42

Българщина

преди 1 година

Глобализацията, като свободно движение на хора и стоки, няма как да приключи. Друг е въпросът, че зависимостта, икономическата най-вече, която създадоха държавите помежду си, трябва де се ограничи.

41

Анонимен

преди 1 година

До 40 Анонимен Всъщност глобализацията за диктаторските режими свършва....явно се видя, че на тях не може да се разчита и производтвата се изкарват едно по едно!!! Индия е новия Китай, но с нормална политика!!!. . . . . . Кой ти ампутира мозъка? Индия с кастовата система и нормалната политика, а може би и с пълната демокрация? ПРОИЗВОДСТВО така се пише! Ограмоти се! При такива дефицити по общо образование с какво право раздаваш съвети наляво и дясно?

40

Анонимен

преди 1 година

До 40 Анонимен Всъщност глобализацията за диктаторските режими свършва....явно се видя, че на тях не може да се разчита и производтвата се изкарват едно по едно!!! Индия е новия Китай, но с нормална политика!!! Кой ти ампутира мозъка? Индия с кастовата система и нормалната политика, а може би и с пълната демокрация? ПРОИЗВОДСТВО така се пише! Ограмоти се! При такива дефицити по общо образование с какво право раздаваш съвети наляво и дясно?

39

Анонимен

преди 1 година

Безспорно глобализацията е обективен процес, диктуван от глобалните икономически тенденции и байДжо ще претърпи крах в желанието да изолира Велика Русия.

38

Анонимен

преди 1 година

Желаем коректен изказ и ще допълним написаното: Широко прокламираната ера на глобализацията по пиндостански модел, продължила три десетилетия, приключи. Няма как Велика Русия да се съгласи да се подчинява на Хегемона като безгласна буква. Велика Русия ще си вземе обратно суверенитета, загубен преди 30 години.

37

Анонимен

преди 1 година

Както винаги, някои пи$kат пред вятъра и това пак както винаги, са левичарите и руските полезни ***. Това, че Путинска Русия се изключва за необходим период от време от глобалния пазар, само потвърждава неумолимостта на глобализацията. Тя е обективен процес, диктуван от глобалните икономически тенденции. Глобалната икономика е факт. Пречките пред нея, като антиглобални сили подобни на националистическа Русия, мъничето Орбан и смаляващия се изолационизъм на Тръмп са пред отстраняване.

36

Бай Илийчо

преди 1 година

Глобализацеета свърши,а с нея и пеераското царство ! От тук насетне саму мариз

35

Анонимен

преди 1 година

Докато има LGBT паради, ще има и глобализация.

34

Анонимен

преди 1 година

За да приключи глобализацията трябва да спрат интернета и да затворят границите. Няма как да стане.

33

Анонимен

преди 1 година

Свърши глобализацията. Ако си направите вноска в Мототехника, след 10 години ще имате москвич.

32

Анонимен

преди 1 година

Всъщност глобализацията за диктаторските режими свършва....явно се видя, че на тях не може да се разчита и производтвата се изкарват едно по едно!!! Индия е новия Китай, но с нормална политика!!!

31

Анонимен

преди 1 година

До 39 До 35 Апъл се изнася от Китай. Затваря цялото си производство там и отива в Индия. Тесла прави същото. Ще последват още компании, към 280 милиона китайчета ще останат без работа. . . . . . . . . . . . Очаквайте Апъл цени, но индийско качество! Голям умник излезе с това изказване! От 20г. мигрирам производства от едно на друго място или в друга страна при запазване на качественото ниво! Разбира се не в България! Това изнасяне ще струва на Апъл поне две години печалбата! Ще видим инвесторит

30

До 35

преди 1 година

Апъл се изнася от Китай. Затваря цялото си производство там и отива в Индия. Тесла прави същото. Ще последват още компании, към 280 милиона китайчета ще останат без работа.

29

До 37

преди 1 година

С приключването на глобализацията, ще приключи и експанзията на тези компании в други държави. Казано простичко, затварят офиси, а висококвалифицирани кадри ще имат 2 избора, остават в държавата си и отиват да работят за местен феодал за 5 пъти по-малко заплащане и несигурност дали ще получат заплата изобщо или последват компанията и отиват в държавата майка на тази компания. От всичко това печелят големи държави като САЩ и губят всички останали малки държави (като България).

28

Анонимен

преди 1 година

Не виждам лошо в това да отстояаш интересите на държавата си и да мислиш за гражданите и. Защо тогава "национализъм" и "протекционизъм" бъркат в трибуквието на глабалистите? Какво, българите да гладуват и студуват заради интереса на САЩ и ЕС, заради продажността на ПростКиро? Да се откажат от историята си в полза на макетата?

27

акуд

преди 1 година

искате не искате геополитиката ще се ограничи до границите на европа и евентуално сащ. големите играчи ще приемат , че печалбите трябва да намалят или след 10, 20 г. китай ще им конфискува всички пазари и пари в брой

26

Анонимен

преди 1 година

Епъл, забавя пускането на последния си модел, заради локдауна в Китай. Взех да се замислям, дали китайците нарочно не правят сечено на западните фирми. Все пак си имат договори с Русия. Хаха

25

Анонимен

преди 1 година

До 13 В грешка си. Стандартите на храните трябва да се върнат такива какви то са били при нащте баби и дядовци, преди 1944, преди идването на Соца да Цоца по нашите земи!

24

Анонимен

преди 1 година

Blackstone са най-холемитеее!!!!

23

не точно

преди 1 година

просто приключва глобализация в която участват русия и китай, което отдавна трябваше да стане, но предишното поколение управиници ни обвързваха все повече с тези диктаторски държави, това е