11

ДО 12

преди 1 година

Пеша ли се прибира ?Щом си оцелял без кръв е Чудо .

10

Санитар от Covid

преди 1 година

При рутинна операция ме питаха : колко роднини ще дадат кръв???? Сирак съм , даже не съм виждал морето на живо. Изписаха ме юнашки, 3-дни след операцията, да се прибера сам след 16ч., на 250км от мястото където живея. Евала ***

9

ЗАКОН

преди 1 година

Даряването на Кръв трябва да се поеме от Здравната Каса .Тоест - Държавата да определи цена за Кръвта - даряваш и ти плащат 500-1000 лева , когато има нужда ЗК и Пътеката ще калкулират цената .

8

Сократис

преди 1 година

А в лабораторията не виждат ли от какви "кръводарители" взимат кръв?!Само като ги видиш и става ясно, че не са доброволци а платени.Защо лекари се правят на изненадани и възмутени, а самите те са в тази игра?Двама мои познати, ги заразиха с хепатит при преливане на кръв след операция, и то от такива "доброволци" които редовно чакат пред кръвните центрове.Лекарите ще кажат, че кръвта се изследва преди преливане, но фактът е факт...Хората ги заразиха при кръвопреливане!

7

profetey

преди 1 година

Не мога да разбера какъв е проблема тук. Някой дава кръв и получава пари за това. Проблем ще е ако предварително не е заявил че иска пари или не е излъгал за точната сума. Проблем също ще е ако дарителя е принуждаван да дава кръв. Но това не го прочетох в статията. Което значи че това е безмислена статия.

6

Анонимен

преди 1 година

Абе кажете нещо за схемата,всеки един доктор да ти смъкне поне две кожи от гърба а не да те лекува,тия търгаши на кръв са ясни и за съжаление няма как да минем без тях когато ни се наложи.

5

Анонимен

преди 1 година

Изглежда грозно да се искат пари за дарена кръв но да попитаме в болниците колко вземат на същите хора който са получили кръв и не е ли по грозно с кръв на кръводарители който даряват безплатно после болниците да печелят (определени хора )

4

ИСТОРИЯ

преди 1 година

Този човек е открил топлата вода . В България има традиция - плащаш за кръв на роми . Нормален човек не би отишъл да дарява кръв . Та така драги ми Смехурко от Социалните Мрежи - такъв е Живота , много хора сме минали по този път - всичко се заплаща с пари - всъщност не е лошо - имаш някакви хартии , а купуваш живот .

3

НАТО

преди 1 година

Не дарявам , вече няколко години ! Бях попаднал на разследване, което много точно описваше пътя на кръвта. Оказа се, че дарената кръв се продава от правителството ,там където има военни конфликти и ранени, съответно нужда от кръв. Доходен бизнес, с покровители. Без мен !

2

Анонимен

преди 1 година

Така е, и понеже кУмАнизма не го щем, ще си плащаме за всичко. Иначе, хората доброволно дават кръв, никой не ги кара с пищов в гърба.

1

Анонимен

преди 1 година

безплатен труд и безплатна храна имаше само през куманизма