20

Христо Христов

преди 1 година

До Анонимен/11"Българските лекари са често надменни полукомпетенти" - а какви са западните? Или идея си нямаш, ама да си дрънкаш?!

19

Христо Христов

преди 1 година

Правилно! Да си раждат вкъщи, като в Холандия. Нали 95% искат ЕС! Нека да стане като в ЕС!

18

Анонимен

преди 1 година

Бебето не пита кога е удобно да се роди. Тръгва да излиза и не го интересува къде в момента се намира мaйкa му.

17

Albi

преди 1 година

Е колко е да отидат в друг град?Нищо работа. И без това който е решил да прави деца в България го гледат като ходеща касичка. За всичко дерат, хилядарките трябва да хвърчат. Ако нямат възможност да си плащат къде са тръгнали да се размножават? Скъпо, скъпо удоволствие.

16

Анонимен

преди 1 година

Между другото Разград е много хубав и устроен град, но всички бягат оттам, особено младите? Нашият квартал у Варната е доста по-голям по население, но няма нито родилно, нито акушерка, а е пълно е с млади семейства с деца. Много са точно от Разград и то училите в университет. На работа имам колеги/ки от цял североизток. А пък разградските доктори са в чужбина, София или Варна. Ей така всеки търси каквото му липсва, а пъ в болницата нямали доктор..

15

Анонимен

преди 1 година

12 да , много лекари нямат отношение , но това си е до човек , много хора просто нямат нерви , а няма изискване , дори в магазина за добро отношение към клиент/пациент , но има и много досадници , дето могат да те извадят извън равновесие и често се изкарва върху следващият пациент .

14

Анонимен

преди 1 година

освен ако не са турчета

13

Анонимен

преди 1 година

Сестра ми е лекар с близо 40-годишен опит. Ендокринолог е. Толкова е вглъбена в това да помага на хората, да ги излекува, да гледа да се чувстват добре, че направо понякога си мисля, че е полудяла. Много е отдадена на професията си. Майка ни почина много млада от рак и как оттогава каза, че един ден ще стане лекар, за да помага на хората. Няма роми, няма помаци, турци, християни, будисти - към всичко еднакво се обръща. Лекува до последно. Спаси 75-годишен пациент с диабетна криза от умирачка

12

Нямам думи!

преди 1 година

Майка ми е на 80 г. Има дългогодишни проблеми с бъбреците, когато я откарахме на поредния преглед при уролога , той видимо беше ядосан от предишния пациент, караше се на майка ми, че се бави, да се обръща по-бързо, нямало кой да я чака, що пиела такива хапчета, ами той и ги изписа! Такова отвратително отношения. Майка ми от срам почервеня, като че ли е някакво момиче на 15 г. Понякога лекарите са направо нетърпими! Като не ти се работи - напусни.

11

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 6: Българските лекари са често надменни полукомпетенти и затова са бити понякога, но имат нахалството да претендират за западни заплати и отношение към тях. Танто за кукуригу, господа - както работите, така и ще живеете.

10

123

преди 1 година

До 7Естественно, че "талантливото докторче" е завършил медицина у БГ на наша издръжка. Защо не замина вашия еди кой си да учи медицина в Испания изначално??? Да си плати образованието и издръжката??? А защо не отиде да кандидатсва и учи медицина в Америка например??? Немахте кинти, там и за санитар едва ли щеше да има възможност да плати, пардон - "учи"!!!

9

Анонимен

преди 1 година

Акушер-гинеколозите трябва да са доста вниманителни и добре обучени, да не кръшкат от обучение, защото при едно ***, може да деформират бебето (понеже то е като пластелин) и най-вече - главата, шията. Има много некадърни гинеколози, главно сред по-младите.

8

Анонимен

преди 1 година

7 държавата не дава нищо на един лекар , нито му поема нещо , за обучение трябват доста пари . Лекарите търсят добри заплати , защо да остават у нас , след като ги бият .А у наша болница звънят на звънеца и след секунди , ако не им отвориш пак натискат звънеца .

7

Анонимен

преди 1 година

А като е завършил в софия бъдещият невролог понастоящем в Испания, на държавна поръчка ли в бил или платено обучение по медицина? Всички дефицитни кадри, завършили на държавна издръжка, трябва поне едни 5 години да работят в България. Ако не щат или не им отърва, да си платят полученото образование и да забягват. Тази тлъста заплата в испания му я дават заради наученото в софия. Печели достатъчно да връща разхода, направен за него

6

Анонимен

преди 1 година

Медицината това е голямо нещо, голяма наука, тя е човекознание, най-важната наука! А такова унизително отношение към нея в България! Главно финансово! Във всяка държава лекарите са най-платените, само в България най-неплатените!

5

Анонимен

преди 1 година

Там няма бонуси и пътеки за ковид. Иска се майсторлък, а майсторите не искат без пари. Омагьосан кръг.

4

Моят племенник

преди 1 година

завърши Медицина в София и сега 4 години ще специализира неврология в Испания. Там специализацията му е платена от държавата, а тука в БГ, трябва сам да си я плаща, по 5 хиляди лева на година. Защо да стои тук!? И да я завърши, ще работи за малко пари, тормоз - психически и физически. В Испания получава отсега тлъста заплата. А е стажант. Един ден ще стане голям невролог, дай Боже. Кадрите в БГ ще излизат навън, ако не се промени коренно политиката на управление!

3

Хммм

преди 1 година

Колко са много добрите условия? За мен под 5К доре не се води дискусия. Хайде да види държавата как ще реши този проблем :) Сега им е на лекарите да прокарат желанията си ;)

2

ПроСоТо

преди 1 година

и кък са са мотивирали?..-"Айде стига бе,некога бабите ви са раждали на нивата,какво толкова?!"..Обаче ми ареса констатацията,че некой си "фактор" бил.."ЗАПОЗНАТ С ПРОБЛЕМА"....."Запознаването с проблема" и НЕРЕШАВАНЕТО му е СТИЛ и начин на поведение ВЪВ ВСЯКА ОБЛАСТ от нещастното ни битие../и ако префразирам..кой беше не помня:-"Аз не знам защо сме на тоз свят родени,но знам защо ще умрем"../

1

Лекар

преди 1 година

Но имаме магистрали