33

Анонимен

преди 1 година

над 700 000 хил здравно неусигурени , те какви са , като им свършат помощите никой не ги следи ЛЪЖЦИ И СТАТИКМИСТИКА

32

РАБОТА - ИМА..

преди 1 година

ПАРИ - НЯМА................. ..ИНФЛАЦИЯ - ИМА... ОЛИО - НЯМА............. Л УДО УПРАВЛЕНИЕ..

31

Младияпремиерсхарема

преди 1 година

Само здравно неосигурени са над 1 милион съответно трайно безработните здравно неисигурени скоро ще станат 2 милиона

30

Младияпремиерсхарема

преди 1 година

Е тия са отврат, кога в една такава статия ще споменете,че има 1 2 милиона трайно безработни нерегистрирани в бюрата по-труда но тях не ги броите за живи е да ви кажа и трайно безработните не ви броят за живи лъжци такива

29

До 25

преди 1 година

Не, ще те оптимизират, автоматизират и ще се превърнеш в число в екселска таблица. Цялото производство може да се автоматизира и да няма нито един човек в завода, а всичко да се върши ох роботи. Вече има такива заводи. И да, ИТ поддържа системата. Може да го прави и от Малдивите докато си пие коктейла, а жена ти танцува гола.

28

Анонимен

преди 1 година

След 1 година като отпаднат от борсата е така.

27

ъхъъъъ

преди 1 година

Така е............понеже не са се регистрирали всички безработни.ъ

26

Анонимен

преди 1 година

Безработните са 4%, заетите са 72%, а останалите? Останалите са от зелените явно.

25

Анонимен

преди 1 година

Като останат само IT специалисти, високо платени и почти богоравни, ще е много забавно в тая държава. Ще си ядат клавиатурите.

24

Анонимен

преди 1 година

Това къде, в Китай ли? Защото в България със сигурност не е. Друг е въпросът, че хората се отчаяха и не се регистрират в бюрата по труда - да ги хайдакат за по 800 лева месечно при нашите пишман бизнесмени.

23

фф

преди 1 година

Три фактора за намаления ръст на безработица: Емиграция, Пенсиониране, Летен сезон по Черноморието! Други фактори не виждам, защото: Промишленост, Производство, Инвестиции в Бг няма!!!

22

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 21, hahahahahaahahah Абсолютни глупости! Постоянно релокираме хора към България! Не се излагай с си, моля! Далеч си от този бизнес!

21

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 18 Напротив ИТ отказват на бг за да внесат чужденци, че не им плашат за пенсия и плосък данък много нисък. НОИ и държавата накрая ще фалира.

20

:-)

преди 1 година

5% безработица, на само 68% заетост.

19

Анонимен

преди 1 година

Бг е държава от ученици 5 % и 50 % пенсионера. Работниците се изнасят в чужбина. Безработицата пада към 0, защото няма кой да бачка.

18

Анонимен

преди 1 година

Безработни у нас са най-големите мързеливци и бездарници. В ИТ сектора има толкова брутален недостиг, че вече внасяме чужденци от Великобритания, Полша, Испания за шестцифрени годишни заплати. Ако си неквалифициран- ето ти го склада. Братовчед ми е още студент, кара нощни смени, плащат му ги по 1.5 и си изкарва повече от приличен доход месечно да се издържа- над 4к. Знаеш ли език, имаш ли базова култура, няма как да работиш в голям град за под 2к. Шофьори и касиерки взимат по толкова начално.

17

Анонимен

преди 1 година

Населението намалява бързо заради короната и заради бягащите млади в чужбина. Примерно в 1 държава с 1 човек президент население, безработицата е 0 но няма други работници за да са безработни. Младите също не работят в бг около 90-95 % учат ВУЗ и не се водят безработни.

16

Анонимен

преди 1 година

Колко от тези които работят са вече т.нар. работещи бедни, май всички на там сме тръгнали - съвременни роби.

15

Съвет от дядо

преди 1 година

До Анонимен 7 Не се бъзикай. Това е сериозен проблем.

14

Статистиката е като

преди 1 година

Статистиката е като прашките - показва много, ама скрива най-важното, което в случая е, че като безработни отчитат само регистрираните на борсата, а много хора си изгърмяха покрай локдауните обезщетенията за безработица и няма смисъл да се регистрират на борсата. Докато минат 3 години, че да имат право пак на платено обезщетение за безработица има време за стъкмистика.Целта е да се оправдае разпищолването и излишните харчове, че да нарастне още повече инфлацията, но в ХарварТ майка тъй ги учат