320

Радослав

преди 4 месеца

До Пенсионер: и още нещо, с това изкуствено вдигане на минималната пенсия скоро минималната ще се изравни със средната и ще се окаже, че този който не се е осигурявал, или се е осигурявал на минимално ще взима колкото този който съвестно си е внасял осигуровките, а това е още един стимул да се крият данъци и да намаляват вноските в системата! Защо този който е внасял по 2 лева да взима същата пенсия като този който е внасял по 20? Еднакъв принос ли имат или държавата ще стимулира тарикати?

319

Радослав

преди 4 месеца

До Пенсионер: скоро внасящите като станат половин милион, колкото и да ревете няма да има и за сегашните ви пенсии! Няма как 1 милион да хранят 5 милиона! Проста математика. А дори и да си прав ти какво лошо има в това да имам право на избор? Нали после аз ще страдам както ти се изрази? Аз сам ще си нося последствията, е тогава нека държавата ми даде това право! Ама да видим като го даде какво ще стане защото тя още днес системата е фалирала!

318

Радослав

преди 4 месеца

До Пенсионер: не знам как да се обърна към теб защото съм по възпитан, но всеки трябва да си носи кръста сам. Като си крил осигуровки, като не си мислил за утре няма какво да живееш днес за помощ от държавата! Затова индивидуални партиди. Да си следиш ти и да си преценяваш сам дали ще ти стигат или не. ПП: така или иначе след 77 набор никои няма да взима пенсия защото няма да има достатъчно работещи да внасят така, че цялата ти плеяда е безсмислена изначало! Пенсия скоро никои няма да взима!

317

takaaa

преди 4 месеца

Питам счетоводителя ни за мерките за младите работещи семейства, за един приятел питам, а той - за самоосигуряващите се тези мерки обикновено не важат. Как да разбирам това. За тия, които осигуряват други и себе си и внасят кеш в държавата, не важат никакви мерки както за тях, така и за техните деца!? Т.е. плащат за мерките за другите...

316

Анонимен

преди 4 месеца

Добър вечер богати Българи! ЕСЕНТА ИДЕ??? Па след нея ЗИМАТА???

315

Анонимен

преди 4 месеца

0% ддс за хляба е мярка за пълнене на джоба на хлебопроизводителите , не за потребителите.

314

аз

преди 4 месеца

Тоя младеж не разбра ли че е неспокосан. И трябва да си ходи. Всички разбраха той - не. Дори няма да го обсъждам.

313

Анонимен

преди 4 месеца

Не е достатъчно, ментак! Започни да живееш с 1000лв на месец да те видим как ще вържеш двата края с тези цени!

312

Анонимен

преди 4 месеца

До Зозо---Аве , къде е Дундьо от Банкя ?

311

Анонимен

преди 4 месеца

До Зозо.. Зозко , дане те е навестил Брендо ?

310

Пенционер

преди 4 месеца

До Радослав... ''Драги ми Смехурко , днес със баба Цоцолана'' ..... Ние не можем да станем като теб , но ти ще станеш като нас , и тогава ти ще вземаш 3 600 лева пенсия , но тя няма да ти стига до никъде , защото тия СЛЕД теб ще вземат 6 000 лева , а цените ще бъдат още по-високи , и ще се чудиш защо е така !!

309

Радослав

преди 4 месеца

30 години внасяли по 2 лева на месец осигуровки и сега реват за 1000 лева пенсия! До кога бе? Скоро няма да има кои да плаща данъци и да издържа тази система! Тя работи само и единствено ако вносителите са повече от ползвателите, а в България е точно обратното 2 милиона я ползват, 1 милион я пълнят! Като се сложат и 2 милиона биомаса от маалата + 1 милион държавни биомаси и какво излиза? 1 милион изхранва себе си и 5 милиона му висят на гърба! И до кога така?

308

Радослав

преди 4 месеца

Да се минава на индивидуални партиди, да се даде възможност за прехвърляне на първият стълб от НОИ към частен фонд и да се приключва с този цирк! Които колкото е внесъл, толкова да ползва. Да се наследява ако има остатък и толкова. Всеки да е мислил когато трябва! Какво е това всеки месец индексация, изравняване и тн! Като си внесъл 10 лева, ще имаш да взимаш 10 лева + лихвата и край! Така всеки ще има стимул да се осигурява на колкото си реши и сам ще си носи кръста за решенията!

307

гост

преди 4 месеца

До АнонименСметни си ги . Знаеш ли за 12 години с колко се вдигнаха пенсиите? Три години след идването на власт на Борисов с нула лева , след това с по по 2-3 %, и предизборно реши да оака цялата пенсионна система и започна да раздава по 50 лв. на пенсионер като подаяние . За това сега изостаноха толкова много старите пенсии - нямаше никаква актуализация. Само сега залагат още 2 милиарда за пенсии, отделно за семействата... - ето тук са крадените 7-8 милиарда на година от ГЕРБ.

306

Анонимен

преди 4 месеца

И какво стаНА с единството в ЕС ? Газ, петрол и въглища всеки ден пътуват от Русия за Германия , а за България ---санкции , и американски ЦЕНИ !Тия германци много гLупаWи , защо не си докарат от щатите газ , като нас ?Доказа се че Русия може и без БЪлгария .

305

ами

преди 4 месеца

До до 325Имам около 30 години стаж.Работила съм и в частния и в държавния сектор и говоря реални неща.

304

Анонимен

преди 4 месеца

Живейте си живота , защото скоро , някой може да натисне копчето , много луди се навъдиха в цял свят ...

303

глупав народ

преди 4 месеца

Гласувахте за тия ***, сега ще питате къде *** гладните

302

до 325

преди 4 месеца

Недей плямпа глупости, бе! Родители, лели, чичовци- всичко е около тавана на пенсиите и няма НИТО един държавен служител. Това, че около тебе са леля ти Гошка- готвачката, която не е платила и стотинка данък в половината си трудов стаж и надницата я е взимала на ръка, или леля Пенка- шивачката, дето цял живот се осигурявала на минимална на половин работен ден, мен не ме интересува. И това ти го казвам, като човек, който се осигурява на максималния праг 15 години и плаща плосък данък като поп.

301

Къде са крадени пари

преди 4 месеца

ли питате?! Ами на морето са на брега напр. в бетон са. Елате само в Община Несебър и разгледайте бетонираното...