13

Анонимен

преди 1 година

Мед сестрите в Германия взимат средно 4000 евро, какво се опитвате, че няма. Липсват специалисти в почти всеки отрасъл, но заплатите са ниски, а образованието трагично. Това е в следствие на нищо правене или липса на реформи през годините. Виновни са тия дето управляваха предходните 20 години.

12

Анонимен

преди 1 година

Неграмотници, България една медицинска сестра ли има, че да я загуби?

11

Д-р Хаус до#10

преди 1 година

Ако мъжете изкарват достатъчно,защо жените им трябва да работят изобщо?? Схващаш ли бе тикво куха??

10

друго решение е

преди 1 година

Намаляване на заплатите до символичните 100лв/мес. и освобождаване на всички сестри, дето мраънкат за пари. Назначават се само такива, дето мъжете им изкарват достатъчно за цяло семейство и повече. Това не е вид работа, а призвание. Сега 80% от сестрите имат ценз, но нямат дарба да се погрижат за човек в нужда и всеки пациент го вижда. За санитарки не си струва писането

9

Анонимен

преди 1 година

Поредното наследство от управлението на ГЕРБ създаващо огромни проблеми. ГЕРБ да бяха пооправили поне малко заплащането на медицинския персонал, вкл. сестрите. Сега заради ГЕРБ виждате какво става

8

Ех

преди 1 година

Каквито са ни учителите такива са ни и докторите.специалисти доктори лекуват министрите,а ние Бог да ни е на помощ.

7

Беновска пита

преди 1 година

Основен критерий при тази професия относно заплащането е ОТГОВОРНОСТТА!! Каква е тя на сестрата и каква на лекаря??? Например : хирурга?? Само питам???

6

Д-р Хаус

преди 1 година

В цивилизованите страни / а дори и в Африка!!/ заплатата лекар - сестра е 3:1!! Ако сестрата взима 1500 лева,лекарят трябва да получава 4 500 лева!! Наясно ли са *** тикви Кирчо, Ококорчо и Гюлчен Сербезова?? И да не се правят на умряла лисица, като че ли не разбират от аритметика!!!

5

Анонимен

преди 1 година

До До 1 Глуп-ак!!! В цената на клиничната пътека не е остойностен ничий труд! И това е големият проблем!!!!! Там влизат само консумативите и режийните!И да те питам ако една сестра взима 1500лв, един лекар 2000лв, кой ще иска да работи като лекар?! Срещу първата сума имаш 5 години образование и никаква отговорност, а срещу втората 10-12 години образование и носене на професионална и съдебна отговорност! Вземете първо се запознайте как седи въпроса със заплащането и йерархията в цивил. свят!!!!!!

4

Асан

преди 1 година

Майната им на здравните грижи :)))

3

Асан

преди 1 година

Яж салам народен и лук за да си здрав :)))

2

До 1

преди 1 година

Ти не гледай заплатите на учителите! А ми, погледни какво е разпределението на парите по кл.пътеки: доктор- м.сестра. Там е ключът от бараката! Иначе на теб как и 3 са ти писали с този "грамотен" пост не е ясно!

1

Анонимен

преди 1 година

Ми дигнахте заплатите на, даскалите да учат джунгалите да им пишат тройки а искате млади медицински сестри с минималната е няма да, стане само пенсионери ще са, и като умрат няма да има