41

Анонимен

преди 1 година

Браво за предложението. Моля Ви вземете по-бързо това решение да отпаднат изпитите за 4 и 10 клас, напълно излишни са, та дори и за 12 клас.

40

Анонимен

преди 1 година

До анонимен 38 Колко учители да администрират процеса?20-30 или всичките под списъкЮ?юПредполага се че в градко училище записват децата си млади образовани културни родители и могат сами да попълнят формуляри за записване,а не да чакат като моите родители да им отида на крака и да ми кажатю"Аз не мога да пълнят *** госпожо,айде ти пълни"..Овен това може да има възможност това записване да е онлаин?

39

Анонимен

преди 1 година

До 25 На който му се вижда лесно,моля да заповяда да получи моите 4 месеца отпуск.Само че ще върви в комплект с всичко това,което работих защото през учебната година имах късмета да замествам и колега .Колегата имаше 4 месеца отпуск,но двата бяха неплатен.Даже и да не сте учител пак може да ползвате неплатен отпуск ако може да устискате финансово може и повече от 4 месеца.

38

Анонимен

преди 1 година

До 25 Само на мен и колегите ми български учители се налага да се боря с вятърни мелници и да уча да четат пишат смятат ...деца дето не ме разбират.В другите европейски страни този проблем е уреден.Отива и се записва на езиково обучение,учи език, покрива тестове получава точки някъде ако са под 60% не постъпва в училище,а продължава езиково обучение докато покрие минимума за владеене на езика.Как е тук при нас се знае правят се опити да се подобрят нещата но уви.Учителите са виновни,така е най-

37

Анонимен

преди 1 година

До анонимен 25 Аз съм учител и съм ЗА да се явя на тест,за да докажа знанията и уменията си.Съмнявам се дали някой ще отчете и съответно да оцени колко усилия полагам да доведа в училище деца от мал..цинствата при все че паралелката е 100% от такива.Ако децата в едно градско училище постъпват в първи клас четящи и пишещи как да се равнява с деца,които все още постъпват в първи клас без да разбират и говорят български език?

36

Анонимен

преди 1 година

Ходих да записвам детето си в първи клас, в софийско училище. Имаше само един учител, който администрираше процеса. А в училището работят десетки. Та толкоз за твърдението на учителите по-долу, че не почивали цяло лято и били дава дежурства. Да, в празното училище падаше страшна работа по проекти..то бива безочливи лъжци, ама тва е прекалено. А тва за консултациите е също мега лъжа. На срок я има един ученик, който да ходи на консултации, я не. А 50 учителя си пишат дейност по консултиране

35

До учителя

преди 1 година

След 13,30 давам консултации и работя по проекти. - един вид нищо не правиш. Нямаше как да опишеш нищоправенето по-добре. Давал бил консултации и работел по проекти. Смях.

34

Анонимен

преди 1 година

Айде стига глупости - не почивали по 4 месеца учителите, ама друг път. През ваканциите училищата са празни. Повтарям - празни. Който иска, нека да провери. Да, сигурно има нвкой дежурен, проформа, дето се завърта за час. Ама дали работи ? Едва ли. Каква е тая бумащина , дето се прави три месеца? Почиват 4 месеца и работят по половин ден. Тва в. Харесва ви или не. И очевидно лъжат и мрънкат.

33

Анонимен

преди 1 година

Каква злоба се изсипва върху учителите. Аз съм учител. Нямам по-малко от 5 учебни часа до обяд. След 13,30 давам консултации и работя по проекти. Прибирам се от работа и се подготвям за следващия ден, което ми отнема минимум 2-3 часа. Учениците ми завършиха на 15 юни, а до края на юни имахме допълнителни проектни дейности. От 1 до 8 юли бяхме на работа и се занимавахме с бумащина и с приемане на документи. В края на юли пак съм на работа, защото трябва да даваме дежурства.

32

Гочо

преди 1 година

Към всички по долу коментиращи учителите....Ами заповядайте бе дами и господа станете учители, вземайте високите заплати, почивайте по ,,четири,, месеца и си клатете краката! Да ви видя, как ще се справите с деца и родители , като вас с абсолютната липса на елементарно възпитание и дисциплина!

31

Гуню

преди 1 година

Ами хайде де, давайте! МОН от години се управлява от абсолютни некадърници и лаици, които постоянно си правят *** експерименти с децата ни. Това трябва да спре!

30

Няма такъв парадокс

преди 1 година

Най некадърните в държавата си остават даскалите. Никакъв професионализъм, заинтерисованост, и все учениците им виновни. Ми даскал си. Ако не можеш да поставиш на колене 30 лапетии за чий си там. И с това вдигане на заплатите куцо и сакато започна да следва педагогика - демек учител да става. Ба му се мадъра на образованието в Б-я.

29

Анонимен

преди 1 година

Учителите нямат 4 месеца платен годишен отпуск. Нямат!!! А би било хубаво да имат... И не работят 4 часа на ден. Четете закони и наредби, не пишете лъжи. А какво пречи на другите служители и работници да си извоюват права както учителите?

28

до 30

преди 1 година

Ти учител ли си?

27

Анонимен

преди 1 година

НЕкадърен, не работи, получава заплата, няма капацитет да си намери друга работа - що е то? УЧИТЕЛ.

26

Анонимен

преди 1 година

Да, затова колкото по-малко държавни паразитни структури, толкова по-добре. БАН например, понастоящем, освен да индоктринира млади специалисти, няма друга полезна финкция. Неслучайно не миже да функционира на пазарен принцип. Та наскоро един доцент от БАН говореше за това как трябва да се върне плановата икономика!? В департамент социология пък е пълно с млади марксисти и троцкисти, които говорят като болшевики - агресивно и заплашително. Иронията е, че ние плащаме с данъците си за това. Позор

25

Анонимен

преди 1 година

А не е ли по-добре да пратим на тест учителите, вместо да оценяваме работата им чрез НВО, с което подлагаме на излишен стрес децата? Защо все децата трябва да плащат за грешките на възрастните?!? Ако учителите си знаят материала, няма да е проблем да се явят на тест! Така ще се види ясно добри ли са, знаят ли, в тях ли е проблемът или в системата и ще се знае как да се подобрят нещата!

24

Копе Лето ти

преди 1 година

е страшно гроз но и невъзпи тано изро д че или го възпитай или го дай за осиновяване това ли е бъдещето на България

23

Анонимен

преди 1 година

Нека един учител ни разкаже от какво се претоварва. Гледам във форума битува схващането, че предвид ниската им заетост и огромен брой дни годишен отпуск, не следва да се оплакват. Моля за разяснение. Благодаря.

22

Анонимен

преди 1 година

НВО не беще ли забранен до 18? Още от малки ли ги карате да гледат тия перверзии?