21

А знаете,ли

преди 1 година

Че като падне таванът ,ще има пенсии по 15000лв.Е ,на каква сума са се осигурявали те и колко време?

20

ПЕНСИИ

преди 1 година

Много хора не искат да приемат че за да имаш Висока Пенсия се иска да си плащал МНОГО пари на НОИ .Не ги жалете тези с ниските пенсии - те се пререждат и искат Невъзможното .Тавана на Пенсията ако отпадне тогава може да питаме КОЙ и ЗАЩО взима Висока Пенсия . Някой Тарикати мислят че НОИ им е длъжен да им даде пенсия без да имат документи .НОИ всеки месец публикува Доклади за хванати Измами .

19

Анонимен

преди 1 година

Няма как работещите да получават по - малко от пенсионерите. Все пак ако не са работещите пенсии ще видят през крив макарон на куково лято.

18

Анонимен

преди 1 година

Тавана на пенсиите за 20 000 души ли е най-важен,или преизчисление на всички пенсии?

17

Анонимен

преди 1 година

Учителите се осигуряват допълнително за старост с отделна осигурителна вноска и в Учителски пенсионен фонд. Набраните средства в Учителския пенсионен фонд се разходват за изплащане на пенсиите и добавки за учителски стаж. Размерът на осигурителната вноска за Учителския пенсионен фонд е 4,3% и е изцяло за сметка на осигурителя (чл. 6, ал. 7 от КСО). И въпреки допълнителното осигуряване получават ниски пенсии. Толкова е забатачено всичко в пенсионната система, че след 2027г. няма да има пари.

16

СТАТИСТИКА

преди 1 година

Полицаи и Държавни Служители - пенсия 850 лева .Работници в Металургия , Химия , Нефт и Газ - 2000 лева Пенсия .Та драги ми смехурковци - дотук за Мита за Пенсии за Полицаи .Ако беше вярно отдавна Тавана да беше паднал - Правителството Краде парите на Работниците на България .

15

до 16

преди 1 година

Така е.Но учителите не са държавни служители и за това са ощетени.Странно как учителите изпълняват закони и разпоредби на държавата, а не са държавни служители.Това е парадокс.Някой е решил навремето, че учителите не трябва да са държавни служители и това може да се промени, но на никой не му пука.За това като се пенсионират по 4 000 учители на година - системата попълва местата с нови учители завършили с копи пейст и това води до отслабване на образователната система.Те са с най-ниски пенсии.

14

Анонимен

преди 1 година

Никакъв таван няма да бутате! Не може хората, които се водят държавни служители като полицаите и военните цял живот на държавна хранилка без нито един лев отдръжки и накрая 2 бона пенсия. Няма да храним mърmеите до живот!

13

Анонимен

преди 1 година

Нищо няма да падне. Пада само стандарта на живот. Над 100 000 бежанци за ден по 43.70лв са над 43 милиона на ден. ЕС отпускат само по 8 евро за ден за украинските бежанци. Другото го плаща България. Тези бежанци за един месец ни струват над 130 милиона лева. Като им дойде време за пенсия на бежанците и те ще искат пенсия. Няма по- нагли от украинците. Хората, където се пенсионираха преди години като моите родители получават ниски пенсии под 380 лева понеже учителската им заплата е била 178 лева.

12

123

преди 1 година

До Веселинъ 7112136860:Не всички.

11

Лллл

преди 1 година

А ние с ниските пенсии какво да правим ? Много хора се пенсионираха , когато заплатите бяха 500-600 лв . И съответно пенсия 300 лв . С индексации и добавки винаги остават най-ниската пенсия и така ще е до като са живи

10

Хора

преди 1 година

Държавните служители не внасят осигуровки в НОИ,народа от своите данъци ги издържа и плаща и за тях.А същите служители получават големи пенсии а тези който са ги издържали и издържат малки,нещо да кажете да тази лудост?!

9

Бъдещ Пенсионер

преди 1 година

Тавана на пенсиите трябва да се премахне . Аз лично още работя и съм запознат с формулата на НОИ . Противно на общественото мнение е резултата от изчисляването на пенсиите - Тавана на пенсиите се взима от Работници на които са плащани Осигуровки в реален размер и на Максималния Осигурителен Доход .Има една уговорка - за Пенсии изчислени за трудов стаж от 2000 година - НОИ има пълна История за този период . Тоест - тавана трябва да падне за пенсионери с изчислени пенсии по новите правила .

8

Анонимен

преди 1 година

Никакъв таван няма да падне. Населението в България намалява и пенсиите са гарантирани до 2027 год. след това не се знае дали ще има пенсии. Работещите също намаляват и тогава няма да има кой да издържа пенсионерите.

7

Ужас

преди 1 година

Над 80% получателите на макс.пенсия са държавни служители,полицай,воени и пр.търтей който не са внесли и лев сами в НОИ,народа който е на мин.пенси е плащал и за тях и на тях.

6

Един

преди 1 година

Големи пенсии дават на кастата на партийните функционери!Иначе който е бачкал -мижава и недостойна пенсия!И спрете социалните индийски пенсии на друсащите цял живот кечеци!

5

Хайде, хайде

преди 1 година

Всички знаем кои са тия с максималните пенсии. Чиновници, военни и милиционери, които не са внесли и една стотинка осигуровки от джоба си.

4

Анонимен

преди 1 година

А бедните с минимална пенсия да го...... Така ли. Много полицай примерно взимат и пенсия ,но държат и коктла на работа ,хем пенсия хем заплата за не правене на нищо !!!!

3

Анонимен

преди 1 година

Като падне тавана, върху кого ще се срути ?

2

До младите

преди 1 година

Бягайте незабавно от тая държава! И не се обръщайте!