29

Хахаха

преди 3 месеца

Нека почнем с русия, там е ясно, 100 години назад. Следва Бразилия, 70% от населението живее с под 1 долар на месец, а бандитските групировки са 3 пъти по-добре въоръжени от полицията и армията взети заедно. РЮА - 60% болни от СПИН, най-голямата престъпност в световен мащаб, нищо не произвежда, само взима помощи от САЩ. Индия - имах удоволствието да бъда там, 50% от населението са мюсюлмани, всички живеят в огромна бедност, освен работещите за западни компании. Китай, единствената силна икономик

28

Анонимен

преди 3 месеца

31 банката се казва азиатска банка за развитие, алтернатива на МВФ е, и има хиляди проекти. Между другото даже британците си внесоха парите там, докато американците истерясваха англичаните да не го правели. Ти къде си спал е твой проблем, най вероятно под моста където живеят троловете.

27

Анонимен

преди 3 месеца

БРИКС ще дадат свои територии на Русия като компенсация на териториите на Крим и Донбас които Русия ще върне на Украйна. Това би задоволило както Москва така и Киев.

26

Късата памет

преди 3 месеца

Помня преди десетина години от БРИКС казаха, че ще си правят тяхна световна банка. Всичкото русофил припадаше от кеф как МВФ и СБ били умрели. Десет години по късно тая банка няма нито един проект. Преди години пак от БРИКС щели да правят незнам си ква резервна валута, русофилите пак припадат, викат долара и еврото умреха, още я чакам тая валута, а долара 1 и еврото 2 световни валути. Сега чакам пак русофилите да ми обяснят кво ЩЕ стане НЯКОГА, но не сега. Побързайте че вече не съм млад :))

25

Анонимен

преди 3 месеца

Мъск дето купи Туитър за 44 милиарда това влиза във БВП, а реално нищо не е произведено, а се местят едни пари от едни хора. Икономика е да произведеш вертикално от болчето до смарфонът, САЩ само сглобяват иначе нямат капацитет да произведат болче, гайка или панел , всико това се прави в Азия.

24

скачени съдове

преди 3 месеца

Интересно ми е как някои тълкуват къде било производството и си мислят, че това е крайно полезно за произвеждащите. Примерно-купувате си климатик Дайкин-японски като марка, дистрибутор Дайкин-Белгия, произведен в завод в Малайзия или в Турция. По пътя на логиката би трябвало малайзийците или който е там, да са най-печеливши защото на кашона пише, че те ги правят, но не е така. Същото е и с "великия" Брикс и не-произвеждащия Запад. Всички са скачени в днешно време

23

Анонимен

преди 3 месеца

Някой като започне да ми хвали САЩ, каква икономическа сила са та ми става лошо. Всичко се крепи на дългове, печатане на пари и краде не на ресурсите на цял свят. Англосаксите са най-големите противняци. И тая дъртата я слагам в кюпа Елизабет.

22

Брикс май ес

преди 3 месеца

Никакви преговори с руските терористи и фашисти!

21

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 6 "Брикс икономически са доста по-големи от САЩ и сателитите му от ЕС, Великобритания, Канада, Австралия, Япония и Южна Корея, особено по население суровинно и индустриално." Хихихи. Брикс е пълно с фалирали държави. Само малко глад и Индия и Китай са фалирали също.

20

Анонимен

преди 3 месеца

До Грозната истина Точно те са си вкарали едни цифрички и си мислят, че са много големи БВГ се гледа по покупателна способност, а не по голи цифри.

19

Анонимен

преди 3 месеца

Хубаво е, че се дава шанс на Украйна да се реабилитира. Не са лоши хора, народа им изстрада достатъчно. Хубаво е разместването на икономическите пояси. Африка, Азия и Южна Америка заслужават да живеят не по-зле от европейците. Хубаво е да има равенство между народите. Ще се радвам да видя Е.С. Украйна и Русия да се помирят. Войната ни научи на много неща и най-вече, че можем да се справяме и с по-малко. Много обич за Украйна и Русия, дано се помирите скоро!

18

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 14 "Не знам дали е вярно, но Русия обмислят да спират газта изобщо за Европа" С нетърпение чакаме да го направят. Ще стане като със спирането на газа в България. Русофилчетата твърдяха, че нямало как без него, а се оказа, че има. Така ще стане и с газа за Европа. А после, после Блллатото поема по курса на МаЦква. :))))

17

555

преди 3 месеца

До Анонимен 18 Кифлите в Русия дали не си правят процедури ??

16

Анонимен

преди 3 месеца

Сгреших Китай има нови патенти между 30-40% от световните патенти много са зле.

15

Грозната истина

преди 3 месеца

До Анонимен. 6 Глупости. Общия БВП на БРИКС е около 20 трлн долара. САЩ и ЕС по отделно имат по голям БВП. От БРИКС само Китай е голяма икономика. БВП на САЩ около 23 трлн БВП на ЕС около 27 трилн. Тия легенди, че БРИКС измествал запада ги слушам от 12 години. БРИКС върви надолу (с изключение на Китай). За Русия да не говорим тя е на предпоследно място в БРИКС по БВП.

14

Анонимен

преди 3 месеца

Например някоя кифла с Ню Йорк си направи процедура за 500$ това влиза в БВП, ако Китай произведе 5 смерфона или лаптопа пак е толкова. Кой има по-добра икономика, ако трябва да разчита на себе си без внос и износ- санкции?

13

Анонимен

преди 3 месеца

Вече не е БРИКС, а БРИКС+ на срещата се обсъждаше главно присъединяването на Казахстан, Саудитска Арабия, Аржентина, Египет, Индонезия, Нигерия, Сенегал, ОАЕ и Тайланд. Имаха слеща месец Май. А Украйна не е на дневен ред, докато Германия и Франция не осъзнаят, че САЩ и Англия не могат и не трябва да говорят от името на Е.С. на мен войната не ми пречи, но е жалко е за САЩ и Англия, че си разбиват реномето. Харесвам украинци и руснаци и им стискам палци да заровят ябълката на раздора.

12

Анонимен

преди 3 месеца

Само новите патенти в Китай за миналата година са повече от на колективния запад заедно. :-)

11

Анонимен

преди 3 месеца

Не знам дали е вярно, но Русия обмислят да спират газта изобщо за Европа, явно на руснаците им писна да ги разиграват като маймуни, а това изобщо не е добре за Европа.Ще се молите на арабите и турците и ще купувате на по-високи цени и чрез посредници , ли? Луди ли сте? Статията е в "Скандално.нет", пише, че руснаците ще спират газта за Европа, дано не е вярно.

10

9

преди 3 месеца

От война, медикаменти и наркотици се печели най-много. Сега помислете защо Щатите и Великобритания сумарно имат над 700 бази извън границите си...