13

Анонимен

преди 1 година

Хайде пак почват с информационните кампании. Всички инжектирани с бъл вочи вече не стават за кръводарители. Чиста кръв няма как безплатно да я получите, освен от приятели и роднини. Всичко останало е Ц кръвна група

12

Анонимен

преди 1 година

Доктор, митничар и поп не дават,а само взимат.Редовно давам кръв,ама като опреш до Доктор той те дере до три кожи.И стига с тия номера като искаме от системата си плащам, а като давам доброволно даряване и хуманизъм ай си...Трябва да е платено за да се вкара ред,а то и сега се плаща.

11

Избирател на ПП

преди 1 година

а ДДС върху Цената ще има ли?!

10

един

преди 1 година

Досега 6 пъти съм дарявал кръв, но когато преди три години ми се наложи да търся дарители се принудих да ида при едни хора от махалата и да си купя, по 100 лева на банка. Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против тези хора и съм благодарен, че все пак ги има, защото системата е тотално скапана, навсякъде се ръсят разни философски лозунги от комунистическо време, но реалността е съвсем друга. Много по-лесно ще бъде за всички, ако нормално се заплаща кръводаряването.

9

При Капитализъм

преди 1 година

БезПлатно Няма - Бялото Саламурено Сирене вече гони цената на Диамантите!

8

Напълно НеВаксиниран

преди 1 година

моята Кръв е БезЦенна и на Световните Борси се Търгува по-скъпо и от Златото!

7

ъъъ

преди 1 година

А въпросните юристи колко пъти са дарили кръв?

6

Анонимен

преди 1 година

Кръвта се дарява, но се прилага на пациентите срещу заплащане, едни бележцици от кръвните центрове..Иначе казано кръводаряването си е професия, бизнес даже в сивия сектор. Професионалните кръводарители търгуват кръвта си срещу 250-300 лева...ако искаш. Най-тъжното е, че хора, истински дарявали кръв многократно, също са подложени на тази процедура - да си платят кръв, когато имат нужда...

5

Кръводарител

преди 1 година

Дарявам едн-два пъти годишно и за мен стимулите са излишни. Най големият бонус, са двата дни отпуск, друго не ми трябва. Последно дарявах за непозната жена, от FB група за доброволни кръводарители, която настояваше да ми даде пари в знак на благодарност. В крайна сметка ми даде 50лв, аз добавих от мен още толкова и ги дарих на билно дете . За мен кръводаряването е кауза, помогни щом можеш и не искай нищо в замяна. Доброто винаги се връща!

4

Истината

преди 1 година

Само дето тази дарена кръв не става ясно на кого се прелива. Аз като имах нужда ми беше казано да намеря кръводарители. Въпроса е къде е дарената кръв и на кого се прелива?

3

Анонимен

преди 1 година

С това заплащане съвсем скоро няма да има работещи в кръвните центрове. Над 65% процента от персонала са пенсионери или в пенсионна възраст. Крайно време е да има клинични пътеки във всички звена в здравеопазването за да го има и за да има желаещи да работят!

2

Румен

преди 1 година

От войниците най много взимаха кръв "доброволно".Като не дадеш доброволно минаваш през ареста. Така беше в трета армия

1

Анонимен

преди 1 година

Няма нищо по-хуманно от доброволното даряване на кръв - живот.Трябва според мен да се пояснява и рекламира, че всеки дарил има право на 2 дни допълнителен платен отпуск (защо не и 3). Трябва да е увеличено раб.време на центровете, за да може работещите след работа да даряват. Против съм да се заплаща - какво като ти дадат половин надник - 25-30 лв няма да ни оправят.