98

ндв

преди 1 година

Дайте шанс на украинските лекари, те са добри специалисти и високо мотивирани особено в този момент. Те сега имат нужда от подкрепа!

97

Анонимен

преди 1 година

пробвайте да кандидатствате в МУ ли ще видите, че има в пъти повече желаещи от приема, т.е. има няколко проблема - единият е че е много малък приемът, вторият е че тези които завършват не остават да работят в България, за това има държавна поръчка и тя трябва да бъде разписана с ясни договори и неустойки между МУ/ държавата и конкретният студент, третият проблем е че има страшно много болници

96

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 102Там е работата, че да си лекар или медицинско лице, не е привлекателна професия, то по добре общ работник да си някъде, даже ще изкарваш повече пари от колкото лекарите в БГ :))) Не казвам, че няма платени лекари, но нервите които ще строшиш за жълти стотинки, никой няма да ти ги върне :) Сега повечето джипита са уши, нос, гърло или детска педиатрия, смятай за какви лекари говорим, ако може да се нарекат такива :)))

95

Анонимен

преди 1 година

Според НСИ в края на 2021 година 535 хиляди са българските граждани на 45-49 години и 304,5 хиляди са на възраст 20-24 години. Очевидно няма млади хора, а и етническата структура при младите е доста по-различна от при по-старите, което се отразява на наличието на квалифицирани кадри. Общи работници има, квалифицирани няма. При лекарите е същото

94

Анонимен

преди 1 година

Нормално е да няма млади лекари. След 1989 българите спряха да раждат деца и няма млади хора. Как да има млади лекари, като няма млади хора?! Честита ви демокрация и пазарна икономика.

93

Анонимен

преди 1 година

Съвременната наложена медицина не лекува. Като няма доктори с дипломи, хората ще се върнат към традиционната медицина с билки, водолечение, правилно хранене и ще станат пак здрави. Всяко зло за добро.

92

Анонимен

преди 1 година

Как кой? Кунчев, Кантарджиев, Витанов и малката платена шайка около тях....от телевизора. Започват от септември

91

Сахар

преди 1 година

В момента положението е горе-долу около 200 лечебни заведения, които горе-долу те позакрепят и после отиваш в някоя от 20-те болници, които наистина са болници.

90

Сахар

преди 1 година

В крайна сметка след преброяването през 2021 разбра ли се колко души сме в България и къде живеем?

89

Анонимен

преди 1 година

Че то и сега никой не ни лекува 95% са некомпетентни изостанали от съеременната медицина и ги мързи

88

Гиб Мелсън

преди 1 година

Вместо да пращаме оръжия за Украйна да бяхме привлякли украински лекари и сестри в България. Но на кой му пука за българския народ. Важното е депутата с дебел газ Мирчефф от Демократична Украйна да се прави на велик и да плюе по руснаците. Последно време този дебел газ Мирчефф го канят във всички телевизии. Сега е много модерно да се канят всякакви уубитааци русофоби по телевизиите. Искат от тях само да плюят по руснаците, не е важно какъв си и дали нещо си направил или правиш за България

87

Бннммннн

преди 1 година

Сами ще се лекуваме както преди и ще живеем до 100 години

86

Анонимен

преди 1 година

Ще ходим в Румъния!

85

Анонимен

преди 1 година

Лекарите работят по 3 часа на ден! Като се пенсионират половината, просто другата половина ще бачка по 8 часа, както всеки друг човек!

84

Анонимен

преди 1 година

Защо не въвеждат електронна здравна карта? Защото ще видите, че са ви правени неща, които даже не сте сънувал! Разберете, че половината лекари са мъртви души! Половина от парите за здравеопазване са изписани!

83

Анонимен

преди 1 година

То от тях без друго нищо не става! Ние се лекуваме сами от интернет! Повече от половината манипулации, платени от касата, просто съществуват само на хартия! Гаранция, че няма да настъпи драма...

82

Анонимен

преди 1 година

Много хора не си дават сметка, че например през 1890 година е имало 1000 пъти повече коне. Е, вече са излишни? Милиарди хора на физическият труд са на път да станат излишни. А скоро и хората на интелектуалния труд ще станат излишни... всяка монотонно повтаряща се дейност, която дори и да е умствена, но без творчество ще се извършва от роботи. Така да се каже хората ще стават все по-излишни до края на този век

81

Анонимен

преди 1 година

В последните години пуснаха и някой друг български сериал с тематика за лекари или учители, да популяризират професиите. Само с пропаганда и заплата, няма да стане. Реформирайте държавата, да искат хората да са тук и да се развиват. Все още сме държавата на Мафията.

80

Анонимен

преди 1 година

То и сега събираме капачки и за разни закъсали хора. Тука цялото лекуване е, да ти пробутат някое лекарство, ако се оправиш оправиш, ако не жито. Най-добре е да си пиеш лекарствата до гроб, така фармацията да печели.

79

Анонимен

преди 1 година

Ще практикуваме здравен туризъм. Какво да правиш, да не се налага да ходиш на лекар.