182

Анонимен

преди 2 години

Основни принципи на пазарна икономика , монополистите никога не свалят доброволно цените, в крайна сметка идеята е да има максимална печалба.

181

Анонимен

преди 2 години

До Teo Не е тчно така. Ръста при сорта Брент е много по голям от ръста при сорта Урал. Поради това логиката е, че в България цените трябва да са по малък ръст. Това не е така защото Лукойл е монополист и реално определя цените по не пазарен начин. Бемек спекула

180

Анонимен

преди 2 години

да благодарим на промяната

179

1-н

преди 2 години

ами честните от последната година крадат повече от предходните, някой ако има друго обяснение на феномена с цената на петрола и бензина- да го сподели

178

Към Патрик

преди 2 години

TL:DR - голям си калмук! Зелената сделка има за цел да ни превърне в крепостни селяни, за никакви въглеродни емисии не се борят с никого, летят си с частните самолети, пускат си въглищните ТЕЦ-ове, ти си изхарчи спестяванията за електромобил, с който ще можеш да ходиш единствено на работа - все пак, робите нямат право да ходят другаде! Да не забравиш буустера!

177

Teo

преди 2 години

Не е точно така. И не е само в България. Същите цифри се отнасят и за Германия, например. А там рафинериите не са руски. Поскъпването на горивата винаги е ефект при непредвидима икономическа среда. Случвало се е и преди, случва се и сега. Интересна е продажната цена на горивата на Лукойл - ако тя не е спомената в анализа, то той губи всякакъв смисъл. И въпросът е къде отива разликата. Защото това е в световен мащаб!

176

Пунчо

преди 2 години

Тенденциозно заглавие и разбира се *** коментари.Цените на горивата се вдигнаха по цял свят.А за приятелски, неприятелски страни на Русия, ще ви дам пример:Онзи ден пътувах в Сърбия, цената на дизела беше 220 динара, или 3.66 лв.Това в "приятелска" на Русия Сърбия.Та нещо не виждам да ги е стоплило това че са приятели на Путин.Приятелството с е приятелство, сиренето си е с пари.

175

Валери

преди 2 години

Всичките ревящи и протестиращи как не се сетиха защо дизелът у нас и в още няколко зависими от Русия страни е по скъп от бензина. От години плащаме по скъп дизел а те сега се сетили да протестират срещу правителство от няколко месеца. Да протестират пред руското посолство, от там тръгват високите цени.

174

Анонимен

преди 2 години

а заплатите поскъпнаха с 0%, балгодарим ти кир40

173

Анонимен

преди 2 години

За година: Петролът поскъпна с 35%, а дизелът у нас - с 65% ----------- благодарение на рубладжията Радев и назначените от него некадърници

172

Патрик

преди 2 години

Световна тенденция.Да се направи невъзможно и икономически издържано използването на коли с ДВГ.Само така ще оцелее Земята .В ход е отдавна предприета и научно доказана тактика за декарбонизация.Следват електромобилите.Тук във Франция се говори че се подготвя закон при който данък или налог ще се плаща на месец в зависимост от пробега.Вероятно нещо като касовите апарати в магазините свързани с НАП.Това е тенденцията.Колкото по бързо купиш електромобил си на далавера.В БГ това ще дойде по късно

171

анонимен

преди 2 години

АЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ. КАТО, ЧЕ ЛИ САМО В БЪЛГАРИЯ СЕ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА. ТАКА Е В ЦЯЛ СВЯТ. НО НАЛИ ТРЯБВА ДА ОЧЕРНИМ НЯКОГО СЕ НАДПРЕВАРВАМЕ ДА ВАДИМ СТАТИСТИКИ И ГРАФИКИ САМО И САМО НЯКОЙ ДА Е ВИНОВЕН. ЩО ПРИ БОЙКО ЦЕНИТЕ ДА НЕ БИ ДА ПАДАХА. СЛОЖЕТЕ СИ ОЧИЛА И СИ РАЗЧИТАЙТЕ СТАТИСТИКИТЕ ПРАВИЛНО. КАТО СТЕ МНОГО ЕРБАП ЩО НЕ СЕ КАНДИДАТИРАТЕ И ДА ОПРАВИТЕ ДЪРЖАВАТА МНОГОЗНАЙКОВЦИ.

170

до 164

преди 2 години

До хехе=- Не са ти "братушките" виновни в случая, всеки си гледа интереса. Цените са вдигнаха и за братушки и за небратушки на Русия. Виновни са тези дето инсталираха сени-лния в САЩ.

169

Въпрос

преди 2 години

Taка е и в ЕС и САЩ и Света. Но защо пишете за само една година назад??? Пишете процентите повишение от деня на инсталирането на Байдън. Който остави международните цени в ръцете на Путин и арабите, съсипвайки постигнатото от Тръмп.

168

!

преди 2 години

Абе яко ни работят!

167

Анонимен

преди 2 години

До Дачо Да бе ? Ротшилд ще ти дават отчет ,колко е печалбата .

166

Лукойл

преди 2 години

До Щерев Ротшилдска ! Не си навирай гагата в еврейската рафинерия ,къртят глави !

165

Щерев

преди 2 години

само в България рафинерията е руска.. Другите държави изгониха руските ***. Тогава не питайте за цените на горивата..

164

Анонимен

преди 2 години

Важното е че свалихме Герб! Сега всичко тръгна по мед и масло. Утре отивам да си купя шпайкове за да не се лЪзгам.

163

Щерю

преди 2 години

В Украйна, където има война, горивата са по- евтини!?! Явно в БГ явно всичко в този бизнес е спекула и повод за доограбване на народа...