85

до 90

преди 1 година

Не ми пука за тебе. Просто не се изказвай за непонятни неща. Достатъчно те е наказал живота да си неграмотен. Изобщо не ме интересуваш. По-добре да си неграмотен, че аз си бачкам за 12-15к, а ти бачкаш и складовете за 3. Хубав ден.

84

до 92

преди 1 година

Долу е написано. Топля 350м2 къща с 200лв. месечно. 5 метра таван в хола. Друго да попиташ? Не топля саборетини и кутийки, като тебе. 3 бани, 2 етажа. Общо- хол, кухня, 4 спални, 3 бани, коридор.

83

до 86

преди 1 година

До до 83 В Куфланд съм, дървата за зимата ми струват 800 лв толпя 3 стаи с радиатори съм. Говорим като почна ноември до апрол включително.Ти колко плащаш за ток е въпроса

82

до 85

преди 1 година

Наистина не знаеш какво е термопомпа. При сложено подово и радиатори (и/или и двете или едно от двете) се слага за време, колкото един климатик. Иначе казано- не повече от 2 часа.

81

Анонимен

преди 1 година

Следя коментарите с интерес. Само едно не разбирам- как топлината от радиатор с вода, загрята от термопомпа е различна от тази вода, загрята с дърва.

80

до 85

преди 1 година

А? Да инсталираш котел отнема около 3 часа. Да сложиш термопомпа- час.

79

Анонимен

преди 1 година

Серуозно ли правим обратното?!? Ти да видиш. Кой се охлажда до 21 градуса?!? То си е направо студено това. Опасно е за здравето.

78

до 83

преди 1 година

С тия дърва какво грееш? Радиатори ли? Защото тя грее радиатори + подово. Не съм ти виновен, че си неграмотен бачкатор в склада на Лидл и се намираш в 1870та. С тия цени на тока излиза 6 пъти по-евтино от дърва и въглища (минимум). Давай 150лв. за кубик и се радвай (и при 50лв. на кубик пак беше по-евтино). И не, не е термопомпа, ама айде. Чудя се даже как Лидл ти дава 3к заплата, като не можеш да мислиш и за 800лв.. ахахахахах, загубеняк.

77

Анонимен

преди 1 година

До до 79НЕ, АМА ИЗОБЩО НЕ ЗНАМ КАКВО Е ТЕРМОПОМПА, САМО ЗНАМ, ЧЕ СЕ ВЛАГАТ МАСА ВРЕМЕ И МАТЕРИАЛИ, ИНСТАЛАЦИИ И ПАРИ!

76

Анонимен

преди 1 година

Не мога да повярвам, че през 2022-ра Гай Баньос седи и ти обяснява как кюмюpът бил най-евтиното решение... Мале, мале... Добре, че се намират хора из коментарите да обяснят кое е смислено и кое- не.

75

до 81

преди 1 година

До до 79 таз термопомпа си я заври нали знаеш къде. С новите цени на тока ,няма как да е по евтино от дървата и толината е друга

74

До 78

преди 1 година

Не че нещо, но говорим за термопомпи. Те работят с подово и радиатори в моята къща. Една термопомпа излиза 10+++к, но може човек с помощта на някого с релевантни знания да преработи хубав хиперинвертор в термопомпа за 3к. Доста по-смислено решение от разни твърди горива, които скоро ще бъдат тотално забранени. Твърдото гориво е за красота и за барбекю.

73

Анонимен

преди 1 година

До Смолянски помакТО И БОЙЛЕР МОЖЕ ДА СИ НАПРАВИТЕ НА ТВЪРДИ ГОРИВА, ДОРИ И ПАРНО, КАТО ТРЪБИТЕ СЕ СЛАГАТ В НИСКОТО НА ПОМЕЩЕНИЕТО, ЗАЩОТО ТОПЛИЯ ВЪЗДУХ Е ПО-ЛЕК ОТ СТУДЕНИЯ И ВЪРВИ НАГОРЕ, ЩЕ СПЕСТЯВАТЕ ДОСТА, НЕ Е СЛОЖЕН МЕХАНИЗЪМ ДА СЕ НАПРАВИ И БОЙЛЕР НА ТВЪРДИ ГОРИВА, НО В БЪЛГАРИЯ, НИЩО НЕ ПРАВЯТ ВЕЧЕ, ЧОПЛЯТ СИ В НОСОВЕТЕ!

72

до 79

преди 1 година

Какви климатици, бе?! Говорим за модифициран климатик в термопомпа. С радиатори. И топлината е същата, ама 10 пъти по-евтина от бедняшките ти решения, които излизат доста солено. Пфу, седнал функционално неграмотен да ми говори за отопление... Ти изобщо термопомпа знаеш ли какво е? А модифициран климатик в термопомпа?! Като не знаеш, какво коментираш, бре?!

71

до 79

преди 1 година

Климатиците категорично НЕ ЗАМЪРСЯВАТ ВЪЗДУХА. Отдавна се използва фреон, който не замърсява. Накратко- дезодорантът ти замърсява колкото 10000 климатика. Ела в 2022ра. Даже още в 2002ра, когато въведоха новия фреон. За домашно- провери си.

70

Анонимен

преди 1 година

До до 75Гупости, на дърва излиза по евтино от климатиците ти. И топлината е друга.не ми ги разправяй тия

69

Анонимен

преди 1 година

До АнонименЗА КАКВО МИ НАТИСКАТЕ МИНУСИ? КЛИМАТИЦИТЕ ЗАМЪРСЯВАТ ВЪЗДУХА, МАСЛЕНИТЕ РАДИАТОРИ ИЗПОЛЗВАТ СЪЩАТА ЕНЕРГИЯ, НО НЕ ЗАМЪРСЯВАТ ВЪЗДУХА И СА ПОДВИЖНИ И МАСЛОТО СПОМАГА ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ТОПЛИНАТА И СПЕСЕТЯВАНЕ НА ЕНЕРГИЯ, МОЖЕ ДА СЕ ПОСТАВИ И ВОДА ВЪРХУ ТЯХ, ЗА ДА НЕ СЕ ИЗСУШАВА ВЪЗДУХА.

68

до 75

преди 1 година

А?! Каква борса, бе другарю? Нищо не разбрах. Не съм написал до 61, но написах долния коментар за термопомпите. Накратко- не ми пука дали токът ми е 100лв. или 1000. Достатъчно добър доход получавам. А стане ли ми токът 1000лв., значи че всяко друго отопление би било 10000.

67

Смолянски помак

преди 1 година

Само трърдо гориво на котел е решението,дърва и гори в България има много,от балкана съм и цяла зима съм по потник,пия винце и ям домашен суджук,вие за газ ми говерите

66

Хахахаха

преди 1 година

Най-евтиния вариант е да се завиваме под юргана през глава и отгоре едно родопско одеало... Хем евтино хем ЕКО - с нулеви емисии, освен пръднннята, ама то за да се иZпърдиш трябва и да си ял, а като гледам тая зима май май няма да се яде често...Благодарим ти кирЕ - добре ни нахендри и си би камммшика.