14

Анонимен

преди 1 година

нивото пада от край време

13

Българин

преди 1 година

Те ги пишат за хонорари не за децата- какво като не разбират?Така не разбираме и 30 год тези в пармамента- кой ги слага и за кой работят- вече сме в тинята,а те от богати,по- богати!Демокрация ли?- КРИВА И ИЗВРАТЕНА

12

Deep Zone

преди 1 година

"Повече от половината родители помагат на децата си в подготовката на уроците. В началните класове делът на тези майки и бащи достига 84%."Мисля, че това ясно показва къде е ОГРОМНИЯ ПРОБЛЕМ. Докато аз бях на училище, майка ми не знаеше откъде да започне- цял ден на работа, блъскане втора смяна вкъщи, само за мен и домашните ми е мислела :D Никога не ми е пречело, че не ми помага и не ми пише домашните, чатках нещата и си четях книгите с кеф :)

11

фекали > бг учебн

преди 1 година

Българските копи-пейснати, основно от руски източници, "учебници" даже и за тоалетна хартия не ги ползвам. 90% от проблемите на българския учебник са заради "учебниците", а останалите 10% от програмата, пълна с никому нужни предмети като литература, физкултура, история и др. предмети, които само ти губят времето... време, което можеш да използваш за придобиване на истински търсени умения, и учители, които вместо да обясняват на учениците неясните им неща, диктуват като малоyмници "материала".

10

Германец

преди 1 година

Най-добре на меменца да минат горките изтормозени келешчета, а?

9

Паисий хилендарски

преди 1 година

По селата "учениците" главно са хинди говорящи,незнаещи български и тотално неграмотни!Трябва да внасяте даскали от индо пакистан!

8

Анонимен

преди 1 година

Споко ,днешните деца след известно време ще отменят самото училище.

7

Иван

преди 1 година

Чаалгa поколението на 90-те, които са родители не разбират материала на децата си. Моето дете е 4 клас. Никога не сме го бутали да учи, да зубри, да ходи на допълнителни уроци, въпреки това е отличник, в прилично училище. Защо ли? Защото аз и майка му сме били добри ученици едно време, и слава Богу, днес изпълняваме високи мениджърски позиции! Истината е, че едни 15-20% от хората могат да четат и учат с разбиране. От там идва и лафа за 80-те процента. Та, проблемът е във ВАШИЯ телевизор!

6

Ооо

преди 1 година

Усмисляте, Усмиляте ли:)

5

Анонимен

преди 1 година

Липсата на достатъчно упражнения, взимането на 3 или 4 уроква в рамките на 1 час, претупването на материала, постоянното остъствие на учителите и ненамирането на заместващи такива, изпитване единствено и само под формата на тестове....

4

Анонимен 0011

преди 1 година

Явно родителите искат в училище да се говори като в маалата, да се чувстват чаветата комфортно. Честно казано не мога да се сетя по мое време, а това беше преди 15-тина години, да е имало чак толкова сложни текстове, които да не мога да разбера и усмисля. Е имаше по някоя нова дума, но след като се поровиш в тълковния речник или попиташ някой възрастен да ти я разясни, нещата си идваха на мястото и у теб оставаше приятното усещане, че си научил/разбрал нещо ново.

3

anu

преди 1 година

накрая няма да могат да си напишат името/ вместо да се вдига нивото , то пада. какво като има непознати думи ? Ще питат и ще ги научат

2

Анонимен

преди 1 година

учебниците са копи пейст от стари учебници, никой не ги е адаптирал , дори могат да се намерят абзаци взети от различни източници, които не са свързани в общо цяло, информацията е объркващо предложена, неразбираема, сякаш нарочно... сякаш целта не е децата да научат, а да се объркат и комплексират, учителите също е обясняват, искат учениците да зазубрят неразбираемите места... това не е образование! Не е лошо и да спрат да се печатат по няколко учебника за един клас по един и същ предмет.

1

Анонимен

преди 1 година

В Америка промениха правилата на математиката за по-неумните деца, все пак всички трябва да имат образование, без значение дали има приложение в икономиката или не :)