6

Един

преди 3 месеца

До Анонимен 2 . В една от сградите в Бизнес Парк София, където работех преди доста време, имаше вендинг автомат с кафе капсули и други неща. До него и машина за кафе капсули. Един ден се загледах и видях, че най-купуваните капсули са 100% арабика. Взех си от тях да пробвам и станах редовен клиент. Кафето беше малко като количество, но много хубаво. Тогава струваше 70 ст. една капсула от него.

5

Анонимен

преди 3 месеца

Пич не си в Италия.... Говорим за България и вкусовите предпочитания на българина към сортове кафе....ако за италианеца 20мл. арабика в чаша- напръстник е върха, тук не е така

4

Пи хи

преди 3 месеца

Точно обратно, робустата има кисел привкус, който изчезва ако е добре изпечено. Особено виетнамската робуста.

3

Ано

преди 3 месеца

Преди години в един фалирал вече вестник четох, че Нова Бразилия е най лошото кафе робуста, натрошени зърна, което фирмата купуват от пазара. Те никога не обявяват какъв сорт е кафето. Има и други фирми, които ги "конкурират" например една в Банкя- никога не пишат сорта на кафето.

2

Анонимен

преди 3 месеца

Арабиката има специфичен кисел послевкус, който не допада на масовия българин...не знам откъде извадиха тази статистика но за мен изобщо не ми изглежда достоверна...*** пример от живота - машина с безплатно кафе в офиса...100% арабика ....персонала тича на машината отвън 100% робуста че това на безплатната киселее

1

Щерю

преди 3 месеца

Не съм голям кафеджия но от това, което съм пил от кафетата - за мен арабиката е по- добра на вкус от робустата...