109

Еко-колапс

преди 1 година

Е то този нефт все някога ще свърши даже престъпление срещу идните поколения да го горим.От нефт се правят стотици други продукти ,добавя се дори и медикаменти. Водорода е реална и чиста алтернатива ,но не се финансира в разработки ,а дори им се пречи на всички занимаващи се с водородни разработки.Но и тези алчни животински душици трябва да разберат ,че обричат бъдещето с всичките тези убийци на природата и ластмасата е геноцид над Земята.

108

Военен брокер

преди 1 година

Нефтените холдинги ще си вкарат авто-гол с теа цени. ДВГ то гори освен петролни продукти гори и алкохол,олио,водород ... и дори гориво получено от дърва-стара немска технология от ВСВ....Та при тези цени хамалогията с нефта няма да е рентабилна.

107

кубанская столица

преди 1 година

Задава се много висока цена на нефта... Задават те, които имат. А согласяват на това, които нямат, и обясняват,че... несправедливо, недемократично, агрессори, да засатвим ОПЕК, да распределявам справделиво.... Ние няма да купим несправедлива нефт от агрессора... Ну и какво? Други ще купят

106

Анонимен

преди 1 година

В България се напълни с кухи рубладжии!Аман бееее!По цял ден плещатят дивоти и глупости.

105

Илия

преди 1 година

Край, то се оказа че без руски петрол целият свят си отива. Никой в света не е в състояние да прави нищо без Русия. Осъзнайте се хора. Да помогнем на Русия да завземе цяла Украйна. Защо не и Молдова, Литва, Латвия, Естония, Финландия, Швеция, защо не и Румъния и там говорят руски. Ние ги обичаме и ше играем както преди за купата на Съветската армия. Аз ще пиша на Путин, той ще ме разбере. Може пък да ми подари "ЗАПОРОЖЕЦ", ИЛИ МОСКВИЧ, А МОЖЕ БИ " ЛАДА - СЕДМИЦА

104

Анонимен

преди 1 година

Ама много експерт много нещо, а малко бачкатор! Чукча спицилисс.

103

Ясен Желязков

преди 1 година

Идеално, точно си набелязах 3-4 модела електрически коли. Просто ще ме карат да избързам, мислех още малко да поевтинеят и тогава да си взема, ама така е, ще караме без руски нефт. Откъде ще зареждам ли? От соларната си електроцентрала, и без това Енергото не ми ще тока на никаква цена. Колко ще струва ли? Ако хич няма слънце около 2 лева за 100 километра на нощна тарифа и 4 на дневна. Като напече, става хептен без пари. Въпроси да има? Отговарям веднага.

102

Анонимен

преди 1 година

Толкова е просто Русия си продава петрола на други страни(предполагам на по-ниска цена), другите страни спират да купуват от тези които до сега са купували, те пък от своя страна продават на ЕС пак на по-ниски цени и до няколко години, ако няма други сътресения ще се пренаредят пазарите и ще се успокоят цените. Какви са тея драми не разбирам, а и сега спекулата е във вихъра си.

101

Опорки

преди 1 година

Откога я чакаме световната криза и все не идва - като развития социализъм.Вашата раZZия е в пъти по-зависима от това Европа да й купува нефта,отколкото Европа от руския нефт.И вие го знаете и затова не спирате да врещите на умряло. Щото приходите на една бензиностанция идват най-вече от горивото, а Блатная е просто една бензиностанция. Европа обаче не й ще киселия петрол, ама има и откъде другаде да си набави. Когато една стока не се търси, цената й пада. Падна и на руския петрол.

100

Анонимен

преди 1 година

Само да уточня в клипцето по долу става въпрос за зеления щат Тексас и за зелената енергия.Това е наи зеления щат в америка в клипчето ще видите и вашето зелено бъдеще.

99

Анонимен

преди 1 година

Има едно клипче на Tucker Carlson: Elizabeth Warren's latest plan to make herself more powerful което би трябвало да отвори очите и на наи заблудените.

98

Анонимен

преди 1 година

Зелена енергетика, всичките вятърни "перки" заедно със слънчевите панели е една голяма измама, един помпозен пиар за сплашване на страните от ОПЕК и Русия. Не повече от 5% от необходимото за света количество може да даде цялата зелена енергетика в близките 30 години, и то по цена 3-4 пъти по-висока отколкото традиционни въглеводородни източници. Идват много тежки времена за ЕС, а във васални държавички като България ще бъде истински мор.

97

Българин

преди 1 година

По-добре да студувам, да ходя пеша и да гладувам, отколкото да бъда роб на Путин. Нефта и храната може да са скъпи, но свободата е безценна.

96

Анонимен

преди 1 година

Свободни мощностти за замяна на руския нефт в света няма - генералния секретар на ОПЕК.

95

Виготура

преди 1 година

Откъде го извадихте тоя кауун бе? Опек в момента произвежда на 30% от капацитета си. да не говорим за САЩ и останалите страни извън ОПЕК. Отделно много държави имат политики по намаляване на използването на петрол, което ще потиска търсенето дългосрочно. Търсенето на петрол расте, когато има икономически растеж. А когато има войни и конфликти няма как да има икономически растеж. Никой не харчи пари по време на война. Откъде ги вадите такива малоумникавали бе???

94

Тялото

преди 1 година

Пълни глупости. Цените на световните борси летят надолу последния месец.След рязката инфлация предстои дефлация както 2008г. Русия ако можеще да продава на друг, щеше да го е направила. Всяка икономика си е обезпечила нуждите и не може да трупа, а цената на която продават на "приятелски държави е МНОГО по-ниска.

93

не може да бъде!

преди 1 година

Поне засега действията на еврочиновниците изглеждат нелогични,неразбираеми и вредни.Цената на петрола сега е 120-125 USD/ барел.Част от руския петрол ще върви близо до тази цена -където може,а друга част-за големите консуматори - Индия/Китай ще върви с отстъпка до 30-35 USD.Цената с отстъпка също е много печеливша за Русия -напомням.че бюджетът им е вързан с цена 45 USD/барел!?Но последствията от тия цени са гибелни за ЕС,а на Русия те просто помагат в пласмента на други стоки -торове,храни и др

92

Сатир

преди 1 година

Много разбирачи, нефт продават и купуват от сутрин до вечер по сайтовете!?!? Тия същите дето тикаха зелен водород, но се смълчаха. За газа съвсем забравиха. Та ако не знаят какво се случва когато е тихо и тъмно да надникнат в ЕСО. Може и да се замислят ако може да мислят.

91

Анонимен

преди 1 година

Експертите от посолството на Мутрафонова нямат край. Всеки ден излизат да ни убеждават, че без Мордор всички в ЕС и не само, ще умрем от студ, глад и тн. Абе еКсперте, как беше преди 1989г.? Как така прогнилия Запад оцеля, да ни говорим, че задмина Проспериращия СОЦ с 2-3 столетия?

90

zdf

преди 1 година

Тоя "експерт" е завършил вероятно някое вечерно училище по икономика, както Киро Про3тото!!! Ако руските кърлежи не продават на Европа-ще продават на някой друг, НО-на цени от 20 USD за барел. И това при условие, че все още има кой да застрахова танкерите извършващи превозите!!! А ако ОПЕК изключи руските кръвопийци от организацията-е тогава вече и по 5 USD да продават петрола-няма да има кой да го купува!!!