35

няма да се

преди 1 година

случи,защото даскалите ще отидат да работят 2 месеца в чужбина-интереса клати феса

34

Анонимен

преди 1 година

Всичката Мара втасала, от 1 година този министър ни занимава с удължаване на учебната година с ЦЕЛИ ОСЕМ дни!!! И видиш ли, това удължаване ще ключът към оздравяването на болната образователна система. Лъгаха, че българчетата учат най-малко дни от всички европейчета, а те всъщност са на 20 място от 30 държави по дължината на ваканциите. Сега ще ги видим какви учебни програми ще измъдрят.

33

истина

преди 1 година

Новоназначен за академик реши да прави нещо което няма да стане.

32

Анонимен

преди 1 година

Ако ще и 365 дни да я направите учебната година, децата няма да са нито по-научени, нито по-можещи, нито по-адекватни. Това, разбира се, при същото състояние на образователната ни система - а то не се променя към добро, тъкмо наопаки.

31

Хахахахахахахахахаха

преди 1 година

Това е един от най-пропадналите министри. Този човек единствено взема заплата накрая и бонуси след "спечелени" обществени поръчки! Нищо друго! От образование разбира толкова колкото аз от икономика. И да не се чуди някой: от икономика нищо не разбирам :)

30

Нямало консенсус

преди 1 година

Нямало било консенсус! Добро утро!Не си позволявайте дори да говорите повече за промяна на началото на учебната година!Писна ни от вас!

29

Анонимен

преди 1 година

Екстра си е образованието. На мен ми трябват работници а не многознайковци. Трябва да има бачкери иначе как ще ми върви далаверата. Един от старите работници сам си направи сина глупaB сега вика шефе може ли да го взема и да му даваш некои лев че голем вече а няма кво да работи, сега е на смешна надница и понеже е млад влачи яко. По принцип на пpостите хора няма как да им обясниш и да им помогнеш единствено може да ги цoцаш. па те нека си мислят колко са умни...

28

Берекетов

преди 1 година

Ей Дренков, ти си поредния мyxльо начело на МО. Как не се намери един човек да разбере какви са реалните проблеми на образованието и да вземе адекватни мерки. Сред учениците цари хаос и безпорядък, чалгата , купоните и шумните изцепки са основните им ценности. За целта първо трябва да се въведе ред - не може да 12-13 годишни пишелгари да пушат на оградата на училището и никой нищо да не може да им каже. Полицията трябва да се намеси тук и да глобява родителите им, иначе оправия няма.

27

аноним

преди 1 година

Д 29- Ате младите преподаватели са много добри, пият и пушат заедно с учениците,добър пример дават. Отнемане на мобилните при влизане в час.След 7-ми клас профелирано обучение ,само съответния материал и предмети по профила Много ненужни неща.И какви са тези изпити за първи клас,в учелището какво ще правят, след като всичко ще знаят

26

Анонимен

преди 1 година

Денков, пълен провал си. Какво стана с чегъртането? Пълно е с пенсионери, които получават и пенсия и заплата! Как ще влезнат нови кадри в системата ? За ТЕЛК мошениците даже не говорим, защото почти 50% от образованието е с ТЕЛК решения и вместо да трудоустроено работи над нормативите, по стахановски!

25

Анонимен

преди 1 година

От интервюто по ТВ самия той каза, че в чужбина се учи повече, но пък имат и по-често ваканции. Защо да се сменя вече наложена система на обучение при положение, че няма нищо по-ефективно в нея. Повече месеци с повече ваканции, нищо общо с по-добро образование. Пак на фокус са безсмислени неща, които няма да подобрят и без това жалкото състояние на образованието.

24

Анонимен

преди 1 година

До 28 "Не знам как ще управляват държава един ден, заровили глави в тИлифонитИ" Хаха! Ами точно като тия сегашните, дето по цял ден ровят в Гугъл... Трагедия...

23

Един Сливенски Перл

преди 1 година

Ако се отсее само полезната информация в учебния план,даже и на 30ти септември са се започне пак ще има достатъчно време да се научи материала.На кого са му нужно да знае безполезна българска литература,неактуална в днешно време,или история с множество неверни твърдения натъкмени с цел да са политически удобни,изучаване на компютърни остарели програми все неща,които са неприложими в съвремието ни.

22

Анонимен

преди 1 година

Най-лесно могат да се оправят нещата ако просто вземат едни учебници от 70' и 80' години, препечатат ги и ги дадат на учениците да учат по тях! Всичко, което през 30-годишния "преход" се направи в образованието е пълна фира и води до затъпяване!

21

Бай Пешо

преди 1 година

Денков, малко ти бяха шамарите. Проблема не е количеството а качеството. Качеството го няма никакво. Учебниците са пълни с плява. Учителите не преподават за да вървят частните уроци. В МОН знаят за това. И готвите законови мерки за да задължите родителите да пращат децата си от първи клас на уроци. Отменете всички матури

20

Анонимен

преди 1 година

Айде Денков да ни спести манипулациите колко учат, а? Защото като време и като материал не могат да се съпоставят нещата! Само един пример: Моето тийнче 10 кл. пробвало да реши тест на приятелче от САЩ, който им е за завършване на тяхната степен на образование като гимназия тук. Е, казва: "такива неща учихме в 8 клас! Реших всички задачи без да се замислям" а на приятелчето му се струвало много трудно.

19

Анонимен

преди 1 година

21 точно тук е разковничето. Децата учат адски много информация, като огромна част от нея е ненужна. В учебниците по литература например се изучават огромен брой произведения, тотално неадекватно подбрани. Например депресарски стихове на самоубийци за деца в тийн възраст, които по презумпция са депресирани от каквото се сетиш. Българската литература е точно в края на учебника и тя никога не се преподава добре, но пък изпитите са върху нея. И ето ти ниската оценка, ако не ходиш на уроци.

18

Един родител смнение

преди 1 година

Докога българското светско училище ще е задължително,в него се преподават много ненужни предмети,смятам че индивидуалния подход към децата,със свободно избираема учебна програма в безприсъствена форма е много по добре.Трябва да се насърчава индивидуалното развитие на личността,а не всички да са вкарани в един коловоз да заучавайки като папагали излишни учебни предмети.Учителите-вие така и не се наядохте да искате все по-големи и по-големи заплати,а самите вие сте едни захлупени и изостанали хора

17

Анонимен

преди 1 година

Учели сме по-малко?!? Е как по времето на соца учехме също толкова малко, пък всички излизаха научени и печелехме международни олимпиади? А сега - пак учим толкова, но нивото е катастрофално? Това е показателно че проблема не е в периода на учебната година, а в нещо съвсем друго. И е срамно аз да го разбирам, а академик да не го разбира!

16

Анонимен

преди 1 година

18 от доста години образованието върви на зле. Не е вината в това управление. И не, не ги защитавам, но истината изисква да си признаем, че десетилетия нон стоп се прави реформа на реформата. Но може да се направят много добри неща, стига да се мисли рационално и без политически окраски. В името на децата ни е все пак. Всички трябва да помогнем, загърбвайки личните политически пристрастия. Бъдещето на децата ни е бъдещето на държавата ни. Нека бъдем национално отговорни