19

В други страни може

преди 1 година

В Германия още от 1 клас часовете са по 45 минути, а от 5 клас в някои училища по 60 или слети часове по 90 минути. А и да не забравя всичките ваканции на децата са общо 12 седмици есенна - 2, коледна -2, великденска- 2 и лятна - 6. За всички деца учебната в дадената провинция свършва по 1 и също време, само в 13 клас през май. И нормативът на учителя е 27 часа, предметът не играе роля, само учителите в 11, 12 и 13 клас имат норматив от 25 часа.

18

Голямата цел

преди 1 година

Е да ги мъчат до края на юни, докато се опържат от горещото слънце на чиновете.

17

Анонимен

преди 1 година

Не знаех, че има училища с часове под 45 минути, освен при първи клас. Както върви скоро ще имат часове по 5-10 минути и по един час междучасие.

16

Анонимен

преди 1 година

Вече отдавна не е важно какво знаеш и какво си учил за чуждестранния и българския работодател. За съжаление, когато някой не е полагал усилия да учи, обаче, става изключително *** и нагъл.

15

Joko

преди 1 година

Абе я направо закривайте тези класове. И без това излизат пълни неграмотници...

14

Анонимен

преди 1 година

Наистина ли има училиста с по 45 мин. часове? Или сега го измислиха, да си имат повод после да увеличат учебната година?

13

Анонимен

преди 1 година

Значи, по логиката на министерството , по-краткият учебен час ще притесни учителите и трябва веднага да се увеличат заплатите им пак, тази седмица не са ги увеличавали. Как е възможно така да ги пренебрагнат горките. Сега ще работят с пет минути по-малко на час. Леле, какво натоварване, ще им прегреят мозъците, не ги е ***.м.

12

Външно оценяване

преди 1 година

Защо само в България има такава простотия? вижте как и какво учат в Европа. Марди...

11

Анонимен

преди 1 година

Хем изоставали, хем намаляват часовете за компенсация. Каква логика, пак някой хардварТ.

10

До 5

преди 1 година

Тя годината може да започва и след 3дни, въпроса е , че това предложение все още не е прието. Което значи , че може и да не се приеме. А заглавието на статията оставя четящия с грешно впечатление....

9

Направо закривай

преди 1 година

училищата, и без това умнокрасивитета показа как може да се "управлява" държавата... Само с купена диплома от харварТ и без капка мозък, но пък нахилен до уши от евроатлантическите субстанции!

8

Анонимен

преди 1 година

Еми аз завърших преди 16 години, но си спомням ясно, че часовете в Бургас винаги са били по 40 мин. Академичният час навсякъде е 45 мин. и се карат като блок по 90 мин. Но в училище винаги са били 40 мин. Не знаех, че в други градове са по 45 мин. Не съм сигурен дали в Бургас всички училища са с 2 смени, повечето са, но дори и да има такива не с 2 смени, то те пак са на 40 мин.

7

Михаля

преди 1 година

Да вземат да се фокусират върху учебния материал, дисципланата в училище и качаственото образование, и ограмотяване на учениците. Обазованието в БГ е паднало на изключително ниско ниво. Трябват спешни мерки в тази посока, а не дали часовете ще са 40 или 45 минути и съответно с две седмици по-дълга учебна година.

6

Българин

преди 1 година

Много са. Направете ги по 15-на минути. На власт имащите и на тези, които дърпат конните в България от запад не им трябват можещи и мислещи хора. Учете децата да казват "хай сър" по телефона и да могат да сглабят бързо някакви неща с ръцете. На западните господари това им трябва. Навремето учехме целодневно и имахме промишленост и български разработки...

5

до 123

преди 1 година

2022/2023 започва след два месеца!

4

123

преди 1 година

Ако прочетете статията ще стане ясно че това е предложение и АКО бъде прието ще влезе в сила за 2022/2023. Незнам какви са тези повеждащи заглавия, сякаш е решено, като излиза, че е само идея все още.....

3

Анонимен

преди 1 година

Ейййй,голям зор да увеличат с 2 седмици учебната година!Въртят,сучат,все натам теглят.....а децата все по неграмотни....и с все по тежки раници!

2

Анонимен

преди 1 година

"С по няколкостотин часа годишно изостават от връстниците си в много европейски държави" - и какво точно са "изостанали"? Какви незаменими знания са пропуснали? Вероятно разликата идва от часовете по джендъризъм и диверсити?

1

Анонимен

преди 1 година

Кво правите бе?