58

Анонимен

преди 1 година

Днес правота се измести от информатиката- там са кинтите и младежта го знае! А и като гледат Лена...

57

#########

преди 1 година

Нищо чудно скоро Медицина и Фармация да започне да се влиза без изпити. Тогава само едно мога да кажа Бог да ни е на помощ. Няма да остане читав човек в тази държава.

56

#########

преди 1 година

Висшето ни образование е в окаяно състояние. Университетите ни както и болниците ни са търговски дружества .Единственото ,което ги вълнува е колко ще глътнат от такси и какви бонуси ще си разделят. Обучение е занижено страшно много. У нас вече Мара ,Сара, Петкана, куцо , кьораво сакато и суполиво са студенти. Никой не се интересува от това обаче какво научават и къде ще се реализират . Университетите са се превърнали в машина за неграмотни безработни висшисти.

55

#########

преди 1 година

България отдавна е стигнала дъното и в още една сфера Образование. България е последна във света по Функционална грамотност. Средните училища масово бълват абитуриенти не можещи да кажат и напишат дори името си. За всичко това вина имат учителите ,колкото повече заплатите им се вдигат ,толкова нивото пада и изискванията спрямо децата занижени. Ами нали ще ми я вдигнат догодина пак това се чува пука ми какво са научили. Ами като педагогически правоспособности се изкарват вече за една нощ .

54

Анонимен

преди 1 година

Е нема що, вместо да се вдига нивото, то пада.

53

Анонимен

преди 1 година

До vlady 90те нямаше какво да се работи. Масово закрити заводи и ТКЗС.

52

vlady

преди 1 година

90-те имаше обективен дефицит на юристи и икономисти, куп хора се юрнаха да учат икономика и право и се наплодиха съмнителни факултети по паланки, което доведе до насищане на пазара и излишък още в началото на 21 век.

51

Анонимен

преди 1 година

Малелеййй! Ебемти адвокатурата...

50

Анонимен

преди 1 година

До Наблюдател Харвар не е за всеки. Плащаш 1 милиона $ и вземаш дипломата. Даже ще ти сложат и охрана 2 *** бесплатно.

49

Анонимен

преди 1 година

Едно време да те приемат да учиш "Право" си беше върхът на айсберга. Наистина много трудно приемаха, то и във всичко като цяло де. Но после, ако си особено партийно активен, те назначаваха директно като съдия в СГС

48

Анонимен

преди 1 година

Колко са местата сега и колко се плаща такса. Бройката и парите за местата си е дискриманция отвсякъде и все едно казваш ти нямаш право защото няма места или защото си клошар. Но на книга сме демокрация и хората не могат да бъдат пграничавани. А пък преди 1989 г. било само за БКП

47

Наблюдател

преди 1 година

Аз като гледам какво излиза от Харвард, май и там приемат само по документи.Поне така изглежда!

46

Анонимен

преди 1 година

Мой познат е частен съдия-изпълнител, взима 4000 лв. заплата, но е много злобен, играе си с човешките съдби, налага запор на сметки, на имушества. Гледайте да не му паднете в ръчичките...

45

до 57

преди 1 година

Всъщност, недостигът на кадри качва брутално заплатите. Всяка компания се чуди как да те открадне, ако си читав. И не само не закриват, а отварят нови и нови офиси у нас, особено покрай пандемията и ниските разходи на труд за работодателя у нас. Вече ИТ спец взима прекрасна заплата, доста близка до тази в САЩ и ЕС, но разходите за труд на работодателя на запад за четворни.

44

Анонимен

преди 1 година

Тотално затъване

43

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 55 ИТ нямат хора. Като няма, трябва да закрият фирмите.

42

Анонимен

преди 1 година

"Правото" е много доходоносно, но и много логично. Не е следно за следване. Особено, ако се вкопчиш един ден като магистрат и изпълняваш поръчки. Ще забогатееш още на втория месец.

41

Анонимен

преди 1 година

Затъваме полека лека. Спомням си преди години влязох последен на 1во класиране информатика с 5.65 на изпита и 6.00 диплома. 20тина години по-късно наемам хора с какви ли не профили в ИТ сектора и управлявам доста екипи. Еми, масово сегашните името си не могат да напишат, камо ли СВ, но ламтят за 3к лв., които даваме за хора без никакъв опит начално. Език не знаят, говорят на диалект. Иначе има и кадърни деца, разбира се, ама все по-малко и по-малко.

40

Анонимен

преди 1 година

Не е важно как ще влезнеш, а как ще излезеш! Обикновено в 5-ти курс юристите масово ги режат по "Граждански процес" и "Наказателен процес". Особено по гражданския процес с тия охранителни, принудителни, изпълнителни и абритражни производства.

39

Анонимен

преди 1 година

До Имало е време Това не е вярно за БКП. Имаше деца и на БКП но всички се явяват като другите и беше анонимен. Сега не е анонимно и не можеш да си на работа в ЕС или НАТО ако не си ГЕРП или СДС.