290

0% ДДС за хляба

преди 1 година

Ама кой ще спечели от това ? Цените няма да паднат, даже ще скочат..а обикновените хора пак са прецакани ! Справка, сваленото ДДС на ресторантьорите и хотелиерите. Важното е да се погрижим за пишман бизнеса в България.

289

Давам акъл

преди 1 година

ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ ДА СИ ВДИГНЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ ---ПАК СЪз 700 ЛЕВА!

288

Анонимен

преди 1 година

ДДС 0% ама хляба се прави от продукти с ДДС и се пече с ток или газ. Не чакайте хляба да стане с 20% по-евтин! Сега ще ви налъжат като врабчета.

287

Анонимен

преди 1 година

До кога ще ни баламосвате със СТОТИНКИ ?

286

25 стотинки ?!

преди 1 година

Е. Те цените на бензиностанциите само до момента скочиха с 1.25 лв. А сега като чуха тези "мерки" бензинджийте ще вдигнат горивата с още толкова...и после ще ти "направят отстъпка" с 25 стотинки ?!

285

Анонимен

преди 1 година

това трябва влезе незабавно от 01.6 защо от месец юли.чак към 20 август ще се получат ,а до тогава?

284

Анонимен

преди 1 година

Нали уж всяка година ГЕРБ крадяли 8 милиарда. Къде са сега тези 8 милиарда? Още декември 2021 изчезнаха 9 млрд.лева и никой не знае къде са. Изчезнаха и парите от ТОЛ системата. Сега ви баламосват с хляб без ДДС, ама те и на Алибегов и бранша преди 2 г свалиха ДДС на 9%,ама цените скочиха двойно. Будалкат ви и печелят време.

283

икономист

преди 1 година

До 308По тази логика, защо бездомниците, които имат максимума от възможните неблагоприятни условия, в повечето случаи не постигат никакъв успех, а тъкмо обратното?

282

Анонимен

преди 1 година

България прилича на септична яма, а мерките на КироГриндера са да гребне 2 пъти с лопатката. Поредното комyне, спуснато с парашут, парашута на Фатмакa

281

Пе6ко

преди 1 година

Ами никой нищо не писа за тавана.Само говореха преди, а сега пълно мълчание. Четейки написаното излиза, че тези на тавана са с намален доход от 60 лева

280

Анонимен

преди 1 година

А кой ще връща заемите, с които сега плащате за тези мерки? Това кърпене може да мине за няколко месеца, а после - хиперинфлация, рецесия и съсипана икономика. Но на Кирчо и Кокорчо не им пука - палят за Канада и ние ще трябва да им берем гайлето.

279

друга мярка

преди 1 година

Ще вдигнем тавана на пенсиите, на тези дето са с тавана, понеже са държавни служители и цял живот не са внесли един лев осигуровки, на 3400 лв...А тия, дето са работили и внасяли - да ядат пасти.

278

Анонимен

преди 1 година

С днешните(еднодневни) мерки демографския срив ще е още по-мощен! Къде в това уравнение са хората които всеки ден отиват на работа, искат или имат семейство и парите за метро и автобус са от фундаментално значение за финансовият им статус?....храна,сметки,дрехи....да не говорим за ремонт и обзавеждане.... Поредните бездарни, но умели безхаберници изтриващи безвъзвратно остатъците от тази държава!!!!

277

мерки

преди 1 година

Горко ни...Ще вдигнем пенсиите,но понеже е с ковид добавката -ще останат същите или с малко по-ниски, а вчера олиото в метро-5,90лв.Ще свалим ддс-то,ама само на тия,дето може да протестират-ресторантьори и други такива,а не на всички да кажем 18%.Ще вдигнем прага на ддс-то,ама от януари догодина,когато инфлацията ще накара много малки и средни да минат по ддс и да фалират.Нищо, те заради тока вече някои малки затвориха.Ще тръгнат мерките,ама от август или януари.Ще ти купя колело,ама не сега.

276

карачанаков

преди 1 година

Абе Кире къде е Рашков бе под карантина ли е, в изтрезвителното ли е къде се изгуби или си почива преди предстоящите избори че пак го чакат СТОТИЦИ сигнали за купуване от ГЕРБ и ДПС.

275

икономист

преди 1 година

До Адам Смит Прав си, че при по-ниските пенсии увеличението почти няма да се усети, но не трябва да се забравя, че от 1-ви октомври се предвижда още едно увеличение на пенсиите, което може би ще засегне в по-голяма степен именно ниските пенсии. Тук по-важният въпрос е, защо това по-голямо увеличение не беше направено в по-спокойни времена от управлението на ГЕРБ? Така нямаше да се налага това компенсиращо увеличение, което се прави в момента и може да подсили допълнително инфлацията.

274

До 311

преди 1 година

Ти явно имаш още детското мислене

273

До 317

преди 1 година

По тази логика 240 калпака са ненужни.

272

Анонимен

преди 1 година

25 стотинки на литър гориво е ДДС-то на увеличението от 1,50

271

Анонимен

преди 1 година

Ако чакаш държавата да те оправи а не се оправиш сам и Господ да ти е министър-председател пак нямаш шанс.