41

Анонимен

преди 1 година

За какъв "принос-права" става дума? За осигуровки първи стълб към НОИ не се правят ПЕРСОНАЛНИ партиди за внасяните суми! Няма и регламент при ранна смърт на осигурявания защо държавата ЗАДЪРЖА сумата по партидата! И наследниците на починалия осигурител също НЕ НАСЛЕДЯВАТ неусвоените вноски! Бюджетните институции, в т.ч.силовите министърства, кой ги е осигурявал? Как с премахването на тавана на пенсиите ще се премахне уравниловката, само г-н Пл. Димитров може да обясни.

40

До 41 Вихър

преди 1 година

Почти си прав, само за коефициента не си. Може да е повече от три при стаж само от 2000 година нататък. Между 3,5-3,8 е максималния коефициент при осигуровки на максималната осигурителна сума. Това прави обикновено пенсия от около 2400-2800 лева в зависимост кога се е пенсионирал и колко стаж има.

39

въпрос до 37

преди 1 година

За какъв долен таван става дума-може ли да го обясните. Преди години съседа се осигуряваше на минималната, /беше се разбрал с шефа да му плаща допълнително на ръка./ защото имал малки деца и му трябвали пари. Аз съм с 2 висши повече от него и се осигурявах на максимума. Да ама сега пенсията му била малка, а пък мойта голяма и не било справедливо. Тогава той не се интересуваше колко са моите осигуровки, но сега проблема му е размера на моята пенсия.

38

Вихър

преди 1 година

Голямо реване тук за падането на тавана!!!Да, има някои аномалии с изчисляването на пенсиите, които са с взет стаж преди 1997г, но това може да се компенсира с един висок таван в порядъка на 3500-4000лв. Всички пенсии при които не е включен стаж при изчисляването им преди 97г са с максимален коефициен 3, так че те и без таван не могат да достигнат 2000лв, дори да са се осигурявали на максимума... след десетина години вече няма да има нужда от никакъв таван, но пенсийте пак ще са ниски

37

въпрос

преди 1 година

Шефовете на КНСБ получават ли доходи от т.нар. бордове и надзорни съвети?????

36

Анонимен

преди 1 година

При равни други условия, ако на един човек размера на осигуровките е бил 10 пъти по-висок от осигуровките на друг човек, то и пенсията му трябва да бъде 10 пъти по-висока от пенсията на другия. Сега не е така и това е една от причините пенсиите на всички да са ниски - сега работещите не виждат смисъл от по-високи осигурителни вноски

35

Анонимен

преди 1 година

Важен е примера - лошият и добрият пример. Лошият пример трябва да са тези, които са укривали доходи и са се осигурявали на минимума и сега трябва да са с примерно 300 лева пенсия и добрия пример са осигурявалите се на максимума и сега трябва да са с примерно 3000 лева пенсия. Това е стимулът сега работещите да се осигуряват на по-високи суми.

34

Анонимен

преди 1 година

Тавана 2000 лева е добре. Но долния трябва да се качи над 1500 лева, а сега е 250 лева. Не може такава огромна разлика 250-1500 лева, защото има хиперинфлация и не може да оцелее с 250 лева.

33

Реалист

преди 1 година

Явно и идея си нямате кой има право да получава пенсия над сегашния таван. Това между другото. Най-важното е да се прекрати тази уравниловка на пенсиите чрез минималната пенсия и тавана на пенсиите. Важно е всеки да получава пенсия в размер зависещ само от годините стаж и размера на осигурителните вноски

32

ъхъъъъ

преди 1 година

По-скоро ще падне таванЯ на летното кино, отколкото пенсионния таван.................

31

Анонимен

преди 1 година

Интересува ме кога ще стигнем Европейският под пука ми за тавана.30 години бедни и последни докога????????

30

Анонимен

преди 1 година

Е аз пък искам да се вдигне дъното,пода не таванът за 5000 номенклатурчици

29

Анонимен

преди 1 година

Проблемът за повечето пенсионери НЕ е таванът на пенсиите, а несправедливото и безпринципното им определяне и "повишаване"! И това е така много отдавна! Постепенно се постига това, че неработили получават колкото хора с достатъчно стаж. А т.нар.средни пенсии с голяма скорост се доближават до минималната.

28

От хората

преди 1 година

Да,съгласен съм,но само за самоосигурявалите се и от частните фирми.За всички,получавали заплати от бюджета да остане тавана на пенсиите.Не може и не трябва два пъти да се облагодетелства човек,бил на държавната ясла.

27

Анонимен

преди 1 година

За това ли го преизбраха пламката.А кога ще се работи легално в бг тване искат ли ? С пламката начело кнсб продължава и под дъното

26

Пепи

преди 1 година

Тези за какви *** ни взимат. Като отпадне тавана и изведнъж всички държавни служители и бивши във властта ще им вдигнат пенсиите. Не само цял трудов стаж работещите са ги хранили, а сега и до живот. А същите тези работещи ще се чудят как да си платят лекарствата. Евала на КНСБ, така се защитава интереса на работещите😂

25

ДО 27

преди 1 година

Коя е Сачева ?

24

До 26

преди 1 година

Има пенсии по 15000 лв.Беше официално съобщение от Сачева.

23

ДО 24

преди 1 година

Ако падне тавана на Пенсията НЯМА да има пенсии по 15 000 лева . Просто е - НОИ има Статистика - ще има Пенсии по 2 500 лева . Като Шарани сте - на бастyн ви хващат .Хората плащали си Тавана на Осигуровки имат право на Достойни Старини - тези с Ниските пенсии са Вампири за НОИ - точат Системата бавно и постоянно .

22

НА ПРАКТИКА

преди 1 година

КОЙТО Е БИЛ В " ЕЛИТА" - ПОЛИТИЧЕСКИ И ВСЯКАКЪВ ДРУГ, СЪОТВЕТНО ЩЕ ПОЛУЧАВА И НАЙ- ВИСОКАТА ПЕНСИЯ!!! А КОЙТО Е БИЛ САМООСИГУРЯВАЩО СЕ ЛИЦЕ И НЕ Е ВЗЕЛ И 1 ЛАВ ОТ ДЪРЖАВАТА ЗА 37 ГОДИНИ СТАЖ ЗА ОСИГУРОВКИ - ЩЕ ПОЛУЧАВА МИНИМУМА ИЛИ БЛИЗО ДО ТОВА! БРАВО НА КНСБ!!! МИСЛЯТ ЗА РЪКОВОДСТВОТО СИ!