12

Анонимен

преди 1 година

До 7 - кошунство, вернои са безплатни? Кой им плаща заплатите на лелките? Ауууу, жив комунизъм. Имаш-тямаш дете плащаш да тия дето са се упуснали. Хаха... Аз мислех, че има поне някаква символична такса, казвали са ми, че в Монтанско им взимали по 40 кинта, не вярвах частна градина да взима толкова малко... Както и да е щом е 0 то трябва да се промени, аз си представям детската градина, че трябва да бъде нещо от сорта на 150-200лв. Иначе инфлацията все ще си расте.

11

Моро

преди 1 година

И всъщност точно дребните хора са виновни. Те са си съсипали родните места. Създай си бизнес и работа и ще се облагороди, ама тук идвате на готово. Исках да отида на почивка в градче близо до София за ден. Избрах хотел и добре че е гугъл мапса - *** в реката, мръсотия, мизерия. Кой е виновен? Май точно дребния човек. Затова и пропуснах да отида там и да изкарча пари, които да вземе дребния човечец в магазина, в хотела, в ресторанта, в кафенето.

10

Моро

преди 1 година

С разликата, че отивам на почивка в Гърция за 5 дена, харча си там парите и после се връщам в РОДНИЯ град. Има разлика, нали? Не заемам места в детските градини и т.н. Отивам на места, които са специално създадени за туристи!

9

Ооо

преди 1 година

Моро - тоя начин на мислене е силно ограничен! И заради собственото си неудобство насочваш агресията си към някого, който може би следва твоята съдба но с 15-20г забавяне.. говорил на миеко като идеш на почивка в Гърция - на твърдо ли им говориш на местните? Като идеш в Банско или другаде на почивка? Замисли се малко. За пренаселването не са ти виновни дребните хорица, дето работят в магазина! Протестирай срещу презастрояването, искай си правата за повече свободни пространства в града

8

Моро

преди 1 година

Просто в София стана пренаселено. Престанете да идвате тук! Наистина, вече не се търпи. Влизам в магазина - говори се на меко. Каква кариера градиш в кварталния магазин за 900 лв? Това и в родния град можеш да си го правиш. Затова няма места. Любимо ми е като чуя ""Искъм дъ учъ ньещо в Софя"... И после не си тръгва, а само заема място.

7

аз

преди 1 година

Според мен децата на софианците трябва да са с предимство. Аман от новодошли, които ни взимат местата в детските градини! Онзи ден си говоря с една нагла. Нямало места за дето и, питам я голямото и дете ходило ли е на ДГ. Ходило е, ама в Провадия, щото са от там. Ми запиши и малкото там!

6

до 3

преди 1 година

Цените в държавните градини и ясли сега са 0лв. Като ги вдигнеш 4 пъти познай колко стават? Пак 0? Овечидно нямаш идея за какво пишеш, затова не го прави. Не се напъвай...

5

истина е

преди 1 година

Това са регионални софийски проблеми. В България, което вече е национаен проблем, има предостатъчно детски градини: празни, полупразни и с деца, които не говорят български. България умира! И на София ще и дойде редът, ако продължава така. Засега миграцита поддържа илюзията.

4

Анонимен

преди 1 година

За какво са ни още 35 детски градини? Скривалища за войсщите на укрите ли строим?

3

Анонимен

преди 1 година

Трябва да станем като САЩ всичко да е платено, 90% от населението да живее под наем и вместо всеки да си купува със спестяванията апартаменти да си плаща здравеопазването както е там. В САЩ над 70% от фалитите са обявени от хора, които не могат да си платят здравната пътека. Това е пътя на капитализма и либерализма и ние или трябва да го следваме или да сменим ценностната си система. Според мен трябва цените в държавните детски градини да се вдигнат поне четворно.

2

Анонимен

преди 1 година

Според мен трябва да се взимат повече пари за отглеждане на децата на родителите евроатлантици. Все пак не трябва да забравяме, че предлагането на безплатни услуги посредством държавния сектор са тези, които вдигат инфлацията най-много. ;) Безплатното образование и безплатното здравеопазване са комунистически приоми и такива животни не съществуват в стабилните капиталистически държави. ;)

1

Анонимен

преди 1 година

Вдигнете цените да станат пазарни. Така само тези които наистина слагат кариерата пред децата и наистина са постигнали нещо, ще могат да ги ползват. не е нормално м'рл с кариера на продавач за 1000 лева да оставя децата си да ги гледат други (всъщност по-полезно за обществото е даже да и ги отнемат).