33

Радек от Боктор

преди 1 година

Поредните медийни глупости!!! Повечето "млади учени" в БАН са дърти лелки и чичковци и там много рядко някой прави наука!!! А за млади учени!!! Боже опази!!! Като им знаете нивото от училищата и университетите....... В България на никой не му трябват учени хора!!! Всичко е само отбиване на номера и лапачос мангизос!!!

32

До 2

преди 1 година

Поредната "програма" за разпределяне на едни 15 мил. за проекти, а всъщност за добавка към ниската заплата на младите. Като практически пари за работа по проекта няма и тези "проекти" се отчитат благодарение на средства от други/ не младежки проекти. Та така е завоалирана тази програма за наука и подкрепа! Кого лъжете??? Младите хора пак напускат.

31

Анонимен

преди 1 година

До 54 Анонимен До Анонимен 52 Физическич факултет няма работни места и няма заплати. а е много натоварване. Неслучайно няма и добри преподаватели камо ли студенти. Като няма достатъчно пари, няма кой. ___ Завърши физика и ела в чужбина да видиш, кой взима повече IT или физик, като се има в предвид, че физикът не само че може да програмира а и може много други неща! Още от началото на следването трябва да ти е ясно, че в България няма да работиш! Това е единственото ограничение!

30

Анонимен

преди 1 година

България има нужда от овчари с висше образование! По добре котирани са зидарите с висшо и ВиК с висше отколкото лагеристите с висше! А за портиерите с висше се изискват допълнителни умения! Държава нямаща индустрия и с лека икономика може само да е донатор на други държави с икономика и индустрия! Като станеш полупроводников специалист ще дялаш проводници на полупроводници ли? За такива няма и едно работно място в България вече - едно време да имаше!

29

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 52 Физическич факултет няма работни места и няма заплати. а е много натоварване. Неслучайно няма и добри преподаватели камо ли студенти. Като няма достатъчно пари, няма кой.

28

Анонимен

преди 1 година

До До 40 Проверка на работното място и ако липсва следва уволнение за финансова измама, неверни данни, невнесени осигоровки и подобни. Това не е само БАН а навсякъде го има.

27

Анонимен

преди 1 година

До 42 Анонимен Във Физическия факултет никой не иска защото е трудно и ангажиращо.. Като натоварване и упражнения.. А работни места има колко искаш за физици в IT-сектора.. Веднага ша те вземат в БОШ-а , да програмираш платки.. ______ А за физиците в чужбина е още по лесно! БОШ-а в чужбина е само първата стъпка и след това всяка нова стъпка ти носи 1000-2000 евро повече! Проблема вече няма финансова страна, а търсене на интересна работа! Следването е действително трудно, но за сметка на това жив

26

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 40 Физическия факултет нямат добри преподаватели и никой не може да завърши. Щом студентите не искат или е корумпирано като Юридическия на СУ или просто няма качествени преподаватели или и двете.

25

Анонимен

преди 1 година

До До Анонимен 35 Трябва да го исключат и връща парите ако хванат че работи на друго.

24

Анонимен

преди 1 година

До До Анонимен 22 Само един добър компютър струва към 10 бона. Тия пари не стигат за нищо.

23

До 28

преди 1 година

Да бе хитряго,ти ще назначиш детето си за доктор,а аз да се запиша и да платя хиляди левове.После ще кажете,айде по живо и здраво,а детето ти ще е професора.Тоест аз ще съм му платил сметката.

22

Анонимен

преди 1 година

Пак е някаква мошенгия. Някой другар ще направи лява ръка десен джоб.

21

До мастер

преди 1 година

Затова днес вече учени стават посредствени хора,човек на тоя и оня.Висшето образование е станало точно обратното на това,което е!То вече е НЕ Висше.

20

Анонимен

преди 1 година

За да почнеш работа в БАН трябва докторска а за да вземеш докторска трябват мноо пари за да платиш такси за какво ли не. Няма смисъл защото излиза че за да почнеш работа в БАН сметката ти излиза към 100 хиляди лева и повече за да вземаш заплата от 1000 лева после.

19

Анонимен

преди 1 година

До Млад Учен Баба ти все с уиски е учила. Ще учиш с рикия и салата.

18

Анонимен

преди 1 година

15 милиона на 1000 души са по 1500 лева и то разделени на 3 години .. 500 лева на година, 42 лева на месец. Подкрепата е на лице.

17

Анонимен

преди 1 година

Скоро родителите ще се усетет и ще спрат да дават пари за висше на децата.Колкото до БАН,това е феодална структура както каза Дянков.Спомням си ,че и Доган не успя да ги махне,а искаха.България е една провалена държава и ясно си личи в университетите!Ще стане като преди 20 век,който иска да учи ще ходи из Русия и Европа.

16

Анонимен

преди 1 година

Има ли чак толкова наивни, които да вярват, че парите ще идат за наука?

15

Анонимен

преди 1 година

Само дето младите учени се спасиха в по-нормални държави. А парите пак ще ги опапат олигарсите.

14

Анонимен

преди 1 година

Е то не случайно на БАН й викат :Българска академия на неуките.