30

До 27

преди 1 година

Това не е отчет, а бляблябля. Не можеш да ми изброиш дейностите, които извършваш за 8 часа труд. Осен кафетата, судоку и клюки.

29

Аз пък предлагам

преди 1 година

Г-жа Беновска да спре да пита и така автоматично ще спре да се излага повече. Толкова е елементарно!

28

Близко до акъла

преди 1 година

Явно, че е гласуван бюджет за тях, многоуважаема, Беновска. Ако няма актуализация на бюджета, и в началото още не са заложени такива разходи, няма как да стане

27

Ох, Беновска....

преди 1 година

Пак се изложи, душице! Както всеки път. Има информация по въпроса, вземи прочети нещо, усведоми се, че тогава пиши смехории. Няма вариант, в който директор на което и да е поделение на касата, еднолично да вдигне заплатата на служителите. Има си закони. Но у ваше село няма как да сте чували за такива неща.

26

Куха тиква, хм

преди 1 година

Като не е гласуван бюджет за такива разходи, а вероятно знаеш кой го гласува и приема, как да стане, я кажи! Със сигурност не зависи нито от директорите на касите, нито пък от управителя на НЗОК. Сега, дали разбра кой всъщност е кухата тиква???? Едва ли!

25

Анонимен

преди 1 година

на Лорер жената дали ще стачкува на 12 000 лева заплата в борда.....

24

Може, Анонимен, може

преди 1 година

Дневен отчет искаш, значи. Няма нужда. Само едно изречение - ако накрая на всеки месец, всеки един лекар в България иска да си получи изработеното за предходния месец, то, повярвай ми, преди това много служители на здравната каса трябва да са работили 22 дни по 8 часа, понякога и повече. Работата им е сложна и много отговорна. Понеже се подписват под големи суми пари. Това е най - същественото, което вършат. Имат и доста друга работа, която е твърде специфична и няма да разбереш.

23

До Д-Хаус

преди 1 година

Ясно е, че нищо не ти е ясно. Нито от директорите на касите зависи заплащането на служителите, нито пък от шефа на НЗОК. Ама, ти откъде да знаеш, но пък много си силен по драскане по форумите.

22

Е, па...

преди 1 година

Хайде нека който не е запознат поне повърхностно с работата на служителите по касите, да не разсъждава. Отговорностите им , при това персонални, са прекалено големи за неадекватните им заплати. Заплащането на труда на 99% от всички лекари, стоматолози, болници и лаборатории в България, а те са много наистина, зависи именно от работата на хората по касите. Подписват се под милиони левове ежемесечно. Като преди това са обработили куп отчети на същите тези лекари. И това е малка част от работата.

21

Анонимен

преди 1 година

Мирише ми на борба кой да бърка повече в кацата/ касата с мед - НЗОК, или болници и аптеки. Готови пари лесно се харчат, още по- лесно се присвояват.

20

Анонимен

преди 1 година

Какво точно вършат по 8 часа на ден, че им се полагат толкова много пари, може ли един дневен отчет?

19

Противоречие

преди 1 година

Как така хем са висококвалифицирани, хем не могат да си намерят по-високоплатена работа?

18

Анонимен

преди 1 година

Наистина заплатите в ЗОК, както и в НОИ на експертите са от порядъка на 1000-1200 лв. Малко по-високи са на главните експерти.

17

Анонимен

преди 1 година

Тези насила ли са накарани и държани да работят тази нископлатена, тежка ,отговорна и неблагодарна работа? Да напускат, навсякъде дават повече,стига да умееш нещо друго, освен редене на пасианси. Същите са като оня стохиляден милиционерски тyмop . Всеки им е длъжен,но не се отказват от благодата на държавната хранилка.

16

Анонимен

преди 1 година

аз като съм безработен що ми искат осигуровки с писма от типа 'публично задължение'? от какво в бг зависи моето осигуряване, че е толкова важно и в 'ползо народо'?

15

До 13

преди 1 година

Иска ти се на не е " концерт по желание", ама е време да разбереш, че задължителни неща за личното ми здраве ВЕЧЕ НЯМА! Ходи си търси щастието другаде, медфашизмът е в предсмъртна агония .

14

Реформи

преди 1 година

Да махнат личните лекари. И индивидуални здравни карти.

13

Др. Славчев

преди 1 година

Чак наесен пак ковида . До тогава ще потърпите малко.

12

ОК

преди 1 година

Добре, да им направят 1500лв заплатите, но май тогава ще е много по-сериозен рев. Защото въобще не са 1000, а по-скоро двойно. Как така средната заплата 1600-1700, ти работиш за 1200 при положение, че навсякъде дават повече?

11

Анонимен

преди 1 година

Че ходи се лекувай в чужбина или частни болници. Кой те кара да ползваш осигуровките. Осигуровките са за всички на солидарния принцип. Това, което искаш е твоите данъци да са в твоя сметка, за да си построиш твой собствен път. Това са публични приходи и съответно разходи. Не е концерт по желание и никой не те пита. Това е. Ако не искаш не плащай. За нула време данъчните ще ти намерят цаката. Така и трябва. Аман от егоисти.