4

П.К.

преди 1 година

Световна и доказана практика за намаляване на инфлацията включва: - Стягане на коланите/ - Намаляване на потреблението/ - Никакво теглене на заеми, никакво раздаване на пари на калпак/// Нашите баламурници правят точно обратното на Световната практика???...Защо ли? Не знаят ли? Или се правят на разсеяни?...

3

Анонимен

преди 1 година

Защо в много държави цените на хранителните стоки от първа необходимост ги върнаха на нива от м. Октомври 2021 год. и ги замразиха. Само в България това не могло да стане. Защо да не може????

2

Анонимен

преди 1 година

Г-н Павлов, според вас, управляващите не трябва да увеличават пенсии и заплати, и инфлацията едва ли не ще намалее или ще е в застой, но народът ще умира от глад, защото с такива доходи не се живее. Вие разглеждате въпроса от гледна точка на икономиката като предмет, но в този момент, икономиката в световен мащаб е в упадък и този план не върви. С постната пица на Дянков народът не може да живее в този момент. Всички държави дават пари и България не е изключение.

1

Анонимен

преди 1 година

Всяко едно увеличение на доходите води до инфлация. Хората като имат пари продължават да купуват, а търговците бе намаляват цените защото нищо не се разваля /в случая храната имам предвид/. Нали намалиха по време на пандемията ДДС на ресторантите? Нищо не разбраха клиентите понеже всичко продължи да расте като цени. Същото правят и с ДДС на хлябът.Няма как да не се увеличава дори без ДДС, тъй като се пече и транспортира с ток,газ,горива, които имат ДДС и продължават да се увеличават.Оставка!