38

Анонимен

преди 1 година

До sofetoНе от колективизация бе умнокрасивитет надрусан - ПРИВАТИЗАЦИЯТА (кражбата) и то на градски терени е проблема.

37

Бай Пешо

преди 1 година

Стройте още, нека не остане и квадрат незастроена площ. Софиянците като мене, повечето отдавна вече са се изнесли, илив провинцията или в чужбина. В момента 90% от т.н. софиянци са родени нейде в прованса. Купувайте апартаменти, идвайте селяни. След 3-4 години ще давате апартаментите които имате по 2 за лев, или ще заменята ТРИ кутийника за един декар земя на село. Но няма да има кой да ви се върже. Войната скоро ще прерастне в световна, а вие ми говорите за разстеж имоти и т.н. идва КРИЗА...

36

Ицо

преди 1 година

След десет години, столичани ще давате луди пари за селски имоти, само и само да видите малко простор и зелена трева. И сега в петък следобед бягате от София с *** газ, а ще дойде ден няма да искате и да се връщате.

35

БАЧКАТОР

преди 1 година

Няма ли кой да каже на Фандъкова че един град трябва да бъде и красив?

34

Обелченка

преди 1 година

До Badjoto: Със строежа на блока явно и други ,ще станат ,,селяните от Обеля".Защо тогава не строите в Лозенец? Или просто нямате толкова пари за там ?Затова дойдохте при селяните от Обеля!

33

Обелченка

преди 1 година

От другата страна на Ломско шосе има огромно пустеещо поле ,но там не се строи.И в никакъв случай не съм озлобена ,че някой има имот .Просто в случая със зелената площ разполага общината

32

Обелченка

преди 1 година

Строежа е абсолютно незаконен.Лично съм разговаряла със собствениците ,който са били обезпечени със апартаменти .Въпросното място е на общината.Стига с тези блокове ,защо не се построи детска градина .

31

Badjoto

преди 1 година

До Витков: въпросния парцел е 1800м2 но е бил 8800м2. Разликата от 7000м2 е загубена! Седем декара земя я няма, не е платена, не е върната.... нищо! Загубена заради построени блокове, пътища, регулация и т.н.Има престъпно връщане на земя, факт но в огромната си част всъщност собствениците са ощетени.Няма как да го разберат хора, които са нямали нищо но злобеят че други са имали. Това е резултат от социализма. Ако се замислите, липсата на чувството за собственост води до безхаберие и т.н.

30

Николов

преди 1 година

От нас зависи дали ще строят, силата е в нас, бъдете Будни. Човешката лакомия няма граници.

29

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 17-А кажи ми, възстановената и обработваната земя на твоите родители,в твоето село и това ли е далавера!????

28

sofeto

преди 1 година

Някой да се оплаче от Колективизация в България(1944 1959 година) на тоталитарния комунистически режим или.. днес това са и "плодовете", искате не искате!.

27

Анонимен

преди 1 година

Това не мога да го схвана, нали връщат земя в реални граници само ако не е застроена? Как тогава хиляди градинки и детски площадки се оказаха частни след като има реализирано строителство на тях.

26

Анонимен

преди 1 година

До За Витков 25:"колко хора доплатиха данък урбанизация и по какви разчети" Ще ти кажа: ВЗИМАТ НАСИЛА ЗЕМЯТА НА ХОРАТА УЖ ЗА НЕОТЛОЖНИ НУЖДИ,ПЛАЩАТ Я ПО 20-30 лв.ЗА КВ.МЕТЪР,А СЛЕД ТОВА БОГАТАШИТЕ СИ СТРОЯТ КАКВОТО СА СИ НАМИСЛИЛИ,ИЗМЕНЯТ СИ ПЛАНОВЕ,ПУП-ове,ПЕЧЕЛЯТ ПО 2000-3000 евро ОТ КВ.МЕТЪР.....Та ето така плащат наследниците на тези,които с кръв и пот са придибили и обработвали тази земя!

25

Анонимен

преди 1 година

До Чичо.....Ха,дано "За Витков"20 е прочел и РАЗБРАЛ какво сте НАПРАВИЛИ !

24

За Витков

преди 1 година

Ами представи си че съм софиянец и ,че даже съм ощетен от престъпната реституция. От тази същата държава която за едни е майка ,а за други мащеха. Та кажи сега колко хора доплатиха данък урбанизация и по какви разчети. И да собствеността на земята под панелките също е тиктакаща бомба. Нека всеки плати това което ползва.

23

Анонимен

преди 1 година

До За Витков 20 - Не "говори" неподготвен! Ако общината бе върнала "нивата" в реални граници,то трябваше да върне и блока,в който живееш! Я кажи ти ГОТОВАНЕЦО ОТ....., ти,който живееш в този блок "КОЛКО ПЛАТИ ЗА ЗЕМЯТА,КЪДЕТО Е ПОСТРОЕН ТВОЯ БЛОК??? Дойдохте от не знам си къде,настанихте се в панелките по комунистически цени, а сега пък искате да завладеете и чуждата земя ! Искате градинки-КУПУВАТЕ СИ ЗЕМЯТА И СИ ПРАВЕТЕ! Разбра ли,"СОФИЯНЕЦО" от.........

22

Black Sea

преди 1 година

До 20. Сега пък ако ще се съдим за пропуснати ползи от 1944 до сега, докараната вода и ток от държавата ще ти се сторят без пари. А че се е разширил толкова градът то е заради селяни като теб решили да са граждани. Други притеснения?

21

Анонимен

преди 1 година

Граби колкото можеш, днес и сега! След нас и потоп! Така разсъждават аборигените в Резервата!

20

Чичо

преди 1 година

Не виждам проблем. Ама никакъв. Място има ли, трябва да се използва. Аз така навремето (преди 20-на години) със съседа (той имаше свой хора в общината) завъртехме нещата и детската площадка зад блока (в окаяно състояние) я купихме за смешни пари, сложихме бариера, малко чакълец и стана перфектния паркинг.

19

За Витков

преди 1 година

До badjoto Кажи сега собственика на имота колко пари доплати на общината за това ,че му е урбанизирала нивата и му е докарала пътища и комуникации? Аз ще ти кажа 0,зеро, ниенте. Е това е едно от най-големите престъпления на прехода, връщането на имоти в релните им граници преди 44-та. Не става така . Да доплати собственика на общината разликата в оценката към днешна дата на нивата и тогава реституция. Иначе за нива от 44-та на края на селото ,трябва да получиш нива на края на града.