22

Анонимен

преди 1 година

За незнаещите - джиповете ходят до там, където ходи и лифта. НЕ! Джиповете не ходят до езерата! Ходят до хижата. До там се движат по черен път, който се използва да се карат провизии на хижата. А провизийте ги карат с джуган!

21

Анонимен

преди 1 година

Боже!!!Колко години и никой не може да спре тези джипове! Как да очакваме ,че ще оправят държавата?!

20

Анонимен

преди 1 година

Който иска да види Рилските езера - пеша до там. От Паничище или от хижа Пионерска. Безумия от рода: джапанки, пантофки-балеринки и дамски чанти......долу , в равното!!!

19

Обективен

преди 1 година

Как къпането заблатява езерата? Вероятно къпещите се пишкат във водата.

18

Лили Барута

преди 1 година

Леле,тия луди ли са,с джипове на Рилските езера. Веднага по хълмовете тежки картечници,гранатомети и снайперисти....И никакви лифтове до езерата. Абсолютна забрана да се мяркат там. И който го заловят 5год. трудов лагер а не дрън,дрън

17

АнонимеН

преди 1 година

ТОВА С ПЪТИЩАТА , ЧЕ ВЛИЯЕЛО НА ЕЗЕРАТА Е НАГЛОСТ И БЕЗУМИЕ! ВСИЧКО Е ЗА ДА СЕ ПЪЛНИ ЛИФТА КОЙТО СИГУРНО Е ЧАСТЕН :D ДАЛИ ЕЗЕРАТА ИЗЧЕЗВАТ ЗАВИСИ ОТ КЛИМАТА И ДА ГУБИМ ГИ БАВНО! АМА ЕДИН ПОРОЙ ДА ИМА И ЩЕ СТАНАТ ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИ!

16

Анонимен

преди 1 година

Направете един хубав асфалтов път и паркинг покрай езерата и хората ще спрат да ходят с джипове из калта. Ще си ходят с леките коли. Вижте как са го направили хората в Китай в хималаите с въжени мостове и др. И също в Швейцария. Навсякъде циментирани пътечки, стълби, кошчета, табели, осветление. Изобщо цивилизована работа.

15

ED

преди 1 година

Ами, да не бяхте строили лифта! Колко хора ви го казаха!

14

Анонимен

преди 1 година

Слава Богу, успях да се наситя на тази божествена природна красота още в годините преди да има лифт и тълпа. Сега я убихте и погубихте, честито !

13

Анонимен

преди 1 година

те и досега не трябваше да се движат

12

Анонимен

преди 1 година

Щом се печели много и не се плащат данъци,сто процента бизнесмените са лапачи на държавна хранилка, вероятно и първа категория труд,че време бол.

11

Анонимен

преди 1 година

Слагат една еко такса на лифта и със събраните пари се плащат заплати на 10 тина чичковци които да стоят до езерата и да хващат нарушители. И проблема е решен.

10

до 2

преди 1 година

Значи какво, само богатите да могат да акат в планината ли?

9

Анонимен

преди 1 година

поредната глупост у бугаристан част 2 --- Ако оставят само джиповете веднага ще се усети намаляване на потока, но не.. лифтът нали е на "някой" и няма как някой друг да му яде от баницата. А уфтсете са до такава степен с промит мозък, че като чуят джип и веднага скачат като ожилени...

8

Анонимен

преди 1 година

Поредната глупост у бугаристан! Всичко е с цел да печели само лифта. Колко да са джипките.. 10? 20? 50?? Един курс отиване-връщане е поне час. 50 джипа по с 4 туриста са 200 човека на час или аре грубо 1600 на ден. Лифтът толкова прави само за час! Джиповете се движат по съществуващ(!) черен път до хижата. Същият път редовно се обработва с техника за да може да се транспортират стоки и дърва до хижата! Ако толкова много искаха да запазят природата да бяха оставили джиповете и да спрат лифта!

7

Анонимен

преди 1 година

На който му е толкова зор за снимка да си носят повлеканите на гръб до горе тукмо да стегнат търбусите и пааласките.

6

Анонимен

преди 1 година

На мен ми е и чудно що за наглец трябва да си да караш някого с бракмата си нагоре?! Ама на- тамошните бедни провинциалисти ще продадат и майка си за 50лв..

5

пожелание

преди 1 година

И лифта да се нарежа за скрап ,защото 80% от така наречени туристи се возят за едното селфи !!!

4

Анонимен

преди 1 година

Недоумявам как е възможно да не се упражни контрол?! Първо- на лифта на ден се допускат по х на брой души и толкоз. Онлайн резервация на билети и това е. 99% от посетителите са пишман цоцолани и "туристи", които ще се откажат без лифт.

3

Анонимен

преди 1 година

Въобще не трябва да има джипки освен за лекарска и планинска помощ.