18

Пазарна Икономика

преди 1 година

Юбер е конкуренция на таксиджиите рекетьори! Ако "легалните" таксита возят на пазарни и конкурентни цени, Юбер няма да стъпи на пазара! Клиентът винаги е прав и избира най-доброто качество/цена! Ако "легалните" таксита не могат да предложат такива цени - да фалират и да се махат от пазара! В пазарната икономика фалитът е здравословен естествен подбор за отстраняване на нежзненоспособни икономически субекти!

17

Орел

преди 1 година

Всяка здравна застраховка има лимит на парите,които се плащат от джоба след като ги минеш застраховката покрива на 100% лимита е обикновено около под 2000 долара за един човек за двама е малко над 3000 , ако някой е в САЩ и няма заделени 3к ,просто да си хваща куфарите и да се прибира в БГ иначе Убър си е ОК бачкаш си когато искаш става за допълнителен доход но като цяло самата апликация отвреме на време те цака и да изкараш добри пари трябва да караш доста (да стигнеш Gold status)

16

Анонимен

преди 1 година

Каква конкуренция, какъв капитализъм?? Това е само в главите на нашите кирета дето зяпат като шарани и чакат някоя троха да им подхвърлят... Хората си разпределят нещата и никакъв либерализъм не ги тресе в икономиката! За джендерства- да, но за икономиката си е здраво рапределение по усмотрение!

15

задължителен

преди 1 година

От цялата статия не разбрах какво точно страшно са направили Юбер. Да изместиш такситата не е лесно никъде - в България не успяха. Нищо че все мрънкат как всеки месец работят на нулата и как трябва да се вдигнат цените.

14

Анонимен

преди 1 година

До Lyft - всеки, който е бил в САЩ знае също така, че хората ги е страх да си вземат болнични (които чето им се отказват), а също и отпуски, а също и гледат да не ходят в болница, защото сметките са от 5-цифрени нагоре. Дивашкият капитализъм там води до това една от най-развитите държави в света да има население, което да го е страх да отиде на лекар, защото не може да си го позволи. Като схванете, че качествената регулация на дивите корпорации е нещо хубаво, тогава давайте примери с Убер.

13

Lyft

преди 1 година

Всеки който е бил в САЩ знае, че UBER е изключително удобна услуга и излиза по евтино от таксито

12

Д-р Ох Боли

преди 1 година

Световната мафия в действие!Същото като пландемията на Бялата мафия

11

Анонимен

преди 1 година

Трябва страхотен контрол върху корпорациите. За да проработи ситемата на контрол ефикасно, трябва добър пример. Убер и другаря Каланис са идеални за целта. Конфискувайте и затворете всичко свързано с Убер. А за самия Травис, в *** му да избухне атомна бомба.

10

Анонимен

преди 1 година

Вместо да превъзнасяте един частник, от който работниците са пропищели, защо не се опитате да натискате за по-добри таксиметрови услуги? Разликата между двете е, че Убер не плаща данъци, тормози шофьорите си и това е фирмена политика, а не отделни случаи. Таксиметровите компании (когато са нормални) са фирми, които плащат данъци, осигуровки и т.н., от което печелите всички вие, които сега мрънкате, че извадиха кирливите ризи на уберската джунгла, но от която нямате полза.

9

ювер

преди 1 година

ами как ? както всички останали и те така

8

Анонимен

преди 1 година

До 10 - както виждаш на власт 8 месеца бяха ПП и ДБ, но те са си част от ония двете дето ги споменаваш. Добавям ги в списъща веднага. И аз ползвам Максим. Доста по-приятно от цените на ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС.

7

Дрън дрън

преди 1 година

Смехории измукани от пръстите! Два пъти съм ползвал Юбер в Испания (Мадрид) - удоволствие хибриден автомобил нов, шофьора с костюм. Кеф 200години разлика с панеленото гето!

6

Анонимен

преди 1 година

Празни приказки. По-симпатично нещо от Uber няма.

5

Иванко

преди 1 година

Uber е супер добра услуга. 1000 пъти по-напред от глупавите таксита. С бакшишите и номерата им е свършено.

4

Фют

преди 1 година

Ама, чакайте. Това нали беше модерен, дигитален дизръптър и флагман на новата свободна споделена икономика. Искате да ми кажете, че това са зли капиталисти, които се интересуват само от печалби и са готови да плащат подкупи (аа така де, разходи за лобиране) за да унищожат всякаква конкуренция? Не вярвам...

3

Анонимен

преди 1 година

До 2 - е няма как американците да бъркат в джоба на Пеевски и Борисов, все пак си играят заедно. Кипил се видя, че и той няма интерес да премахне монопола на политиците в този вид услуги. Добре, че е мадар Раша, та да си ползвам Максим-чето.

2

Хоксаан

преди 1 година

До АнонименИ как ги изгониха от България... плоскочелници...

1

Анонимен

преди 1 година

Uber са много опасни, добре, че са герберските и дпс-арските компании ok и yellow, че не знам как щяхме да живеем без бакшишите - дилъри, наркомани и сводници.