72

Бай Дрън

преди 1 година

Електрическата зима на Европа. Става интересно :)

71

Ала бала

преди 1 година

Статия миш маш.

70

Анонимен

преди 1 година

Преди 100 години и колите с ДВГ са били ужасно скъпи и недостъпни за пгромна част от населнието. Сега в тази роля са електрическите коли. Проблемът при тях са скъпите суровини за батериите. В момента, в който се направи пробив и се появят евтини и дълговечни батерии, ще има и разцвет на всякакъв вид ел превозни средства.

69

До 88 Анонимен

преди 1 година

Напротив, може, аз самият имам няколко разработки, за модули по автомобилите, които са изградени с мой софтуер и хардуер, и работят до ден-днешен безупречно, на смешна цена за компоненти. Но имаш ли представа какви огромни отдели трябва да си оправдаят парите? Едните правят, а другите почват да програмират остаряването, и кое как да е, че да изкара не повече от 10 години. Не е толкова лесно, както си мислиш.

68

хм

преди 1 година

Основните суровини за производството на автомобили се сринаха - стомана, алуминий, мед, петрол (пластмаса и гума), т.е. натиска по линия на себестойността се изпари. Съвсем скоро ще има и чипове в изобилие и като се обърне палачинката до състояние, в което множество производители натоварили на макс производствените си мощности, се борят за ограничен брой потребители, се сещайте на къде ще тръгнат цените. Голям зор е на автоджамбазите да паникьосат хората, че да се отърват от барутниците си.

67

aa

преди 1 година

абе нещо много удобно забравяте че в соца се чакаше 10 години за кола. ама толкова ли сте изперкали и зомбирани. И се пътуваше само с рейсове и влакове. Сега пак в ЕС това ни чака.

66

Анонимен

преди 1 година

Ми що не намалите малко чиповете и кабеляка, нали всички са инженери. Все има начин :) Е ся, сигурно максималната скорост на колата няма да е 250км и няма да ти казва колко вода имаш в чистачките. Ама все ще се оправим без тия работи.

65

Я па я..!

преди 1 година

До Увредиха климата 84 Моята кола с подаването на контакт, късите светлини светват и не може да се изключват.СЕАТ.Дано не премахнат фаровете пред деня , че ще ми бият някъде.

64

Ти да видиш..

преди 1 година

Магаретата па селата и каручките ще се завърнат като при Тошо.Ще настане пълна идилия.

63

Обезопасете електро

преди 1 година

Единствените засега екологични автомобили са тези на ГАЗ.БЕз холограми на тях.Има нужда от внимателен анализ и обезопасяване на електромобилите .. Само с традиционни доказано безвредни жълти фарове. БЕЗ лазерни скенери,камери,без сканращо пресканиращи уреди. Един автономен автомобил стига до милион пъти по вреден от един джип на бензин ..заради огромен брой нагло престъпни вредни стъоръжения - Снимат пресканирват облъчват даже и с лазерни оръжия..

62

Увредиха климата

преди 1 година

НАркомани на власт вклв Брюксел принудиха милиарди водачи да увреждат тежко Земята,биосферата и климата с включени фарове денем. Особенно жестоки вреди нанасят включените силно вредни скенери вкл Светодиодни,лазерни,ксенонови,халогенни.Всички нови автомобили в кл електромобили се произвеждат с опасно вредни скенери..ТАзи година включените скенери и нови анти климатични оръжия са увредили много важни охрани на Земята.. Предложение да се забрнаи производството на нови автомобили

61

Програмист

преди 1 година

Така е, автомобила не е за всеки.

60

Я па я..!

преди 1 година

Коли втора ръка у нас има за 50 години напред.За всеки има по кола.

59

Иво

преди 1 година

E.asi, добре, че моят добър стар бензинов СХ си седи кротко заприходен, и консервиран. А ЦеПетко ще се движи, докато може, тоест следващите 20 години :)) докато има дизел. Но пропагандата е жестока!

58

Albi

преди 1 година

Е то вече всичко става бутиково удоволствие. Да ядеш, да се топлиш, да дишаш. Но сякаш колите се увеличават. Нещо има проблем в планът. Навсякъде вече спират, няма място явно, на кой му е скъпо, само на шепа хора. Като си пешеходец такава омраза, все едно нямаш право по тротоара да се движиш, че нали там паркират-това извън София.

57

Анонимен

преди 1 година

Колите ще станат лукс. Неминуемо е. Който има пари, ще си купи кола. Който няма - ще движи с обществения транспорт. И пак няма да му е евтино.

56

Анонимен

преди 1 година

Е нали искахме да дишаме зелено ?? Нали зелената мафия принуди автомобилната индустрия да изостави най-великото си постижение за последните 100г...двигателят с вътрешно горене. Нали тази електрификация е скъп процес и трябва да си покрият разходите. Ами скоро и летенето със самолет ще е лукс. както беше по соца. Нали авиокомпаниите трябва да покрият тези керосини квоти, които им налагат. Такива са новите комунисти...досущ като старите.

55

Уфффф....

преди 1 година

....въодушевих се от вашите коментари, сега ще ида си взема от автоморгите 30 голфа и ще си ги наредя с паяка пред блока, не за друго, ами за да гледам лудите с тараляснизи по-скъпи от апартаментите им как обикалят вечер по два часа и търсят жално паркомясто. После ако все пак намерят паркомясто, просто ще докарам с поякът още 30 и така, докато започнат да карат тротинетки....и либерастията....ниедна!

54

Хахахахахахахахахаха

преди 1 година

Има доста време да мине преди трошките от Европа и Америка да свършат! Българинът няма да яде, но ще си купи трошка. И да, надявам се колата да стане отново луксозна стока и вдиотените деббилли да не могат да си позволяват да шофират. Много искам класовото разделение да стане осезаемо в България и всеки да си знае гьола!

53

Анонимен

преди 1 година

Колите поскъпват основно заради покачващата се цена на материалите за производство. Ако ситуацията се кротне, и цените ще се регулират. При електричките - всяка нова и неразработена технология е скъпа, така работи икономиката. Сега усилията на цялата имдустрия са насочени към изобретяване на по-добри и евтини батерии. Това неминуемо ще доведе до пробив и поевтиняване в следващите 10-тина години. Не подценявайте силата на пазара и законите за търсене и предлагане.