27

Анонимен

преди 1 година

До АнонименКаква хранилка....на минимална заплата, явно нямате представа....

26

един библиотекар

преди 1 година

До Ъ?Ми позаинтересувайте се. Готовите отговори едва ли ще Ви задоволят.Или направо идете поработете щом Ви се вижда,че нищо не правиме!!!

25

Странно

преди 1 година

Библиотеки и кръчми на протест?! Зле сме! И изход не виждам! А вие?

24

ПредприемачиВрагове

преди 1 година

БГ предприемачите са парашутисти, спуснати от някои служби с цел да препират нечисти пари. Такива предприемачи са НародниВрагове.

23

Анонимен

преди 1 година

Като не им харесва да напускат , частният сектор ги очаква , ама друго си е на хранилката

22

До предриемач

преди 1 година

Предлагам ти да работиш на полето, вместо да си"предприемач"

21

Предприемач

преди 1 година

Предлагам истинска работа на недоволни от заплащането библиотекари. Работа на полето в зеленчукопроизводството, ще им давам двойни заплати от ниблиотекарските? Дали им се работи наистина или искат цял живот да лежат и да им се плаща?

20

баба ВЕСЕ

преди 1 година

След бибилиотекарите очакваме да протестират работниците от градските нужници.Само те за сега не искат пари от правителството.

19

Не им съчувствам

преди 1 година

В 21ви век в БГ няма място за 8-часов работен ден на която и да е библиотека. Максимум 2 часа и то не всеки ден. Аз на служител, който работи 2 часа, дори да е само да седи на разположение няма как да му платя за 8-часов работен ден, губи се икономическата логика просто. Спокойно работата на библиотекарките може да се върши от ученици в горните класове, които с работа да си изкарват джобни. Ама да се държат от данъците ми разни мухъли на пълен работен ден да си клатят краката е дразнещо

18

ПубличниЧетения

преди 1 година

Четенето на книги пред публика е много евтин и ефикасен начин за библиотеките да си повишат рейтинга! Ще има много желаещи да присъстват на такива публични четения.

17

Анонимен

преди 1 година

15 кога си влизал в библиотека за последно? Аз влизах преди седмица в Димитровград. Изненадах се от това че имат 3D принтер с който обучават децата. Също и 3D очила за специални уроци по природни науки. Димитровград пич, едно забутано градче, което посетих ей така да му видя петолъчките по сградите, дето хората не дават да ги махнат. Библиотеката пръщи от книги, а децата се кефят и четат. *** да видиш и после плямпай.

16

Анонимен

преди 1 година

Библиотеките трябва да са със статут на национално богатство и трябва да са защитени от закона. Знаете ли, че откакто народа обедня още повече, сумати хора се върнаха по библиотеките. Българина чете, колкото и да го плюете, и когато няма пари да си купи книга, я взима от библиотеката. Особено в по-малките градчета и селца. Там са истински защитници на науката тия хорица дето работят в библиотеките. Искаме да обяват библиотеките за културна ценност и да ги защитят.

15

Асан

преди 1 година

Ше палят книги на протестите :)))

14

До Някой

преди 1 година

Не бъркай библиотекарите в западните университети с лелите по провинциалните градски библиотеки. Те компютър не могат да ползват и ако нещо трябва викат племенника си, който е на 12, да им помогне

13

Анонимен

преди 1 година

До Някой, и да им го пишеш няма да те разберат! За съжаление! Интелекта не е самороден, както се твърди в някои поговорки :) Интелекта се отглежда, а за това трябват книги => трябват и хора, които да се грижат за тези книги.... но в България всеки разбира от всичко и продължавам да се чудя....щом всички са толкова мега-гига-пета умни.....що сме най-бедни? Отговорът е в коментарите по-долу :)

12

Анонимен

преди 1 година

Кой влиза в библиотека вече?

11

Някой

преди 1 година

А кой ,мислите, вкарва цялата информация в интернет? Като цъкате насам-натам и търсите информация? Някой седи цял ден зад монитора и пише, сканира, обработва всичко, за да можете с един клик да стигнете до това, което ви е необходимо. И това е част от библиотекарския труд. А вие като никога не сте влизали и ползвали библиотека, от къде да знаете колко много хора четат. Само че тези хора са умни, интелигентни и начетени, за разлика от коментиращите тук....

10

Анонимен

преди 1 година

Я герберастите могли и да четат!

9

Анонимен

преди 1 година

какъв библиотекар в 21 век? все едно КАРУЦАР! те са за закриване, пари искат

8

Анонимен

преди 1 година

Я па тия!Някой влиза ли им в библиотеките и каква принадена стойност създават,та искат и още пари,за това,че по цял ден търкат стола.