21

Анонимен

преди 1 година

Искам и аз 4 месеца отпуска и 4часов (максимум) работен ден и никой да не ми следи качеството на работа и резултатитеголямо нахалство, ама те синдикатите с това са известни.

20

Анонимен

преди 1 година

Кой става учител - този, който не става за друго. А за началните това твърдение е още по-валидно, защото знаем как се влиза Начална педагогика - ако не те приемат друго.Да, има качествени учители, но те са основно в частни училища за повече пари, защото там наистина следят как работят и какви резултати постигат.

19

123

преди 1 година

Бърн аут имали, разбираш ли... Да заповядат на мое място в частния сектор, да видят какво е бърн аут и как се изкарват пари ,а частни школи .. Щото са много "кадърни" и са им малко отпуските ,безбройните почивни дни, заплати увеличаващи се през два месеца.....

18

66

преди 1 година

Синдикат "Образование " иска учителите да получават заплати и да не работят , а ако работят да не им се проследяват резултатите с тестови или изобщо!Този синдикат ,мимикрия на СДС, е пречка за качеството на обучението в България и следва да се закрие!

17

До учителите

преди 1 година

Ами щом ви е толкова тежко, заемете се вие с нещо друго, вместо Да Ми препоръчвате да стана улител. Ама ако имахте капацитет, нямаше да сте учители или щяхте да работите в частни училища, където качеството на работата ви ще се оценява и ще има значение какви резултати постигате. Защото е много лесно в държавното училище - работиш - не работиш, заплатата си върви, а накрая винаги се оправдавате с децата и какви ги била направила демокрациятанеудачници сте в по-голямата си част. Жалко.

16

123

преди 1 година

Искам официални изпити за учителите! Над 50 % не могат да изкарат и 79 точки по НВО сле 7 клас .

15

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен и в същото време частните училища стават все повече и повече на брой и все елитни?

14

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 12 Като е толкова яко, стани учител! В момента се търсят много, особено по математика и физика.

13

Не че нещо

преди 1 година

Ама сега децата са страшна работа. И едно не може да се търпи. Това дойда от демократичните ценности.

12

Анонимен

преди 1 година

Улител: работи 3-4!часа на зен, почива 4 месеца, взима заплата 2-3к, без да се оценява труда му и накрая били преуморени..абе не сте ли малко нахални? А синдикатите са безполезни ***, които само мрънкат за пари и облаги. А нали се сещате от къде идват парите - от бизнеса и реално заетите хора, които работят 8-10 часа на ден, всеки ден.

11

Анонимен

преди 1 година

До 7 Защото се получава така, че 4-ти и 10-ти клас са загубени точно заради матурите! По една много прозаична причина: цялото време минава в подготовка за матурите! Особено в 10-ти клас сега ги гледах как никой по нищо друго не учеше, освен по МАТ и БЕЛ. Това струва ли ти се нормално? Като имаш предвид, че в езиковите гимназии учат общообразователни предмети само в 9-ти и 10-ти клас, така им остава само 9-ти. После ще се чудим какво пак й куца на системата, че пак са завършили ненаучени!

10

Да отпада

преди 1 година

Съгласен да отпадне! За учениците това НВО няма никакъв смисйл, а за учителите...само ги излага!!!

9

Анонимен

преди 1 година

Не искат да си развалят тримесечната отпуска лятото. Трябва заплатите им да зависят от резултатите на учениците им, ама други да ги оценяват.

8

Анонимен

преди 1 година

Хаха, учителите били бърн-аутнали! Е от какво -от 4 месеца почивни дни в годината и от 3-4 часови работни дни?!? Извинете, но всеки учител работи реално на 30-40% от средната заетост. На всичкото отгоре резултатите им са плачевни, видно от НВО. Именно затова искат да го премахнат.

7

Анонимен

преди 1 година

Защо? Защо блесна какви некадърници са учителите и колко неграмотни са децат ли?НВО дава оценка на свършената работа, за която учителите взимат немалки заплати, особено като се вземат предвид ваканциите и кратките им работни дни. НВО трябва да остане инда бъде критерии при оценяването на работата на учителите.

6

Анонимен

преди 1 година

*парадокс

5

Анонимен

преди 1 година

Некой да ми разтълкува следния падокс: На всички училища им е трудно да намерят учители, които да назначат на работа, особено пък кадърни, но в същото време е пълно с школи и курсове, които нямат проблем с намирането на добри учители. Защо е допуснато това? Не ви ли изглежда, че задължителното държавно училищно образование се е изнесло в извънучилищно и платено? И тогава защо изобщо децата да си губят времето да ходят на учлище, след като така или иначе ще учат в школи?

4

Анонимен

преди 1 година

В МОН са иИдиоти, калинки и прикрити психопати, гаврят се с образованието на децата. От година на година става все по-зле....

3

Анонимен

преди 1 година

И да отпадне, и да не отпадне- народът на 80% е тотално оскотял функционално неграмотен бачкатор, който ако емигрира, става таван шофьор или берач на малини. Мисленето на родителите трябва да се смени. То е основата как ще се развие едно дете. Разбира се, има шанс детето да надскочи родителите си, ако е в добра среда и още от малко да разбере какви са жалки аутсайдери и как не е добре да прилича на тях. Но, пак казваме- това зависи от средата. Рядко човек я надскача, но има и успешни истории.

2

Анонимен

преди 1 година

НВО за 4-ти клас е безсмислено! НВО за 10ти клас въведоха само защото вдигнаха изискването за завършен 10ти клас за придобиване на книжка. Ако не го бяха въвели, а беше както до 2015та 8-ми клас нямаше да има нужда и от него. Цялата работа да могат частни училища да изкарат келепир! Понеже в Държавните учебната програма е размита с някакви безсмислени предмети като "Спазвам правилата в училище", "Човек и общество" и всякакви други пpocтотии!