на 3 - 4 места. Държавните болници - МБАЛ и УМБАЛ се използват за пребиваване и трудов стаж.

17

за 30 години

преди 1 година

демокрация се срина здравеопазването .

16

Анонимен

преди 1 година

Личните лекари получават стотинки месечно за записан пациент. Потребителската такса е важно перо в дохода им. Специалистите са на брой прегледи. 30 лв за направление , 15 лв за вторичен преглед взема поликлиниката , докторите 30%-40% от тази сума.

15

Анонимен

преди 1 година

В скандинавските държави 1 лекарски преглед при специалист струва около 600 евро. Плаща го държавата. Лекарят не мисли дали ще изкара месеца, а лекува, колкото дълго е необходимо, колкото пъти е необходимо. Обаче 12% от заплатата ти отива за здравни осигуровки. Но знаеш, че парите ти отиват там където трябва, а не за кола, офис и заплата на чиновници.

14

Albi

преди 1 година

Ок, да закриват НЗОК тогава, след като не им излиза на сметка да лекуват с направление. За какво е това лицемерие? Обаче за някои може, нали?Гледам ги всеки ден как обсаждат поликлиниката. Обаче лекарите гък не казват, лекуват безплатно, че да не изядат някой шамар.

13

Помня времето,

преди 1 година

когато здравеопазването беше качествено и безплатно! След това дойде т. нар. "ДемокраДция"...

12

Albi

преди 1 година

До 11. Каква заплата на сестра? Отдавна ги разкараха от свидливост. Направо са за съжаление лекарите. Сигурно не получават всеки месец пари за пациент, потребителски такси. То по тази логика само най-богатите трябва да се размножават. Много внимание, ужас, как може някой така да разсъждава?Едно разболяване в месеца 2 прегледа на частно +лекарства колко ще излезе? То и на частно колко ще е прегледа 10 минути сигурно.

11

Анонимен

преди 1 година

За да си изкара заплата , да плати заплата на сестрата, да си плати наема , тока и консумативите, смятай колко пациенти двевно трябва да прегледа. Затова прегледът е 5 минути. Не са ви криви лекарите, а глупавате система.

10

Анонимен

преди 1 година

Здравната каса плаща за едно направление 30 лв, от които докторът взема 9 лв. (30%). За 9 лв пак много внимание си получил!